Criteriul National

Cele mai importante aspecte care ar trebui pregătite pentru un nou sezon de schi

Cele mai importante aspecte care ar trebui pregătite pentru un nou sezon de schi
decembrie 17
21:50 2021

Iarna începe să dea semne că își intră în drepturi, astfel că pasionații de sporturi de iarnă ar trebui să înceapă să se pregătească pentru noul sezon. Indiferent dacă sunt practicanți cu experiență sau novici, aceștia trebuie să aibă o condiție fizică bună, care să le permită să depună efortul necesar pentru aceste sporturi, chiar dacă este vorba despre schi sau snowboard. Prin urmare, un astfel de practicant al sporturilor de iarnă ar trebui să urmărească anumite aspecte importante, care țin de siguranța sa în timpul activității.

Pregătirea fizică pentru sporturile de iarnă este esențială

Pregătirea fizică ar trebui să înceapă înainte cu câteva luni de sezonul sporturilor de iarnă. Chiar și cei care nu neglijează programul de activități fizice regulate ar trebui, în apropierea momentului în care vor merge la schi, să își facă un program de antrenament special dedicat acestui sport.

Întregul corp trebuie să fie pregătit pentru efortul specific schiului, însă cele mai solicitate în acest caz sunt picioarele, motiv pentru care acestea trebuie să aibă parte de un program special de antrenament. Astfel că, practicanții sporturilor de iarnă pot include în antrenamentele lor și genuflexiuni, fandări, abdomene și flotări, în diferite grade de dificultate.

Pregătirea echipamentului de schi

Un alt aspect, la fel de important, de care ar trebui să se ocupe pasionații sporturilor de iarnă, este legat de echipamentul necesar. Acesta trebuie să fie în foarte bune condiții, astfel încât sportivul să poată desfășura activitatea sportivă în siguranță.

În cazul în care unul dintre elementele echipamentului sportiv nu se află în parametrii optimi, cel mai indicat este ca acesta să fie înlocuit. Deoarece costurile pe care le au, în general, echipamentele necesare sporturilor de iarnă sunt destul de ridicate, cei care nu vor să investească sume foarte mari pot alege elemente second-hand. De exemplu, în cazul unor schiuri second-hand, prețurile pot fi chiar și cu aproape 50% mai mici. Desigur, prețurile schiurilor, indiferent dacă sunt noi sau second-hand, variază în funcție de mai mulți factori, precum dimensiunea și brandul.

Stabilirea bugetului necesar pentru vacanța la schi

Pentru a se putea bucura de o vacanță la schi, în care să poată practica după bunul plac sportul preferat, oamenii trebuie să aloce un buget special pentru aceasta. Cu toate că este recomandat ca stabilirea bugetului și strângerea banilor necesari să se înceapă cu câteva luni înainte, pentru a nu reprezenta un efort financiar foarte mare, acesta se poate realiza și înainte de data în care va avea loc vacanța.

Acest buget trebuie să includă cheltuielile cu cazarea și masa, precum și un ski pass care să le permită practicarea sportului de iarnă. Avantajul este că cei care lasă organizarea vacanței pentru ultimul moment pot găsi prețuri foarte avantajoase la cazare, în oferte last minute.

În concluzie, organizarea și rezervarea unei vacanțe de iarnă, la munte, pentru schi implică o pregătire inițială și o cercetare atentă pentru a găsi cele mai bune oferte pentru cazare, dar și pentru echipamentul de schi.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Sergiu

Sergiu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul