Criteriul National

Cele mai comune intrebari despre taxa de drum numita rovinieta

Cele mai comune intrebari despre taxa de drum numita rovinieta
mai 30
14:18 2017

scala_assistance_roviniete_online_

Conform legilor in vigoare, pentru a putea circula pe reteaua de drumuri nationale si autostrazi a Romaniei, toti utilizatorii de autovehicule sunt obligati sa aiba o rovinieta valabila. Cu toate ca aproape orice sofer stie ca are aceasta obligatie, se nasc multe intrebari pe marginea acestui subiect, mai ales in ceea ce priveste interpretarea si aplicarea legii. In continuare, iti vom oferi ocazia de a afla raspunsurile la cele mai comune intrebari despre rovinieta:

Cand sunt obligat sa achizitionez o rovinieta?

Conform legii, soferii sunt obligati sa detina o rovinieta valabila atunci cand circula pe reteaua de drumuri nationale si austrazi din Romania, definita in Ordonanta Guvernului nr. 43/1997 , la art. 1 alin. (1) lit. d), cu exceptia sectoarelor de drum pentru care se vor aplica tarife de concesiune. Asadar, ai nevoie de o rovinieta valabila atunci cand circuli cu masina pe autostrazi, drumuri expres, drumuri nationale europene (E), drumuri nationale principale (DN) si drumuri nationale secundare.

Cum pot intra cel mai usor in posesia unei roviniete?

Cea mai simpla, rapida si eficienta modalitate de a cumpara o rovinieta, care te scuteste de drumuri si te ajuta sa economisesti timp pretios, este prin intermediul site-ului Roviniete.ro. Tot ce trebuie sa faci este completezi datele personale si ale autovehiculului intr-un formular online, urmand sa primesti rovinieta online pe adresa de e-mail.

Cat costa o rovinieta online?

Pretul unei roviniete online variaza in functie de tipul autovehiculului (categoriile A, B, C, D, E, F, G, H) si de perioada de valabilitate (1 zi, 7, 30, 90 de zile sau 12 luni). Pe site-ul www.roviniete.ro poti gasi o lista detaliata cu preturi.

Am fost amendat pentru lipsa unei roviniete valabile. Daca am achitat amenda, mai sunt obligat sa imi cumpar o rovinieta?

Achitarea amenzii nu te scuteste de obligatia de a detine o rovinieta valabila atunci cand circuli pe drumurile nationale si autostrazile din Romania. Asadar, trebuie sa achizitionezi o noua rovinieta, chiar daca ai platit sanctiunea contraventionala.

4. Am cumparat o rovinieta imediat dupa ce am trecut prin fata camerei de control fara o rovinieta valabila. Mai exista riscul sa fiu amendat?

Conform legii in vigoare, daca optezi ca ziua de inceput a valabilitatii rovinietei sa fie ziua in curs, aceasta isi va incepe termenul de valabilitate in momentul in care informatiile aferente sunt inregistrate in baza de date SIEGMCR. Daca momentul in care treci prin fata camerei este anterior inceperii valabilitatii rovinietei, esti pasibil de amenda.
6. Unde sunt plasate cele mai multe camere video fixe pentru controlul rovinietelor?

Conform CNAIR, cele mai multe camere video fixe sunt amplasate pe Drumul National 1 (Osorhei, Timisul de Sus, Sebes, Sercaia, Valcele, Barcanesti/Romanesti), Drumul National 2 (Maracineni, Nicolae Balcescu, Motca, Iacobesti), Drumul National 6 (Sannicolau Mare, Cosoveni, Draganesti Vlasca, Mehadia) si Drumul National 15 (Vaduri, Garleni, Calugareni, Sangeorgiu de Mures).

Singurele camere video fixe amplasate pe autostrazi sunt pe A1 (Petresti), A2 (Fetesti, Glina) si A3 (Snagov).

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andreea Paul

Andreea Paul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo