Criteriul National

Ce trebuie sa urmarim cand cumparam jucarii pentru copiii de 4 ani

Ce trebuie sa urmarim cand cumparam jucarii pentru copiii de 4 ani
mai 03
13:23 2017

Jucarii copiiIn momentul in care dorim sa cumparam jucarii pentru copiii de 4 ani, principalul scop pe care trebuie sa il avem in vedere este sa alegem produse care sa le stimuleze dezvoltarea abilitatilor sociale; ei trebuie sa invete sa-si imparta lucrurile, sa comunice si sa dea sansa si celorlalti sa se exprime. Cea mai buna modalitate este sa le oferim jucarii care sa-i motiveze in exprimarea creativitatii si a imaginatiei.

In plus, jucariile pentru copiii de 4 ani pot stimula activitatea fizica, ceea ce conduce catre consolidarea coordonarii musculare si a echilibrului, precum si la imbunatatirea capacitatilor motorii brute si fine; toate sunt cruciale in aceasta etapa a vietii oricarui copil.

1. Masinute
Copiii de 4 ani iubesc sa se joace cu masinute de jucarie. Iar daca te gandesti sa cumperi acest tip de jucarii pentru copii, ar trebui sa stii ca vei face o investitie de durata, pentru ca vor dura multi ani pana se vor plictisi de ele.

2. Trotinete
De la aceasta varsta, copiii au deja dezvoltat un oarecare control al miscarii muschilor, ceea ce inseamna ca sunt pregatiti sa primeasca una dintre cele mai indragite jucarii pentru copii: trotineta. Ceea ce ne place la ea este faptul ca intareste musculatura membrelor inferioare si, in acelasi timp, dezvolta coordonarea ochi-mana-picioare, precum si mentinerea echilibrului. Este foarte indicata si pentru intensificarea aptitudinilor motorii brute.

3. Tobe
Aceste jucarii pentru copii sunt foarte indicate pentru cei mici de catre experti; ei considera ca un copil care canta la tobe va creste cu un simt artistic mult mai dezvoltat, avand o inteligenta emotionala mai proeminenta. In plus, este supus unui efort fizic complet, din moment ce va fi tentat sa urmeze fizic ritmul pe care il creaza.

4. Avioane de construit
Mecanicii de avioane sunt unii dintre cei mai mari specialisti in domeniul tehnic. Un avion reprezinta una dintre cele mai constructive jucarii pentru copiii de 4 ani, fiind o modalitate excelenta de stimulare a unui alt tip de joc, al unuia mult mai realist; ii ajuta sa-si dezvolte capacitatea de rezolvare a problemelor, precum si controlul aptitudinilor motorii fine. In plus, stimuleaza imaginatia celor mici.

In general, trebuie sa tii cont de faptul ca jucariile pentru copiii de 4 ani trebuie sa satisfaca dorinta acestora de a face jocuri de rol, care le permit sa se exprime liber; acest lucru le dezvolta increderea in ei, precum si capacitatile de comunicare. Abilitatea lor de a crea ceva anume devine sursa satisfactiei proprii, care le intareste motivatia de a excela. Totodata, copiii aflati la aceasta varsta devin din ce in ce mai indiscreti, lucru deloc negativ, pentru ca ii ajuta in dezvoltarea emotionala.

Rolul jucariilor pentru copiii aflati la varsta de 4 ani este foarte important in dezvoltarea lor, fara nicio indoiala. Totusi, este bine sa alegi produse cat mai apropiate de stadiul de dezvoltare in care se afla.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andreea Paul

Andreea Paul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul