Criteriul National

Cel mai bun fierastrau circular. Criterii de alegere si recomandare

Cel mai bun fierastrau circular. Criterii de alegere si recomandare
octombrie 07
13:31 2020

Indiferent ca esti profesionist sau iti place sa mesteresti din cand in cand, un fierastrau circular  poate fi unul dintre accesoriile pe care este bine sa le ai mereu la indemana. Acesta iti permite sa tai la milimetru placile din Pal sau lemn si sa iti incerci talentul pentru a crea piese de mobilier sau pentru a le repara pe cele vechi.

Pe piata exista mai multe variante de fierastraie circulare, unele gandite pentru profesionisti, altele pentru amatori. Iti recomandam sa te orientezi spre unul mediu, cu cat mai multe elemente de siguranta, care sa iti permita sa faci cat mai multe lucruri. Pe AZRmag.ro poti gasi foarte multe optiuni interesante, din care poti alege in functie de urmatoarele criterii:

1. Tipologie. AI de ales intre fierastraie stationare si fierastraie manuale. Daca vrei o solutie profesionala, trebuie sa te orientezi spre un fierastrau stationar. Daca esti un utilizator Hobby, cel mai bine este sa te orientezi spre unul manual, cat mai usor de depozitat.

2. Caracteristicile lamei. Sunt extrem de importante. De multe ori, lama decide gradul de eficienta al aparatului. Conteaza dimensiunile, posibilitatea de inclinare ( care permite taierea in unghi sau taierea dreapta) si materialul din care este realizata lama. Pentru lemn si placi aglomerate este nevoie de panze din otel calit, in timp ce pentru metal va fi nevoie de un disc diamantat.

3. Puterea. In general, putera variaza intre 500 si 2500 W. Pentru un fierastrau folosit ocazional, 750-800W sunt mai mult decat suficienti. Pentru unul folosit la modul profesionist insa, vei avea nevoie de o putere mai mare.

4. Siguranta si ergonomia. Este extrem de important ca fierastraul sa fie usor de folosit si sa fie echipat cu elemente de siguranta, precum sinele de ghidaj, aparatoarele sau recipientele pentru deseuri. Accidentele produse de un astfel de produs sunt, de cele mai multe ori, foarte grave, asadar trebuie sa fie eliminat intotdeauna riscul.

Festool TS 55 REBQ Camp, unul dintre cele mai bine optimizate fierastraie

Una dintre cele mai bune optiuni, care respecta criteriile de mai sus, este acest fierastrau de la Festool. Se remarca printr-o serie de puncte forte, cum ar fi carcasa cu linie zvelta care asigura o flexibilitate maxima, posibilitatea de a regla unghiul de taiere, prezenta unei pene de ghidare in timpul lucrului si prezenta unui vizor transparent, care permite urmarea liniei de ghidare. Acest fierastrau permite taierea precisa in materiale groase de peste 5 centimetri si este potrivit pentru profesionistii care taie placi aglomerate sau gips-carton. Fiind usor de folosit si sigur este o solutie foarte buna si pentru amatorii care isi doresc un astfel de produs pentru diverse activitati casnice.

Nu este un fierastrau circular tocmai ieftin, insa este o solutie eficienta, pe termen lung.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Razvan Nemesu

Razvan Nemesu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul