Criteriul National

Cele 28 de țări din UE se angajează să ia „măsuri urgente” pentru a ajuta Italia

Cele 28 de țări din UE se angajează să ia „măsuri urgente” pentru a ajuta Italia
iulie 06
17:30 2017

Miniștrii de interne ai țărilor din UE ce s-au reunit la Tallin s-au angajat să ia „măsuri urgente” pentru a ajuta Italia.Acest stat e copleșit de sosirile neîncetate de migranți pe coastele sale, a anunțat Președinția estonă a Consiliului UE.

a

Cele 28 de țări și-au mai fixat drept obiectiv să atingă „rezultate tangibile” în politica de retrimitere a migranților care nu obțin statutul de protecție internațională, politică aplicată deocamdată foarte încet în Europa.

Ministrul italian a recunoscut că problemele mai conflictuale nu au fost abordate, cum este ideea avansată de Italia de a-i repartiza pe migranții salvați în porturile altor state membre. „Este evident că pe marginea acestui subiect există o opoziție dificilă” și „poziții diferite”, a admis Minniti.

„Situația din Mediterana Centrală și presiunea pe care o cauzează aceasta asupra Italiei este o sursă foarte mare de îngrijorare pentru toate statele membre” ale UE, subliniază într-un comunicat Estonia, țară ce a preluat recent președinția prin rotație a Consiliului UE.

În timpul acestei reuniuni informale, prevăzută de multă vreme dar marcată de actualitatea ultimelor zile, miniștrii și-au „reafirmat angajamentul de a lua măsuri urgente”.Este vorba, a precizat o sursă europeană prezentă la reuniune, de a ” pune în aplicaremai bine și mai rapid” un anumit număr de elemente deja decise în timpul întrevederilor precedente.

„Acesta este un rezultat foarte pozitiv, că președinția și toate cele 28 de state membre se angajează să susțină solidaritatea și responsabilitatea în politica noastră privind migrația”, și-a exprimat satisfacția comisarul european pentru migrație, Dimitris Avramoupolos.

De asemenea, trebuie sporite angajamentele luate față de Libia, țară traversată de aproape toți migranții ce încearcă periculoasa traversare a Mării Mediterane, precum și față de țările de origine sau de tranzit ale migranților, a precizat președinția estonă.Miniștrii au „salutat” de asemenea inițiativa italiană privind impunerea unui „cod de conduită” pentru ONG-urile care desfășoară misiuni de salvare, activitate ce trebuie efectuată „într-un cadru de reguli la care trebuie să se adere”.

„Italia esta cea care va face propunerea, în colaborare cu Comisia Europeană și ascultând desigur ONG-urile”, a explicat la finalul dezbaterii ministrul italian Marco Minniti.

ONG-urile sunt tot mai des acuzate că, prin operațiunilor lor de salvare pe Marea Mediterană desfășurate foarte aproape de coastele libiene, încurajează migrații să se îndrepte către Europa.

Sursa foto : europarl.europa.eu

Stire preluată de pe fluxul media de către Prof.Dr.Daniel Mihai, redactor-șef al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo