Criteriul National

Cel mai simplu mod de a gasi bateria auto perfecta pentru masina ta

Cel mai simplu mod de a gasi bateria auto perfecta pentru masina ta
februarie 27
10:07 2017

Cele mai frecvente probleme pe care le intampini cu masina sunt legate de bateria auto. Cum reusim totusi sa le evitam?

Cu cat vremea este mai rece si mai umeda, cu atat bateriile auto se vor consuma mai rapid. Cele mai multe baterii rezista cam cinci ani. Cand incep sa porneasca motorul cu greu este timpul sa le inlocuiesti. Cu cat intarzii sa cumperi o baterie noua, cu atat vei cheltui mai mult decat trebuie. Alege cu grija inainte sa cumperi bateria auto si in felul acesta vei economisi bani. Pentru asta trebuie sa stii cate ceva despre ceea ce vei cumpara.

Bateriile auto se degradeaza in timp, asa ca nu ai vrea sa cumperi cumva una care este mai veche de sase luni. De aceea este bine sa fii atent la data de fabricatie. Unele baterii au tiparita data de fabricatie, in timp ce pe altele, luna de fabricatie este indicata cu litere de la A la M (A fiind Ianuarie, B – Februarie si asa mai departe), iar anul este indicat printr-o singura cifra.

Ai grija sa alegi bateria auto care se potriveste pentru masina ta. Orienteaza-te in functie de capacitatea acesteia (Ah) si de curentul de pornire la rece pe care il ofera (CCA ). Este recomandat sa puneti bateria cu cea mai mare capacitate, dar atentie la dimensiunile fizice.  Indicatorul AH (Amp Hours) se refera la perioada cat poate rezista bateria fara a fi reincarcata, iar CCA (Cold Cranking Amps) reprezinta curentul de pornire la rece, adica cantitatea de curent pe care o baterie o poate oferi in 30 de secunde la -17,8°C pana cand tensiunea bateriei scade sub un nivel inutilizabil.

Cea mai simpla metoda de a evita orice problema ar fi sa tii cont de datele existente pe vechea ta baterie atunci cand cumperi una noua. Si mai simplu este sa apelezi la un magazin online care iti ofera posibilitatea de a gasi bateria auto potrivita prin simpla introducere a codului de pe cea veche. Un astfel de magazin online este VrumAuto.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo