Criteriul National

Cel mai simplu mod de a gasi bateria auto perfecta pentru masina ta

Cel mai simplu mod de a gasi bateria auto perfecta pentru masina ta
februarie 27
10:07 2017

Cele mai frecvente probleme pe care le intampini cu masina sunt legate de bateria auto. Cum reusim totusi sa le evitam?

Cu cat vremea este mai rece si mai umeda, cu atat bateriile auto se vor consuma mai rapid. Cele mai multe baterii rezista cam cinci ani. Cand incep sa porneasca motorul cu greu este timpul sa le inlocuiesti. Cu cat intarzii sa cumperi o baterie noua, cu atat vei cheltui mai mult decat trebuie. Alege cu grija inainte sa cumperi bateria auto si in felul acesta vei economisi bani. Pentru asta trebuie sa stii cate ceva despre ceea ce vei cumpara.

Bateriile auto se degradeaza in timp, asa ca nu ai vrea sa cumperi cumva una care este mai veche de sase luni. De aceea este bine sa fii atent la data de fabricatie. Unele baterii au tiparita data de fabricatie, in timp ce pe altele, luna de fabricatie este indicata cu litere de la A la M (A fiind Ianuarie, B – Februarie si asa mai departe), iar anul este indicat printr-o singura cifra.

Ai grija sa alegi bateria auto care se potriveste pentru masina ta. Orienteaza-te in functie de capacitatea acesteia (Ah) si de curentul de pornire la rece pe care il ofera (CCA ). Este recomandat sa puneti bateria cu cea mai mare capacitate, dar atentie la dimensiunile fizice.  Indicatorul AH (Amp Hours) se refera la perioada cat poate rezista bateria fara a fi reincarcata, iar CCA (Cold Cranking Amps) reprezinta curentul de pornire la rece, adica cantitatea de curent pe care o baterie o poate oferi in 30 de secunde la -17,8°C pana cand tensiunea bateriei scade sub un nivel inutilizabil.

Cea mai simpla metoda de a evita orice problema ar fi sa tii cont de datele existente pe vechea ta baterie atunci cand cumperi una noua. Si mai simplu este sa apelezi la un magazin online care iti ofera posibilitatea de a gasi bateria auto potrivita prin simpla introducere a codului de pe cea veche. Un astfel de magazin online este VrumAuto.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo