Criteriul National

Cele mai avantajoase joburi pana la 30 de ani

Cele mai avantajoase joburi pana la 30 de ani
martie 16
17:08 2020

Fiecare etapa din viata are specificul ei, iar de acest lucru ar trebui sa tinem cont si cand facem alegeri legate de cariera. Astfel, daca la 20 de ani preferam, poate, un job part-time pentru a ne bucura de mai mult timp liber, dupa finalizarea facultatii suntem pregatiti sa ne asumam responsabilitatea unui job cu norma intreaga. 

Recrutorii spun ca abordarea procesului de cautare a unui loc de munca ar trebui sa fie diferita in functie de varsta. Acest lucru ne-a inspirat sa realizam pentru tine un mic ghid de indrumare profesionala. Afla care sunt cele mai avantajoase joburi din care sa alegi daca ai pana in 30 de ani si cateva ponturi utile despre reconversia profesionala dupa aceasta varsta!

Cum iti gasesti jobul ideal pana la 30 de ani 

De regula, la 20-25 de ani nu ai presiuni financiare foarte mari, asadar acum este perioada in care poti experimenta diverse oportunitati de cariera. Totusi, cand te apropii de varsta de 30 de ani, fiecare job pe care ti-l alegi trebuie sa contribuie la cresterea ta profesionala. Ca atare, nu accepta orice oferta deoarece risti sa iti aglomerezi CV-ul cu experienta irelevanta pentru parcursul pe care ti-l doresti. 

Incepand cu aceasta etapa a vietii tale, in care cel mai probabil vrei sa iti intemeiezi o familie iar obligatiile tale pe plan personal cresc, orienteaza-te catre joburi care iti permit sa pastrezi echilibrul intre viata personala si cea profesionala. Programul usor flexibil sau chiar posibilitatea de a lucra remote sunt doua dintre facilitatile pe care ar trebui sa le cauti pana la pragul varstei de 30 de ani. Una dintre cele mai avantajoase optiuni in acest caz este un job in videochat, care iti permite sa iti setezi un orar de lucru in functie de disponibilitatea ta si, in plus, iti va aduce castiguri extrem de motivante. 

Cum sa-ti schimbi profesia dupa 30 de ani 

Daca ai trecut de 30 de ani, insa nu consideri ca ti-ai gasit vocatia, nu iti face griji! Nu este tarziu sa incerci o reconversie profesionala. Indiferent care sunt motivele care te-au convins sa faci acest pas, urmeaza cateva sfaturi care sa te ghideze catre cea mai buna alegere:

  • Ia in calcul riscurile: inainte de a face acest pas, asigura-te ca este ceea ce iti doresti si ca iti asumi chiar si riscul unui esec in cazul in care viitoarele variante de job nu vor fi pe placul tau. 
  • Autoevalueaza-ti aptitudinile si competentele: de multe ori, jobul la care visam nu este si jobul care ni se potriveste. De aceea, cel mai bine este sa incepi prin a-ti identifica aptitudinile si competentele profesionale si, de ce nu, minusurile sau lucrurile pe care trebuie sa le imbunatatesti. 
  • Pregateste-te pentru noua cariera: chiar daca este un domeniu nou sau daca ai cunostinte in nisa pe care ti-ai ales-o, este important sa continui sa te dezvolti si sa te perfectionezi, tocmai pentru a reusi sa iti atingi obiectivele profesionale mai rapid. 

Incepand cu varsta de 25 de ani, ar trebui deja sa te gandesti serios la cariera ta. Este jobul pe care il ai acum si cel care te implineste din punct de vedere profesional? Daca nu, pune in aplicare sfaturile noastre si cauta un loc de munca adecvat dorintelor si competentelor tale. 

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Maria Popescu

Maria Popescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul