Criteriul National

Cele 6 calități ale oamenilor puternici

Cele 6 calități ale oamenilor puternici
decembrie 14
17:12 2018

Când zicem „un om cu spirit puternic” sau „o personalitate puternică”, înțelegem o persoană cu o voință și o rezistență de fier, cu o perspectivă pozitivă asupra vieții și capacitatea de a se ridica din cenușă, asemenea păsării Phoenix, după eșecurile din viață.

Oamenii de știință, sunt de părerea că orice calitate umană poate fi dezvoltată. Nu imediat, însă. Dacă vrei să devii un om puternic, trebuie să muncești mult asupra ta.
Lifeinfo.ro îți prezintă 9 calități pe care le posedă oamenii puternici.

cele-6-calitati-ale-oamenilor-puternici-lifeinfo-ro

1. Controlul emoțiilor

S-ar părea că oamenii puternici sunt insensibili și că nimeni și nimic nu le poate face rău. De fapt, astfel de oameni știu pur și simplu cum să-și gestioneze perfect emoțiile. Secretul lor este stăpânirea tehnicii de control al simțurilor. Deși ei sunt supuși în mod repetat afluxului de experiențe și emoții negative care le influențează gândirea și comportamentul, oamenii tari ști că cea mai mică slăbiciune poate deveni un obstacol în calea atingerii unui obiectiv. De aceea, ei se străduiesc să-și țină emoțiile în frâu și să facă față oricăror situații.

2. Optimismul

Este imposibil și chiar bizar să-ți menții atitudinea optimistă 24/24, 7 zile pe săptămână. Este important să găsești o cale de mijloc și să încerci să nu te blochezi în chestii a căror curs nu îl poți influența.

În astfel de situații, oamenii puternici se concentrează pe propriile lor realizări. Ei înțeleg că gândurile și acțiunile nu sunt întotdeauna oportune, așa că încearcă să le regândească imediat, fără a se îndepărta de la țintă. Oamenii puternici nu o dau pe extreme după ce au făcut o greșeală, ci caută discret o soluție optimă pentru a rezolva situația.

3. Definirea limitelor

Cu toții suntem diferiți: există oameni buni și mai puțin buni… De aceea este important să avem o mare putere de voință pentru a nu ceda influenței care vine dintre oamenii negativi. Oamenii puternici încearcă să-și definească limitele emoționale și nu permit altor persoane să le dicteze ce e bun și ce e rău și cum trebuie să se comporte într-o anumită situație.

4. Gestionarea timpului

Timpul este o resursă vitală, care, din nefericire, este ireversibilă. De aceea, oamenii trebuie să dispună de înțelepciune. În loc să risipești energie și timp pentru lucrurile care s-au produs în trecut sau pe evenimentele inutile care durează ore în șir, ar fi bine să te concentrezi asupra lucrurilor importante care se întâmplă aici și acum.

Citește și 16 trucuri pentru a face rapid lucrurile

5. Atingerea obiectivelor

Realizarea cu succes a obiectivelor vieții necesită timp. Persoanele puternice sunt conștiente de acest lucru și se concentrează asupra imaginii per ansamblu, având în vedere că alegerea de astăzi le va afecta viitorul.

6. Ambiția

Oamenii puternici nu stau pe loc. Ei vor să devină și mai puternici. Asemenea sportivilor care trebuie să se antreneze în mod constant pentru a nu-și pierde forma fizică bună, oamenii puternici trebuie să-și păstreze constant ambiția pentru a putea persevera.

Ești dispus să devii un om mai puternic, chiar de azi? Dezvoltă-te, evoluează și nu te opri până nu reușești!

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Anabell

Anabell

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu