Criteriul National

Cele mai bune produse pentru curățenie: Cum să le alegi

Cele mai bune produse pentru curățenie: Cum să le alegi
ianuarie 10
10:22 2022

Menținerea curățeniei în casă a fost întotdeauna o preocupare constantă pentru oameni. Contextul actual însă, a generat apariția unor produse mai puternice și mai calitative, având un conținut ridicat de agenți de curățare și dezinfectare. Pe lângă eliminarea prafului, a depunerilor de grăsime sau a mucegaiului, este foarte importantă distrugerea visurilor și bacteriilor care ne pot îmbolnăvi. 

Dacă și tu ești în căutarea celor mai bune produse de curățare, vei găsi multe recomandări utile în acest articol. Deoarece nimeni nu dorește să aibă un adevărat depozit de produse de curățenie în casă, te poți orienta către cele importante, care de multe ori sunt universale, acoperind mai multe zone. Indiferent dacă este vorba despre curățenia zilnică sau de curățenia de Paști ori de Crăciun, aceste produse îți vor ajuta casa să strălucească. 

O variantă preferată de multe persoane o reprezintă achiziția de produse de curatenie bio, care nu conțin ingrediente chimice, sunt prietenoase cu mediul și nu sunt toxice pentru oameni și animale. 

Un set adecvat de produse de curățenie te va ajuta să fii eficientă și să termini rapid treaba în toată casă, lăsându-ți timp și pentru o relaxare binemeritată. 

1.Lavetă universală din microfibră

Această lavetă este de neînlocuit deoarece curăță în profunzime, uneori chiar și fără alte soluții. Supranumită și ”cârpa magică”, laveta de microfibră poate fi utilizată cu succes fiind doar udată și stoarsă bine. Este universală deoarece poate fi folosită pe orice suprafețe, de la electrocasnice din oțel inoxidabil la produse din plastic, sticlă, marmură, lemn, pal sau mdf. Microfibrele din lavetă îndepărtează praful și murdăria prin captarea lor, în timp ce alte produse, doar mișcă praful dintr-o parte în alta   Pentru o curățenie generală, este indicat să folosești laveta împreună cu produsele recomandate în continuare. 

2.Spray cu oțet

Este o soluție naturală de îndepărtare a petelor și de distrugere a bacteriilor. Poate fi utilizat atât în baie cât și în bucătărie, de la instalațiile sanitare din inox la cuptorul cu microunde. Oțetul este, probabil, cel mai bun produs de curățare. Este ieftin, versatil și prietenos cu mediu, iar mirosul nu te va deranja deoarece este diminuat de aromele de ulei esențial. Portocale, rodii, grapefruit sau mentă sunt câteva dintre variantele pe care le poți alege. 

3.Spray dezinfectant

Este o soluție care nu curăță propriu-zis, dar are meritul de a ucide germenii nocivi. Are o mulțime de utilizări, poate fi aplicat cu încredere în apropierea animalelor și distruge aproximativ 99% dintre microbi. Poate fi utilizat ca atare sau poate fi diluat într-o găleată cu apă pentru utilizare pe suprafețe întinse cum sunt podelele. 

4. Detergent pentru vasul de toaletă

Un produs ce curăță, dezinfectează și lasă un parfum plăcut în urmă, este tot ce ai nevoie pentru o baie igienizată ce strălucește. Este disponibil sub formă de gel, pastile sau praf, în funcție de preferințele tale. Conține clor și alte ingrediente de curățare și dezinfectare, iar acțiunea este rapidă și eficientă.Toarnă puțin gel pe pereții vasului de toaletă, presară niște praf sau aruncă pastila direct în apă. Așteaptă câteva minute, iar apoi trage apa și toată mizeria va dispărea. Apa va rămâne colorată în albastru și spumoasă, iar mirosul din baie va fi extrem de plăcut.  

5. Soluție degresantă pentru bucătărie

Urmele de grăsime de pe aragaz sau de pe vasele de gătit sunt foarte deranjate și greu de îndepărtat. O soluție degresantă sub formă de spray va rezolva rapid orice problemă, îndepărtând grăsimea încăpățânată. Deși este destinat utilizării în bucătărie, dacă situația o cere, spray-ul poate fi utilizat și pentru curățarea geamurilor, a suprafețelor din baie sau chiar a gresiei și faianței. Bonus, această soluție poate fi utilizată pentru îndepărtarea petelor de grăsime de pe țesături, lăsând în urmă un parfum delicat de lămâie. 

De la spray-uri de curățare la soluțiile antidegresante și de la detergentul pentru spălat covorul până la șervețelele universale, toate aceste produse sunt aliații tăi de nădejde atunci când vrei să faci curat în casă.

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Maria Popescu

Maria Popescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul