Criteriul National

Ce trebuie sa urmarim cand cumparam jucarii pentru copiii de 4 ani

Ce trebuie sa urmarim cand cumparam jucarii pentru copiii de 4 ani
mai 03
13:23 2017

Jucarii copiiIn momentul in care dorim sa cumparam jucarii pentru copiii de 4 ani, principalul scop pe care trebuie sa il avem in vedere este sa alegem produse care sa le stimuleze dezvoltarea abilitatilor sociale; ei trebuie sa invete sa-si imparta lucrurile, sa comunice si sa dea sansa si celorlalti sa se exprime. Cea mai buna modalitate este sa le oferim jucarii care sa-i motiveze in exprimarea creativitatii si a imaginatiei.

In plus, jucariile pentru copiii de 4 ani pot stimula activitatea fizica, ceea ce conduce catre consolidarea coordonarii musculare si a echilibrului, precum si la imbunatatirea capacitatilor motorii brute si fine; toate sunt cruciale in aceasta etapa a vietii oricarui copil.

1. Masinute
Copiii de 4 ani iubesc sa se joace cu masinute de jucarie. Iar daca te gandesti sa cumperi acest tip de jucarii pentru copii, ar trebui sa stii ca vei face o investitie de durata, pentru ca vor dura multi ani pana se vor plictisi de ele.

2. Trotinete
De la aceasta varsta, copiii au deja dezvoltat un oarecare control al miscarii muschilor, ceea ce inseamna ca sunt pregatiti sa primeasca una dintre cele mai indragite jucarii pentru copii: trotineta. Ceea ce ne place la ea este faptul ca intareste musculatura membrelor inferioare si, in acelasi timp, dezvolta coordonarea ochi-mana-picioare, precum si mentinerea echilibrului. Este foarte indicata si pentru intensificarea aptitudinilor motorii brute.

3. Tobe
Aceste jucarii pentru copii sunt foarte indicate pentru cei mici de catre experti; ei considera ca un copil care canta la tobe va creste cu un simt artistic mult mai dezvoltat, avand o inteligenta emotionala mai proeminenta. In plus, este supus unui efort fizic complet, din moment ce va fi tentat sa urmeze fizic ritmul pe care il creaza.

4. Avioane de construit
Mecanicii de avioane sunt unii dintre cei mai mari specialisti in domeniul tehnic. Un avion reprezinta una dintre cele mai constructive jucarii pentru copiii de 4 ani, fiind o modalitate excelenta de stimulare a unui alt tip de joc, al unuia mult mai realist; ii ajuta sa-si dezvolte capacitatea de rezolvare a problemelor, precum si controlul aptitudinilor motorii fine. In plus, stimuleaza imaginatia celor mici.

In general, trebuie sa tii cont de faptul ca jucariile pentru copiii de 4 ani trebuie sa satisfaca dorinta acestora de a face jocuri de rol, care le permit sa se exprime liber; acest lucru le dezvolta increderea in ei, precum si capacitatile de comunicare. Abilitatea lor de a crea ceva anume devine sursa satisfactiei proprii, care le intareste motivatia de a excela. Totodata, copiii aflati la aceasta varsta devin din ce in ce mai indiscreti, lucru deloc negativ, pentru ca ii ajuta in dezvoltarea emotionala.

Rolul jucariilor pentru copiii aflati la varsta de 4 ani este foarte important in dezvoltarea lor, fara nicio indoiala. Totusi, este bine sa alegi produse cat mai apropiate de stadiul de dezvoltare in care se afla.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andreea Paul

Andreea Paul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo