Criteriul National

Ceasuri de mana: cateva chestii de luat in considerare

Ceasuri de mana: cateva chestii de luat in considerare
decembrie 20
13:43 2017

De la apartitia smartphone-urilor, ceasurile au devenit pentru cei mai multi dintre noi bijuterii. Cu toate acestea, atunci cand alegem un ceas, trebuie sa punem accent pe mai multe lucruri, nu doar pe aspectul exterior al acestora. Va voi prezenta in continuare, cateva lucruri de care ar fi bine sa tineti cont si sa le urmariti atunci cand alegeti un ceas care costa peste 1000 de lei.

Cristal de safir

Cristalul unui ceas reprezinta ecranul transparent care acopera fata ceasului. Cristalele au fost realizate folosind diferite materiale de-a lungul anilor, dar numai cateva materiale majore mai domina piata in ziua de azi. Majoritatea ceasurilor la care o sa te uiti o sa aiba unul din aceste doua tipuri de cristale: sticla minerala sau cristale sintetice de safir. Cristalele minerale sunt mai ieftine decat cristalele sintetice de safirsi ofera un avantaj fata de acestea: conform napros.net, acestea nu au tendinta sa se sfarame atunci cand sunt lovite cu putere.

Ceea ce inseamna ca o sa se crape, dar nu o sa se sfarame. Cristalele sfaramate de safir sunt relativ rare si apar de obicei in urma unui impact extrem de dur. Cu cat este mai bun ceasul, cu atat va fi mai bun cristalul de safir si, prin urmare, cu atat o sa fie mai putin probabil sa se rupa. Cristalele de safir sunt incredibil de rezistente la zgarieturi.  O sa vezi in mod obisnuit ceasuri care sunt destul de uzate, cu carcase extrem de folosite, dar care au un cristal perfect. Prin urmare, cristalele de safir sunt mult mai de dorit prin comparatie cu cristalele din minerale si ar trebui sa fie o preferinta, in cea mai mare parte a timpului.

ceas de mana napros

O constructie solida din metal

Pentru unii oameni, ar putea fi un lucru foarte evident sa isi ia un ceas din metal solid, dar ai ramane surprins la unele reduceri de costuri in privinta ceasurilor mai ieftine. Ceasurile din otel ar trebui sa fie realizate din otel inoxidabil aproape tot itmpul. In plus, carcasa ceasului si legaturile pentru bratara acestuia ar trebui sa fie facute din bucati solide din metal, in loc de metal indoit sau orice este gol. Este usor sa iti dai seama daca o bratara este solida daca inspetezi laturile acesteia si observan daca arata ca o singura piesa solida. In ceasurile de la acest nivel, carcasele sunt cel mai bine create folosind cel mai mic numar de piese si folosind cat de mult metal se poate. Acest lucru inseamna cantitatea minima ( sau chiar deloc) de materiale precum plasticul sau altele de genul.

Miscarea elvetiana sau miscarea japoneza (daca este un ceas japonez)

Elvetia este cunoscuta pentru ca face miscari de ceasuri de foarte buna calitate – probabil ca stii ca si japonezii de asemenea fac miscari buna, dar nu toate miscarile sunt create la fel. In cea mai mare parte a timpului, miscarile elvetiene provin de la ETA sau de la Ronda, in special daca acestea sunt realizate din cuart ( desi nu este intotdeauna cazul). Miscarile japoneze din cuartz provin de obicei de la producatori precum Seiko, Citizen sau Casio. In timp ce aceste tari nu sunt singurele unde se produc ceasuri, la aceste preturi incearca sa iei ceasuri din aceste tari pe cat posibil.

In plus, daca un ceas nu este japonez, incearca sa gasesti unul cu miscare elvetiana. In general, o sa iti doresti sa eviti miscarile chinezesti, desi nu intotdeauna acest lucru este un semn de calitate scazuta. Ceasurile japoneze probabil ca folosesc miscarile japoneze cel mai bine, desi o sa gasesti miscari japoneze (de obicei Miyota, care e o parte a Citizen) in ceasuri din intreaga lume. In cele din urma, la aceasta categorie de pret, nu te ingrijora prea mult in privinta gasirii unui ceas mecanic- te poti descurca foarte bine si cu o miscare de cuartz-, chiar daca exista si multe miscari mecanice care sunt disponibile.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Anca Maria

Anca Maria

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Parteneri:

content writing
clovis.ro