Criteriul National

Cea mai buna periuta electrica

Cea mai buna periuta electrica
iunie 07
09:34 2017

Periuta electrica de dinti reprezinta astazi un produs de igiena dentara care tinde sa inlocuiasca periutele clasice de dinti, manuale. Astfel, in ciuda costurilor semnificativ mai mari, periutele electrice sunt astazi recomandate de medicii stomatologi din ce in ce mai des, acestea avand o eficienta dovedita. Mai mult, periuta electrica de dinti este asemanatoare cu cele folosite in cabinetele stomatologice, cu singura diferenta ca aceasta nu foloseste pasta puternic abraziva, precum la periajul profesional, si este adaptata utilizarii casnice, fara a mai fi nevoie de intreaga aparatuta pe care o intalnim la medic.

In ciuda aparentelor, periuta electrica asigura o spalare mai eficienta decat periuta clasica, prin miscarile circulare si viteza de rotatie care nu poate fi in niciun caz atinsa de mana omului. Mai mult, cea mai buna periuta electrica de dinti poate fi achizitionata astazi la preturi mai mult decat accesibile, pe site-urile de profil.

Sfaturi pentru a alege cea mai buna periuta electrica

In momentul in care dorim sa alegem o periuta electrica, sunt mai mult factori pe care trebuie sa ii luam in calcul. Primul dintre criterii vizeaza modul de alimentare. Majoritatea periutelor de dinti obisnuite beneficiaza de alimentare cu baterii tubulare mici, asemanatoare celor folosite la telecomanda. Oral-B Genius 9000 de exemplu, are acumulator propriu.

Acestea au o durata de viata variabila, tehnologia de astazi permitand o utilizare eficienta a energiei si un consum redus. De asemenea, unele periute electrice pot beneficia de acumulatori, care le asigura autonomie de functionare ce poate ajunge si pana la o saptamana.

Ce viteza de rotatie sa aleg?

Alte criterii dupa care poate fi aleasa cea mai buna periuta electrica de dinti o reprezinta viteza de rotatie a capului. Aceasta poate porni de la o mie de rotatii si poate ajunge pana la peste 30000 de rotatii pe minut, in cazul celor mai performante modele. De asemenea, putem alege intre periutele sonice si cele simple, cu cap rotativ. Cele sonice se considera ca asigura o inlaturare mai buna a tartrului, prin vibratiile la nivelul capului periutei.

In plus, cele mai bune periute de dinti electrice sunt oferite astazi sub forma unor kit-uri complete, prin care beneficiem de capuri rotative de rezerva si acumulatori de schimb, incarcatoare si chiar pasta de dinti speciala.

Oral-B-GENIUS_2

Topul celor mai bune periute electrice de dinti

Periuta de dinti electrica Oral-B Vitality Plus Cross Action este una dinitre cele mai vandute produse de acest gen, beneficiind de acumulatori reincarcabili, de un sistem de curatare 2D si doua capete rotitoare de rezerva. Aceasta este dotata cu un cronometru la nivelul manerului, care vibreaza la fiecare 30 de secunde, dandu-ti in acest sens o idee asupra timpului alocat periajului. De asemenea, periuta te atentioneaza atunci cand au trecut doua minute, timpul recomandat de medici pentru un periaj normal si eficient.

Un alt model de top este periuta electrica Philips Sonicare HealthyWhite HX6712/43. Aceasta asigura nu mai putin de 31000 miscari de curatare pe minut, avand doua programe de functionare si doua capete de rezerva. O alta recomandare a noastra este periuta electrica Dr. Mayer GTS2050UV. Aceasta ofera incarcare prin acumulator, beneficiind inclusiv de sterilizator pentru capurile rotative.

Concluzionand, putem spune ca atunci cand alegem cea mai buna periuta electrica de dinti trebuie sa urmarim nu doar pretul, ci si functiile pe care le ofera aceasta, alaturi de facilitatile de incarcare si de intretinere.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Anca Maria

Anca Maria

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo