Criteriul National

Ceasuri de mana: cateva chestii de luat in considerare

Ceasuri de mana: cateva chestii de luat in considerare
decembrie 20
13:43 2017

De la apartitia smartphone-urilor, ceasurile au devenit pentru cei mai multi dintre noi bijuterii. Cu toate acestea, atunci cand alegem un ceas, trebuie sa punem accent pe mai multe lucruri, nu doar pe aspectul exterior al acestora. Va voi prezenta in continuare, cateva lucruri de care ar fi bine sa tineti cont si sa le urmariti atunci cand alegeti un ceas care costa peste 1000 de lei.

Cristal de safir

Cristalul unui ceas reprezinta ecranul transparent care acopera fata ceasului. Cristalele au fost realizate folosind diferite materiale de-a lungul anilor, dar numai cateva materiale majore mai domina piata in ziua de azi. Majoritatea ceasurilor la care o sa te uiti o sa aiba unul din aceste doua tipuri de cristale: sticla minerala sau cristale sintetice de safir. Cristalele minerale sunt mai ieftine decat cristalele sintetice de safirsi ofera un avantaj fata de acestea: conform napros.net, acestea nu au tendinta sa se sfarame atunci cand sunt lovite cu putere.

Ceea ce inseamna ca o sa se crape, dar nu o sa se sfarame. Cristalele sfaramate de safir sunt relativ rare si apar de obicei in urma unui impact extrem de dur. Cu cat este mai bun ceasul, cu atat va fi mai bun cristalul de safir si, prin urmare, cu atat o sa fie mai putin probabil sa se rupa. Cristalele de safir sunt incredibil de rezistente la zgarieturi.  O sa vezi in mod obisnuit ceasuri care sunt destul de uzate, cu carcase extrem de folosite, dar care au un cristal perfect. Prin urmare, cristalele de safir sunt mult mai de dorit prin comparatie cu cristalele din minerale si ar trebui sa fie o preferinta, in cea mai mare parte a timpului.

ceas de mana napros

O constructie solida din metal

Pentru unii oameni, ar putea fi un lucru foarte evident sa isi ia un ceas din metal solid, dar ai ramane surprins la unele reduceri de costuri in privinta ceasurilor mai ieftine. Ceasurile din otel ar trebui sa fie realizate din otel inoxidabil aproape tot itmpul. In plus, carcasa ceasului si legaturile pentru bratara acestuia ar trebui sa fie facute din bucati solide din metal, in loc de metal indoit sau orice este gol. Este usor sa iti dai seama daca o bratara este solida daca inspetezi laturile acesteia si observan daca arata ca o singura piesa solida. In ceasurile de la acest nivel, carcasele sunt cel mai bine create folosind cel mai mic numar de piese si folosind cat de mult metal se poate. Acest lucru inseamna cantitatea minima ( sau chiar deloc) de materiale precum plasticul sau altele de genul.

Miscarea elvetiana sau miscarea japoneza (daca este un ceas japonez)

Elvetia este cunoscuta pentru ca face miscari de ceasuri de foarte buna calitate – probabil ca stii ca si japonezii de asemenea fac miscari buna, dar nu toate miscarile sunt create la fel. In cea mai mare parte a timpului, miscarile elvetiene provin de la ETA sau de la Ronda, in special daca acestea sunt realizate din cuart ( desi nu este intotdeauna cazul). Miscarile japoneze din cuartz provin de obicei de la producatori precum Seiko, Citizen sau Casio. In timp ce aceste tari nu sunt singurele unde se produc ceasuri, la aceste preturi incearca sa iei ceasuri din aceste tari pe cat posibil.

In plus, daca un ceas nu este japonez, incearca sa gasesti unul cu miscare elvetiana. In general, o sa iti doresti sa eviti miscarile chinezesti, desi nu intotdeauna acest lucru este un semn de calitate scazuta. Ceasurile japoneze probabil ca folosesc miscarile japoneze cel mai bine, desi o sa gasesti miscari japoneze (de obicei Miyota, care e o parte a Citizen) in ceasuri din intreaga lume. In cele din urma, la aceasta categorie de pret, nu te ingrijora prea mult in privinta gasirii unui ceas mecanic- te poti descurca foarte bine si cu o miscare de cuartz-, chiar daca exista si multe miscari mecanice care sunt disponibile.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Anca Maria

Anca Maria

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul