Criteriul National

Cele 6 calități ale oamenilor puternici

Cele 6 calități ale oamenilor puternici
decembrie 14
17:12 2018

Când zicem „un om cu spirit puternic” sau „o personalitate puternică”, înțelegem o persoană cu o voință și o rezistență de fier, cu o perspectivă pozitivă asupra vieții și capacitatea de a se ridica din cenușă, asemenea păsării Phoenix, după eșecurile din viață.

Oamenii de știință, sunt de părerea că orice calitate umană poate fi dezvoltată. Nu imediat, însă. Dacă vrei să devii un om puternic, trebuie să muncești mult asupra ta.
Lifeinfo.ro îți prezintă 9 calități pe care le posedă oamenii puternici.

cele-6-calitati-ale-oamenilor-puternici-lifeinfo-ro

1. Controlul emoțiilor

S-ar părea că oamenii puternici sunt insensibili și că nimeni și nimic nu le poate face rău. De fapt, astfel de oameni știu pur și simplu cum să-și gestioneze perfect emoțiile. Secretul lor este stăpânirea tehnicii de control al simțurilor. Deși ei sunt supuși în mod repetat afluxului de experiențe și emoții negative care le influențează gândirea și comportamentul, oamenii tari ști că cea mai mică slăbiciune poate deveni un obstacol în calea atingerii unui obiectiv. De aceea, ei se străduiesc să-și țină emoțiile în frâu și să facă față oricăror situații.

2. Optimismul

Este imposibil și chiar bizar să-ți menții atitudinea optimistă 24/24, 7 zile pe săptămână. Este important să găsești o cale de mijloc și să încerci să nu te blochezi în chestii a căror curs nu îl poți influența.

În astfel de situații, oamenii puternici se concentrează pe propriile lor realizări. Ei înțeleg că gândurile și acțiunile nu sunt întotdeauna oportune, așa că încearcă să le regândească imediat, fără a se îndepărta de la țintă. Oamenii puternici nu o dau pe extreme după ce au făcut o greșeală, ci caută discret o soluție optimă pentru a rezolva situația.

3. Definirea limitelor

Cu toții suntem diferiți: există oameni buni și mai puțin buni… De aceea este important să avem o mare putere de voință pentru a nu ceda influenței care vine dintre oamenii negativi. Oamenii puternici încearcă să-și definească limitele emoționale și nu permit altor persoane să le dicteze ce e bun și ce e rău și cum trebuie să se comporte într-o anumită situație.

4. Gestionarea timpului

Timpul este o resursă vitală, care, din nefericire, este ireversibilă. De aceea, oamenii trebuie să dispună de înțelepciune. În loc să risipești energie și timp pentru lucrurile care s-au produs în trecut sau pe evenimentele inutile care durează ore în șir, ar fi bine să te concentrezi asupra lucrurilor importante care se întâmplă aici și acum.

Citește și 16 trucuri pentru a face rapid lucrurile

5. Atingerea obiectivelor

Realizarea cu succes a obiectivelor vieții necesită timp. Persoanele puternice sunt conștiente de acest lucru și se concentrează asupra imaginii per ansamblu, având în vedere că alegerea de astăzi le va afecta viitorul.

6. Ambiția

Oamenii puternici nu stau pe loc. Ei vor să devină și mai puternici. Asemenea sportivilor care trebuie să se antreneze în mod constant pentru a nu-și pierde forma fizică bună, oamenii puternici trebuie să-și păstreze constant ambiția pentru a putea persevera.

Ești dispus să devii un om mai puternic, chiar de azi? Dezvoltă-te, evoluează și nu te opri până nu reușești!

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Anabell

Anabell

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei