Criteriul National

Cele mai importante beneficii ale unor camere de supraveghere IP

Cele mai importante beneficii ale unor camere de supraveghere IP
octombrie 25
13:57 2017

Camerele de supraveghere IP ofera functionalitati si beneficii avansate, acesta fiind motivul pentru care, in ultima perioada, numarul obiectivelor care utilizeaza astfel de camere de supraveghere a cunoscut o crestere importanta. In articolul de fata, vei afla care sunt cele mai importante beneficii ale unor camere de supraveghere IP si de ce trebuie sa iti instalezi un astfel de sistem de protectie, daca iti doresti ca locuinta si/sau afacerea ta sa fie in deplina siguranta:

1. Usurinta in instalare

Desi poate parea surprinzator, camerele de supraveghere IP sunt destul de usor de instalat. Gratie tehnologiei PoE (Power over Ethernet), aceste camere de supraveghere utilizeaza un singur cablu, atat pentru transmiterea semnalului video, audio si a comenzilor PTZ, cat si pentru alimentare.

2. Imagini de inalta calitate

Calitatea imaginii este, cu siguranta, una dintre cele mai importante caracteristici atunci cand alegi o camera de supraveghere. Camerele de supraveghere IP ofera uriasul avantaj al furnizarii unor imagini HD, detaliate si clare. Datorita rezolutiei impresionante, detaliile devin mai clare, numerele de inmatriculare ale masinilor devin mai usor de citit, iar zonele mai intinse pot fi supravegheate cu ajutorul unei singure camere. Calitatea superioara a imaginilor iti permite sa urmaresti indeaproape schimbarile survenite, dar si sa analizezi cu mai multa precizie si sa iei mai rapid si mai eficient decizii in ceea ce priveste locuinta si/sau business-ul tau. Totodata, trebuie precizat ca imaginile de pe aceste camere de supraveghere nu isi pierd din calitate odata cu distanta de transmisie si, de asemenea, pot fi usor stocate si recuperate.

3. Conectare Wireless

Camerele de supraveghere IP wireless reprezinta o solutie flexibila si rentabila, atunci cand metodele clasice de conectare depasesc bugetul disponibil sau nu pot fi puse in aplicare din cauza imposibilitatii rularii cablurilor aferente. Camerele de supraveghere IP Wireless pot fi implementate in diverse proiecte de transport (trenuri, autobuze etc) si ofera eficienta si mobilitate.

4. Acces de la distanta

Camerele de supraveghere IP se instaleaza in retea, iar acestea pot fi configurate pentru a fi accesate de la distanta. Prin aceasta metoda, utilizatorii se pot autentifica in orice moment pentru a monitoriza spatiul supravegheat, monitorizarea putandu-se face din orice loc, inclusiv prin intermediul dispozitivelor mobile. De asemenea, se pot configura alerte prin SMS sau e-mail, pentru a primi instiintare in momentul in care camerele de supraveghere detecteaza diverse actiuni suspecte.

5. Functii inteligente

Camerele de supraveghere IP au o serie de functii inteligente, care pot ajuta la prevenirea unor eventuale situatii neplacute. Printre aceste functii se numara: detectie intrusi, recunoastere faciala, detectie obiecte lipsa, detectie vagabondaj si multe altele.

6. Suplimentarea rapida a numarului de camere

Sistemele IP ofera un avantaj semnificativ in ceea ce priveste suplimentarea numarului de camere de supraveghere. Deoarece camerele IP se conecteaza la o retea de internet, nu exista limitari in ceea ce priveste numarul de camere care pot fi conectate. Totodata, este eliminata si necesitatea conectarii camerei la NVR cu ajutorul unui cablu, fiind nevoie doar de un cablu conectat la cel mai apropiat switch de retea. De asemenea, avand in vedere ca datele sunt transmise digital, ele pot fi partajate prin internet. Astfel, exista posibilitatea utilizarii unui singur NVR pentru mai multe locuri de monitorizare.

7. Eficienta costurilor

Un sistem de camere de supraveghere IP este rentabil daca este folosit la intreaga sa capacitate. Solutiile IP reduc drastic echipamentele necesare si costurile de gestionare, in special pentru proiectele mari, in care serverele si stocarea reprezinta o parte semnificativa din costuri. In plus, sistemele de supraveghere IP permit suplimentarea rapida a numarului de camere, fara costuri de instalare in plus. Asadar, datorita lipsei necesitatii monitoarelor si a infrastructurii minime, camerele de supraveghere IP sunt solutii „prietenoase”.

8. Recuperarea rapida a datelor compromise

Camerele de supraveghere IP permit inregistrarea stream-urilor video simultan pe mai multe NVR-uri. Astfel, este creata o plasa de siguranta suplimentara, care permite recuperarea imaginilor in caz de deteriorare a datelor din NVR-ul principal. Pentru mai multe detalii privind beneficiile integrarii camerelor de supraveghere in locuinta si/sau afacerea ta, echipa tehnica Seku.ro iti sta la dispozitie.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andreea Paul

Andreea Paul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo