Criteriul National

Ce trebuie sa urmarim cand cumparam jucarii pentru copiii de 4 ani

Ce trebuie sa urmarim cand cumparam jucarii pentru copiii de 4 ani
mai 03
13:23 2017

Jucarii copiiIn momentul in care dorim sa cumparam jucarii pentru copiii de 4 ani, principalul scop pe care trebuie sa il avem in vedere este sa alegem produse care sa le stimuleze dezvoltarea abilitatilor sociale; ei trebuie sa invete sa-si imparta lucrurile, sa comunice si sa dea sansa si celorlalti sa se exprime. Cea mai buna modalitate este sa le oferim jucarii care sa-i motiveze in exprimarea creativitatii si a imaginatiei.

In plus, jucariile pentru copiii de 4 ani pot stimula activitatea fizica, ceea ce conduce catre consolidarea coordonarii musculare si a echilibrului, precum si la imbunatatirea capacitatilor motorii brute si fine; toate sunt cruciale in aceasta etapa a vietii oricarui copil.

1. Masinute
Copiii de 4 ani iubesc sa se joace cu masinute de jucarie. Iar daca te gandesti sa cumperi acest tip de jucarii pentru copii, ar trebui sa stii ca vei face o investitie de durata, pentru ca vor dura multi ani pana se vor plictisi de ele.

2. Trotinete
De la aceasta varsta, copiii au deja dezvoltat un oarecare control al miscarii muschilor, ceea ce inseamna ca sunt pregatiti sa primeasca una dintre cele mai indragite jucarii pentru copii: trotineta. Ceea ce ne place la ea este faptul ca intareste musculatura membrelor inferioare si, in acelasi timp, dezvolta coordonarea ochi-mana-picioare, precum si mentinerea echilibrului. Este foarte indicata si pentru intensificarea aptitudinilor motorii brute.

3. Tobe
Aceste jucarii pentru copii sunt foarte indicate pentru cei mici de catre experti; ei considera ca un copil care canta la tobe va creste cu un simt artistic mult mai dezvoltat, avand o inteligenta emotionala mai proeminenta. In plus, este supus unui efort fizic complet, din moment ce va fi tentat sa urmeze fizic ritmul pe care il creaza.

4. Avioane de construit
Mecanicii de avioane sunt unii dintre cei mai mari specialisti in domeniul tehnic. Un avion reprezinta una dintre cele mai constructive jucarii pentru copiii de 4 ani, fiind o modalitate excelenta de stimulare a unui alt tip de joc, al unuia mult mai realist; ii ajuta sa-si dezvolte capacitatea de rezolvare a problemelor, precum si controlul aptitudinilor motorii fine. In plus, stimuleaza imaginatia celor mici.

In general, trebuie sa tii cont de faptul ca jucariile pentru copiii de 4 ani trebuie sa satisfaca dorinta acestora de a face jocuri de rol, care le permit sa se exprime liber; acest lucru le dezvolta increderea in ei, precum si capacitatile de comunicare. Abilitatea lor de a crea ceva anume devine sursa satisfactiei proprii, care le intareste motivatia de a excela. Totodata, copiii aflati la aceasta varsta devin din ce in ce mai indiscreti, lucru deloc negativ, pentru ca ii ajuta in dezvoltarea emotionala.

Rolul jucariilor pentru copiii aflati la varsta de 4 ani este foarte important in dezvoltarea lor, fara nicio indoiala. Totusi, este bine sa alegi produse cat mai apropiate de stadiul de dezvoltare in care se afla.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

clinica implant dentar timisoara

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro