Criteriul National

Cel mai simplu mod de a gasi bateria auto perfecta pentru masina ta

Cel mai simplu mod de a gasi bateria auto perfecta pentru masina ta
februarie 27
10:07 2017

Cele mai frecvente probleme pe care le intampini cu masina sunt legate de bateria auto. Cum reusim totusi sa le evitam?

Cu cat vremea este mai rece si mai umeda, cu atat bateriile auto se vor consuma mai rapid. Cele mai multe baterii rezista cam cinci ani. Cand incep sa porneasca motorul cu greu este timpul sa le inlocuiesti. Cu cat intarzii sa cumperi o baterie noua, cu atat vei cheltui mai mult decat trebuie. Alege cu grija inainte sa cumperi bateria auto si in felul acesta vei economisi bani. Pentru asta trebuie sa stii cate ceva despre ceea ce vei cumpara.

Bateriile auto se degradeaza in timp, asa ca nu ai vrea sa cumperi cumva una care este mai veche de sase luni. De aceea este bine sa fii atent la data de fabricatie. Unele baterii au tiparita data de fabricatie, in timp ce pe altele, luna de fabricatie este indicata cu litere de la A la M (A fiind Ianuarie, B – Februarie si asa mai departe), iar anul este indicat printr-o singura cifra.

Ai grija sa alegi bateria auto care se potriveste pentru masina ta. Orienteaza-te in functie de capacitatea acesteia (Ah) si de curentul de pornire la rece pe care il ofera (CCA ). Este recomandat sa puneti bateria cu cea mai mare capacitate, dar atentie la dimensiunile fizice.  Indicatorul AH (Amp Hours) se refera la perioada cat poate rezista bateria fara a fi reincarcata, iar CCA (Cold Cranking Amps) reprezinta curentul de pornire la rece, adica cantitatea de curent pe care o baterie o poate oferi in 30 de secunde la -17,8°C pana cand tensiunea bateriei scade sub un nivel inutilizabil.

Cea mai simpla metoda de a evita orice problema ar fi sa tii cont de datele existente pe vechea ta baterie atunci cand cumperi una noua. Si mai simplu este sa apelezi la un magazin online care iti ofera posibilitatea de a gasi bateria auto potrivita prin simpla introducere a codului de pe cea veche. Un astfel de magazin online este VrumAuto.

Comentarii

Comentarii

Share

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

clinica implant dentar timisoara

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro