Criteriul National

Ceasuri de mana: cateva chestii de luat in considerare

Ceasuri de mana: cateva chestii de luat in considerare
decembrie 20
13:43 2017

De la apartitia smartphone-urilor, ceasurile au devenit pentru cei mai multi dintre noi bijuterii. Cu toate acestea, atunci cand alegem un ceas, trebuie sa punem accent pe mai multe lucruri, nu doar pe aspectul exterior al acestora. Va voi prezenta in continuare, cateva lucruri de care ar fi bine sa tineti cont si sa le urmariti atunci cand alegeti un ceas care costa peste 1000 de lei.

Cristal de safir

Cristalul unui ceas reprezinta ecranul transparent care acopera fata ceasului. Cristalele au fost realizate folosind diferite materiale de-a lungul anilor, dar numai cateva materiale majore mai domina piata in ziua de azi. Majoritatea ceasurilor la care o sa te uiti o sa aiba unul din aceste doua tipuri de cristale: sticla minerala sau cristale sintetice de safir. Cristalele minerale sunt mai ieftine decat cristalele sintetice de safirsi ofera un avantaj fata de acestea: conform napros.net, acestea nu au tendinta sa se sfarame atunci cand sunt lovite cu putere.

Ceea ce inseamna ca o sa se crape, dar nu o sa se sfarame. Cristalele sfaramate de safir sunt relativ rare si apar de obicei in urma unui impact extrem de dur. Cu cat este mai bun ceasul, cu atat va fi mai bun cristalul de safir si, prin urmare, cu atat o sa fie mai putin probabil sa se rupa. Cristalele de safir sunt incredibil de rezistente la zgarieturi.  O sa vezi in mod obisnuit ceasuri care sunt destul de uzate, cu carcase extrem de folosite, dar care au un cristal perfect. Prin urmare, cristalele de safir sunt mult mai de dorit prin comparatie cu cristalele din minerale si ar trebui sa fie o preferinta, in cea mai mare parte a timpului.

ceas de mana napros

O constructie solida din metal

Pentru unii oameni, ar putea fi un lucru foarte evident sa isi ia un ceas din metal solid, dar ai ramane surprins la unele reduceri de costuri in privinta ceasurilor mai ieftine. Ceasurile din otel ar trebui sa fie realizate din otel inoxidabil aproape tot itmpul. In plus, carcasa ceasului si legaturile pentru bratara acestuia ar trebui sa fie facute din bucati solide din metal, in loc de metal indoit sau orice este gol. Este usor sa iti dai seama daca o bratara este solida daca inspetezi laturile acesteia si observan daca arata ca o singura piesa solida. In ceasurile de la acest nivel, carcasele sunt cel mai bine create folosind cel mai mic numar de piese si folosind cat de mult metal se poate. Acest lucru inseamna cantitatea minima ( sau chiar deloc) de materiale precum plasticul sau altele de genul.

Miscarea elvetiana sau miscarea japoneza (daca este un ceas japonez)

Elvetia este cunoscuta pentru ca face miscari de ceasuri de foarte buna calitate – probabil ca stii ca si japonezii de asemenea fac miscari buna, dar nu toate miscarile sunt create la fel. In cea mai mare parte a timpului, miscarile elvetiene provin de la ETA sau de la Ronda, in special daca acestea sunt realizate din cuart ( desi nu este intotdeauna cazul). Miscarile japoneze din cuartz provin de obicei de la producatori precum Seiko, Citizen sau Casio. In timp ce aceste tari nu sunt singurele unde se produc ceasuri, la aceste preturi incearca sa iei ceasuri din aceste tari pe cat posibil.

In plus, daca un ceas nu este japonez, incearca sa gasesti unul cu miscare elvetiana. In general, o sa iti doresti sa eviti miscarile chinezesti, desi nu intotdeauna acest lucru este un semn de calitate scazuta. Ceasurile japoneze probabil ca folosesc miscarile japoneze cel mai bine, desi o sa gasesti miscari japoneze (de obicei Miyota, care e o parte a Citizen) in ceasuri din intreaga lume. In cele din urma, la aceasta categorie de pret, nu te ingrijora prea mult in privinta gasirii unui ceas mecanic- te poti descurca foarte bine si cu o miscare de cuartz-, chiar daca exista si multe miscari mecanice care sunt disponibile.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Anca Maria

Anca Maria

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu