Criteriul National

Cele mai bune uleiuri esențiale pentru relaxare

Cele mai bune uleiuri esențiale pentru relaxare
noiembrie 20
15:01 2018

Folosirea produselor naturiste reprezintă o metodă tot mai des întâlnită pentru a rezolva diferite probleme. De exemplu, uleiurile esențiale au devenit foarte populare întocmai că există o mulțime de tipuri de uleiuri, obținute din diferite plante, ce pot fi folosite pentru a remedia o mulțime de probleme.

Oboseala, anxietatea și depresia sunt niște probleme foarte grave pe care din păcate le întâlnim tot mai des. Iar pentru că ele nu reprezintă o problemă fizică ci ține mai degrabă de psihic, puțini sunt cei care le oferă atenția necesară. Astfel, le ignoră iar acestea se agravează tot mai mult, ducând chiar la adevărate tragedii.

Cu toții fugim de medic, mai ales dacă nu ne doare nimic concret. Așa că am decis să facem un articol în care să recomandăm uleiurile esențiale ce pot fi folosite într-un difuzor aromaterapie pentru a obține o stare psihică mult mai bună, dar și pentru a combate probleme precum anxietatea sau depresia.

Uleiuri esențiale ce pot fi folosite într-un difuzor de aromaterapie

Așadar, dacă deții un difuzor de aromaterapie bun și te-ai decis să îți cumperi mai multe uleiuri esențiale pe care să le folosești pentru a obține o stare psihică mai bună, ești exact unde trebuie. Am pregătit câteva recomandări de uleiuri esențiale pentru a combate această problemă, pe care le găsești chiar în rândurile următoare.

Ulei esențial obținut din lemn de cedru

Un prim ulei esențial ce poate fi folosit pentru a obține un efect de calmare dar și pentru a combate anxietatea este uleiul esențial care se obține din lemnul de cedru.

Acesta te va ajuta să îți regăsești echilibrul spiritual dar totodată are un cuvânt de spus și pentru tratarea unui număr mare de probleme respiratorii.

Ulei esențial obținut din mușețel

În România mușețelul este folosit adesea pentru prepararea unor ceaiuri. La rândul său, este foarte bun pentru a remedia o mulțime de probleme diferite, însă uleiul esențial din mușețel folosit într-un difuzor de aromă are și efect calmant.

Totodată, dacă te lupți cu simptomele unei acnee foarte supărătoare, uleiul esențial din mușețel folosit pentru aromaterapie se va dovedi a fi de mare ajutor.

Ulei esențial obținut din lavandă

Numai când te gândești la lavandă intervine instantaneu o stare de bine. Lavanda este probabil cea mai folosită plantă pentru relaxare. Iar uleiul esențial obținut din lavandă este cel mai popular dintre toate uleiurile esențiale.

Bineînțeles că la rândul său are efect calmant și, mai mult decât atât, mirosul său foarte plăcut va crea o atmosferă plăcută în întreaga casă.

Uleiul esențial de lavandă nu are doar efect calmant ci totodată mai este și un bun antisepctic, antiinflamator și sedativ. Pe scurt, dacă deții un difuzor de aromaterapie atunci cu siguranță nu ar trebui să îți lipsească uleiul de lavandă din casă.

Uleiul esențial obținut din mentă

Iar ultima recomandare a acestui articol este uleiul esențial obținut din mentă. Acesta este foarte util atunci când ai o stare de spirit foarte proastă, deoarece te va face să te simți mai bine și să te concentrezi mai ușor.

Așadar, acestea sunt principalele uleiuri esențiale cu rol calmant pe care le poți folosi pentru aromaterapie cu ajutorului unui difuzor de aromă.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei