Criteriul National

Cele mai bune sfaturi pentru cultivarea semințelor de flori

Cele mai bune sfaturi pentru cultivarea semințelor de flori
martie 22
17:41 2022

Este enorm de satisfăcător să-ți crești propriile flori. De aceea, Ogorul.ro îți oferă seminte pentru flori. Ai o gamă foarte variată de unde poți alege cele mai bune semințe pentru grădina ta de foarte bună calitate.

Cum să crești plante din semințe pas cu pas

  1. Alege un recipient

Recipientele în care crești semințele trebuie să fie curate, să fie adânci și să aibă orificii de drenaj. Pot fi vase de plastic, vase de turbă, pahare de iaurt, chiar și coji de ouă. Atâta timp cât sunt curate, opțiunile sunt nesfârșite. Poți cumpăra, de asemenea, truse de creștere a semințelor, dar nu investi mulți bani până când nu ești sigur că vei începe să pui semințe în fiecare an. 

  1. Alege cu un sol de calitate

Nu folosi pământ de grădină, este prea greu, conține semințe de buruieni și chiar diferite boli. Udă solul cu apă caldă înainte de a umple recipientele în care ai pus semințele.

  1. Plantează-le la adâncimea potrivită

Vei găsi adâncimea potrivită de plantare pe pachetul de semințe. Regula generală este să acoperi semințele cu pământ, dar asigura-te că citesti cu atenție instrucțiunile de plantare de pe pachetul de semințe. Unele semințe, inclusiv anumite salate verde au nevoie de lumină pentru a germina și ar trebui să se odihnească pe suprafața solului, dar să fie încă în contact bun cu solul umed. Tașarea blândă după însămânțare va ajuta. După plantarea semințelor, foloseste o sticlă de pulverizare pentru a umezi din nou solul.

  1. Udă-le mereu

Utilizează întotdeauna apă la temperatura camerei. Evită utilizarea apei dedurizate. Este important să păstrezi solul umed în mod constant, dar să eviți udarea excesivă, care favorizează bolile și, automat, pot ucide răsadurile. Încearcă să nu stropești cu apă pe frunze. O modalitate ușoară de a evita acest lucru – precum și udarea excesivă – este să scufunzi baza recipientelor în apă și să lași solul să absoarbă umezeala de la fund până când este umed. 

  1. Menține o umiditate constantă

Înainte de germinare, acoperă recipientul. Astfel, umezeala va rămâne la interior. Trusele de creștere a semințelor vin de obicei cu un capac din plastic. Poți folosi și o pungă de plastic, dar ar trebui să fie susținută astfel încât să nu se așeze pe sol. Odată ce răsadurile încep să crească, încearcă să nu le mai uzi atât de des, astfel încât solul să se usuce parțial, dar nu le lăsa să se ofilească.

  1. Păstrează solul cald

Semințele au nevoie de pământ cald pentru a germina. Ele germinează mai lent, sau deloc, în soluri prea răcoroase. Majoritatea semințelor vor germina la aproximativ 25°C. Covorașele de încălzire impermeabile, concepute special pentru germinarea semințelor, mențin solul la o temperatură constantă. Le poți cumpăra din majoritatea pepinierelor și centrelor de grădinărit. 

  1. Fertilizare

Trebuie să îți hrănești răsadurile după ce își dezvoltă al doilea set de frunze adevărate, aplicând săptămânal un îngrășământ lichid. Aplică-l ușor, astfel încât răsadurile să nu fie dislocate din sol. După prima lună, aplică îngrășământ lichid complet din două în două săptămâni.

Acum că știi care sunt cele mai bune sfaturi pentru cultivarea semințelor de flori, ogorul.ro te așteaptă să comanzi cele mai bune semințe!

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul