Criteriul National

Cel mai avantajos mijloc de transport de la Timisoara la Budapesta. Un oras pe care merita sa-l vizitezi cel putin o data in viata

Cel mai avantajos mijloc de transport de la Timisoara la Budapesta. Un oras pe care merita sa-l vizitezi cel putin o data in viata
ianuarie 13
17:44 2017

Daca sunteti in Timisoara si v-ati gandit ca acest oras este punctul terminus al calatoriei dumneavoastra, sugestia noastra este sa va mai ganditi inca o data. Pentru ca, cu siguranta, va inselati. Sunteti doar la 313 kilometri de Budapesta, adica la 3 ore de transport de la Timisoara la Budapesta cu microbuzul.

Budapesta este unul dintre cele mai frumoase orase, unde sunt foarte multe de văzut cu foarte putini bani. Aveti sanse mari sa va intorceti cu bani in portofel dupa un city-break in capitala Ungariei, mai ales daca ati ales ca si mijloc de transport microbuzul.Desi astazi sunt reunite sub acelasi nume, Budapesta, cele două maluri ale Dunării sunt totusi foarte diferite.

Pesta este vie, cosmopolita, plina de străzi comerciale cu bouticuri ultimul racnet si strazi perfect aliniate, in timp ce in Buda timpul pare ca se scurge altfel pe stradutele intortocheate, care urca si coboara neîncetat, cu dealuri impunatoare si privelisti ametitoare.

Dar sa le luam pe rand. Multe dintre atractiile capitalei dunarene Pesta sunt gratis, mai ales daca sunteti cetatean al Uniunii Europene.

Cel mai important obiectiv este cu siguranta Palatul Parlamentului. Pe cat de impozant este la exterior, pe atat de interesant este de vizitat in interior. Turul acestuia durează intre 45 de minute şi 90 de minute si se pot face fotografii fara a fi nevoiti sa platiti vreo taxa suplimentara. In fata Parlamentului este ansamblul de sculpturi „Shoes on the Danube”, unde se cade sa te opresti cateva clipe in memoria victimelor Holocaustului.

In partea stanga a Parlamentului veti trece peste Podul cu Lanturi, apoi veti ajunge la Basilica Sfantul Ştefan, care este cea mai mare biserica din capitala, unde intrarea este gratis, apoi la Opera Nationala, unde pretul unui bilet este aproximativ 10 euro.

Iar daca calatoriti iarna, merita s-o luati pe Vaci Utca, strada comerciala a Budapestei, pană în Piata Vörösmarty, unde in fiecare an se organizeaza principalul targ de Crăciun.

In zona Podului Elisabeta se afla Belvárosi Plébániatemplom, prima biserica din Pesta, construita pe vechile ziduri romane.

Piaţa Eroilor este unul dintre acele locuri care merita a fi vizitat si unde, din nou, nu trebuie sa cheltuiti niciun ban. Nici pentrua vizita piata propriu-zisa, nici pentru a vedea la exterior copia Castelului Huniazilor de la Hunedoara .

Pentru a vizita interiorul celei mai frumoasa sinagogi din lume -Marea Sinagoga – si a doua ca marime, după Temple Emanu-el din New-York trebuie sa scoateti aproximativ 8 euro din buzunar.

Cum ajungeti in Buda, orasul „cocotat” pe stânci, aveti impresia ca sunteti in alt oras. Binenteles ca prima data veti vizita Muntele Gellert, in varful caruia este Citadella.

Se ajunge fie dupa ce urcati zeci de scări, care trec printr-un parc, fie cu autobuzele turistice, depinde cat de in forma sunteti. Sus va veti bucura de o panorama fantastica asupra orasului, dar si de o vizita la un buncar-muzeu interesant.

Cel mai bine veti recunoaste ca orasul a fost capitala secundară a Imperiului Austro-Ungar vizitand Castelul Buda, construit in anul 1241, după invazia mongolilor, unde va veti bucura de o atmosfera calda si primitoare: case colorate, cu obloane de lemn si flori la ferestre, o sinagoga medievala si boutiquri cu antichități. In cetate toate stradutele pietruite duc in Piata Sfintei Treimi, la Biserica Matthias si la Bastionul Pescarilor.

La Castelul Regal, pe care îl gasiti la 5 minute de Biserica Mattias, este ideal sa ajungeti pe inserat, cand toate monumentele orasului sunt luminate.

Ca si mijloc de transport, pentru a ajunge de la Timisoara la Budapesta, pe langa masina personala, aveti de ales intre avion, tren, autocar si microbuz.

Accesibilitatea preturilor oferite, raportata la calitatea serviciilor fac din alegerea microbuzelor ca si mijloc de transport de la Timisoara la Budapesta solutia ideala.

Transport de la Timisoara la Budapesta cu microbuze – ieftin, rapid si sigur.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo