Criteriul National

Cele mai cunoscute avantaje ale construcțiilor metalice

Cele mai cunoscute avantaje ale construcțiilor metalice
mai 28
15:53 2021

În ultima perioadă, construcțiile în care se folosesc hale metalice Profin   sunt preferate deoarece au multe avantaje. Pe unele dintre ele probabil că le intuiești deja, dar hai mai bine să descoperi alături de noi care sunt punctele forte ale halelor metalice.

Economistești timp și bani

”Time is money” este expresia cea mai cunoscută, dar și cea care descrie cel mai bine mediul de afaceri. Ei bine, cu ajutorul halelor metalice realizate din oțel economisești timp, dar și bani frumoși. Astfel, spre deosebire de alte materiale, o hală metalică are nevoie de mai puține ore de muncă pentru construire, mai puțini oameni, etape de lucru. Și, ceea ce este și mai important, acestea pot fi folosite imediat după ce s-a încheiat montarea lor.

Flexibilitatea metalului

Cea mai cunoscută proprietate a metalului este flexibilitatea. Acesta poate fi integrat în orice proiect, fie că vorbim despre zona rezidențială sau cea industrială. Celelalte materiale, cum ar fi cărămida, piatra, lemnul și chiar plasticul, se pot încorpora foarte ușor într-o structură metalică.

Nu de puține ori construcția inițială trebuie modificată, iar atunci când folosești beton, de exemplu, costurile cu extinderea acesteia sunt destul de ridicate, ca să nu mai spunem de timpul pierdut cu lucrările. În cazul în care avem de a face cu hale metalice, acestea se pot modifica sau extinde ușor, fără costuri ridicate.

Durabilitate

Chiar dacă în mintea noastră betonul pare genul de material indestructibil, să știi că de fapt, o construcție la care sunt folosiți stâlpi metalici au parte de o durabilitate mult mai ridicată. Oțelul nu se deformează și nici nu se fisurează foarte ușor. Chiar și în cazul în care avem de a face cu condiții meteo nefavorabile, nu va fi niciun fel de problemă.

Protejezi și mediul înconjurător

În ultima vreme, oamenii sunt tot mai preocupați de soarta mediului înconjurător. De aceea, folosesc materiale mult mai prietenoase cu mediul, și evită lemnul sau plasticul. Construcțiile metalice au avantajul că sunt eco-friendly, sunt realizate din oțel reciclat, iar dacă vrei să construiești ceva nou, poți folosi metalul de la o altă hală. Pentru că este realizat din nisip și piatră, betonul nu poate fi refolosit.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Alexandru Razvan

Alexandru Razvan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul