Criteriul National

Cele mai comune probleme ale bateriei de laptop

Cele mai comune probleme ale bateriei de laptop
august 08
18:31 2016

In mod normal, este cunoscut faptul ca durata de viata a unei baterii nu depaseste 400 de cicluri. La un calcul relativ simplu, persoanele care isi incarca device-urile la circa doua zile vor trebui sa caute o alta componenta din aceasta categorie dupa aproximativ doi ani de zile.

Aceasta ar fi prima problema care poate surveni la nivelul bateriei, respectiv timpul. Daca acea componenta ti-a fost alaturi pentru un interval ce depaseste doi ani de zile, atunci te poti considera un user norocos si nu poti face altceva decat sa speri la aceleasi performante din partea viitoarei achizitii.

Caci aceasta este singura solutie pe care o ai la indemana: sa iti cumperi o alta baterie pentru laptop. Daca nu au trecut doi ani de la investitie, atunci sansele ca ea sa fie stricata iremediabil scad la 50 %, raspunsul final fiindu-ti oferit de echipa Power Laptop Service. Daca abia ai intrat in posesia ei, atunci se prea poate sa faci parte din categoria celor 3 % cumparatori ghinionisti, care investesc intr-o baterie defecta din fabrica.

Urmatoarea problema nu este legata in mod direct de baterie, insa ii influenteaza drastic functionarea. Cel mai intalnit context in care bateria incepe sa aiba probleme este cel in care incarcatorul nu mai functioneaza asa cum trebuie. Exista posibilitatea ca acesta sa nu ofere cantitatea de putere necesara bateriei, ori ca aceasta sa consume mai mult decat o facea in trecut.

Iar daca problema nu are legatura cu puterea oferita de incarcator, atunci ar trebuie sa ii analizezi in intregime designul, urmarind daca nu cumva este o problema cu mufa care intra in laptop. Aceasta poate sa fie defecta, fie pentru ca nu a fost ingrijita si protejata in timpul uzului frecvent, fie pentru ca a fost realizata inca de la bun inceput dintr-un material cu o calitate indoielnica.

Daca ai cumparat o baterie noua de aici si observi ca ea nu functioneaza la standardele asteptate, exista posibilitatea sa nu o fi cuplat corespunzator la interior. Pare un scenariu desprins din lumea fantasticului, insa fiecare model poate fi insotit de anumite imperfectiuni la nivelul contructiei, ceea ce inseamna ca trebuie sa acordam un plus de atentie la montaj. Sunt cateva indicii dupa care te poti ghida. Pozitia corecta, fara spatii inegale, intre baterie si laptop, dar si click-ul specific care se aude la cuplaj.

Se prea poate ca respectiva componenta sa nu functioneze din cauza placii de baza. Cel mai simplu ar fi sa verificati acest lucru prin intermediul unei alte baterii, lucru posibil doar daca aveti o cunostinta ce detine un laptop cu o configuratie asemanatoare. Daca nu, atunci poti merge cu incredere pe mana specialistilor dintr-un service autorizat, acestia oferindu-ti oricand posibilitatea unui test. Daca ansamblul nu functioneaza nici la introducerea unei alte baterii, atunci problema este cauzata de placa de baza si, mai mult ca sigur, trebuie sa iti pregatesti buzunarul pentru o investitie mai ampla.

Ultima problema poate fi cea de natura software, mai des intalnita la modelele moderne. Sa luam ca exemplu laptopurile Sony care accepta doar bateriile originale. In cazul modelelor compatibile se activeaza sistemee de securitate care impiedica buna functionare a laptopului.

Insa, exceptand producatorii de traditie care mizeaza pe astfel de artificii pentru a-si vinde mai bine produsele, majoritatea modelelor necesita doar un update al BIOS-ului pentru a-si recapata functionalitatea. De asemenea, incearca sa fii atent la instalarea driverelor, asigurandu-te ca nu ai omis ceva important.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo