Criteriul National

Cele mai frecvente intrebari despre meditatii matematica

Cele mai frecvente intrebari despre meditatii matematica
aprilie 06
19:13 2020

Pentru reusita examenelor, pentru a intelege mai usor o materie catalogata aproape de toata lumea ca fiind una din cele mai dificile, parintii aleg meditatii matematica (https://www.cautmeditator.ro/stiinte-reale_1/matematica_1) pentru copii lor. Iata in continuare cele mai frecvente intrebari despre meditatii matematica.

 1. Care sunt cele mai frecvente motive pentru care scolarii au nevoie de meditatii matematica?

- Elevul se plange ca profesorul nu explica bine lectia si problemele. Intr-o clasa sunt 20 -30 de elevi, iar pentru profesor poate fi dificil sa-i scoata intr-o ora pe toti la tabla si sa explice fiecaruia pe intelesul sau anumite elemente esentiale de matematica. Meditatiile la matematica pot umple aceste goluri.

- Elevul nu intelege bine lectiile in clasa. Matematica ramane una din cele mai provocatoare materii in scoala gimnaziala, in liceu si chiar mai tarziu la facultate. Daca tanarul nu intelege notiunile sau problemele predate in clasa, va fi foarte dificil pentru el sa obtina note bune la teste si la examene.

- Elevul nu lucreaza suplimentar acasa. Matematica nu este o materie pentru care poti sa faci doar cateva teme si sa ai pretentia sa o intelegi. Este nevoie de exercitiu, dar de cele mai multe ori elevii nu au tragere de inima pentru a aprofunda problemele. De aceea, ideea unor meditatii matematica este de bun auguur atat pentru elevii care se vor putea descurca mai bine la scoala, cat si pentru parintii care nu trebuie sa-si mai faca grija ca nu pot lucra ei insisi cu copiii lor.

- Nivelul clasei este prea slab sau prea inalt pentru elev. Daca este prea slab, elevul nu va putea sa invete atat de bine pentru a reusi sa ia o nota foarte buna la evaluarile nationale si sa intre la facultatea la care doreste. Daca nivelul clasei este prea inalt, pentru elev va fi dificil sa tina pasul. Daca nu face meditatii matematica, va ramane printre ultimii, iar de aici pana la rezultate generale slabe, nemultumire, stres, descurajare, mai este foarte putin.

Ce este bine sa faca elevii care incep meditatii matematica?

Elevii trebuie sa profite la maximum de pe urma meditatiilor, sa puna intrebari si sa spuna de fiecare data cand nu inteleg ceva. Avantajul suprem este ca exista un profesor specialist care lucreaza doar cu acel elev si se poate plia pe cerintele, personalitatea sa si poate chiar pe stilul sau de invatare. Lucrurile nu mai sunt atat de rigide ca la clasa.

Elevii pot sa insiste asupra unor probleme pe care nu le inteleg pana cand vor ajunge sa le inteleaga foarte bine. Astfel, increderea lor in fortele proprii va creste si vor descoperi poate chiar o pasiune pentru matematica, pe care initial o credeau doar o materia extrem de grea.

Matematica este cea mai importanta materie la care un elev ar trebui sa faca meditatii, conform site-ului CautMeditator. Daca alte materii pot fi studiate pe cont propriu, cu matematica acest lucru este mult mai dificil si contra-productiv. In schimb, un meditator este cea mai buna solutie.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Alexandru Razvan

Alexandru Razvan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul