Criteriul National

Ce trebuie sa urmarim cand cumparam jucarii pentru copiii de 4 ani

Ce trebuie sa urmarim cand cumparam jucarii pentru copiii de 4 ani
mai 03
13:23 2017

Jucarii copiiIn momentul in care dorim sa cumparam jucarii pentru copiii de 4 ani, principalul scop pe care trebuie sa il avem in vedere este sa alegem produse care sa le stimuleze dezvoltarea abilitatilor sociale; ei trebuie sa invete sa-si imparta lucrurile, sa comunice si sa dea sansa si celorlalti sa se exprime. Cea mai buna modalitate este sa le oferim jucarii care sa-i motiveze in exprimarea creativitatii si a imaginatiei.

In plus, jucariile pentru copiii de 4 ani pot stimula activitatea fizica, ceea ce conduce catre consolidarea coordonarii musculare si a echilibrului, precum si la imbunatatirea capacitatilor motorii brute si fine; toate sunt cruciale in aceasta etapa a vietii oricarui copil.

1. Masinute
Copiii de 4 ani iubesc sa se joace cu masinute de jucarie. Iar daca te gandesti sa cumperi acest tip de jucarii pentru copii, ar trebui sa stii ca vei face o investitie de durata, pentru ca vor dura multi ani pana se vor plictisi de ele.

2. Trotinete
De la aceasta varsta, copiii au deja dezvoltat un oarecare control al miscarii muschilor, ceea ce inseamna ca sunt pregatiti sa primeasca una dintre cele mai indragite jucarii pentru copii: trotineta. Ceea ce ne place la ea este faptul ca intareste musculatura membrelor inferioare si, in acelasi timp, dezvolta coordonarea ochi-mana-picioare, precum si mentinerea echilibrului. Este foarte indicata si pentru intensificarea aptitudinilor motorii brute.

3. Tobe
Aceste jucarii pentru copii sunt foarte indicate pentru cei mici de catre experti; ei considera ca un copil care canta la tobe va creste cu un simt artistic mult mai dezvoltat, avand o inteligenta emotionala mai proeminenta. In plus, este supus unui efort fizic complet, din moment ce va fi tentat sa urmeze fizic ritmul pe care il creaza.

4. Avioane de construit
Mecanicii de avioane sunt unii dintre cei mai mari specialisti in domeniul tehnic. Un avion reprezinta una dintre cele mai constructive jucarii pentru copiii de 4 ani, fiind o modalitate excelenta de stimulare a unui alt tip de joc, al unuia mult mai realist; ii ajuta sa-si dezvolte capacitatea de rezolvare a problemelor, precum si controlul aptitudinilor motorii fine. In plus, stimuleaza imaginatia celor mici.

In general, trebuie sa tii cont de faptul ca jucariile pentru copiii de 4 ani trebuie sa satisfaca dorinta acestora de a face jocuri de rol, care le permit sa se exprime liber; acest lucru le dezvolta increderea in ei, precum si capacitatile de comunicare. Abilitatea lor de a crea ceva anume devine sursa satisfactiei proprii, care le intareste motivatia de a excela. Totodata, copiii aflati la aceasta varsta devin din ce in ce mai indiscreti, lucru deloc negativ, pentru ca ii ajuta in dezvoltarea emotionala.

Rolul jucariilor pentru copiii aflati la varsta de 4 ani este foarte important in dezvoltarea lor, fara nicio indoiala. Totusi, este bine sa alegi produse cat mai apropiate de stadiul de dezvoltare in care se afla.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andreea Paul

Andreea Paul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo