Criteriul National

Cele mai importante calitati ale unui angajat care aspira la un job in IT

Cele mai importante calitati ale unui angajat care aspira la un job in IT
ianuarie 28
19:27 2022

Pentru ca sunt tot mai multe persoane care aplica pentru joburi in IT este important sa fie stabilite unele dintre cele mai importante calitati pe care angajatorii le cauta. Desigur, toate aceste abilitati sunt suplimentare celor care vizeaza activitatea in cadrul companiei angajatoare, insa sunt foarte importante si pot face diferenta intre un angajat acceptat si unul respins.

Perseverenta

Cei care nu renunta cu usurinta la sarcini dificile, ar putea opta pentru un job in IT. Cei mai buni profesionisti IT sunt dispusi sa gaseasca in mod constant o anumita tehnologie pentru a gasi solutii la provocari chiar si atunci cand toti ceilalti au renuntat. 

Locurile tehnologice necesita, de asemenea, un angajament fata de invatare si dezvoltare personala – deoarece practicile si instrumentele tehnologice se schimba mereu. Angajatul trebuie sa fie capabil sa persevereze pe masura ce apar noi informatii si noi provocari. 

Rezolvarea problemelor

Joburile IT sunt unele dintre cele mai bune locuri de munca pentru rezolvarea problemelor. Cei care aloca intregi incercand sa-si dai seama de ce computerul personal, imprimanta sau telefonul tau nu au probleme si se distreaza facand asta, sunt foarte buni pentru IT. 

O cariera in tehnologia informatiei ar putea fi potrivita. Multe dintre abilitatile tehnice de care o persoana are nevoie pentru diverse cariere in IT pot fi dobandite prin reparatii si incercari si erori, astfel incat abilitatile de rezolvare a problemelor sunt necesare pentru intrarea in domeniu.

Ingeniozitate

Gasirea celor mai bune tehnici si instrumente IT implica posibilitatea de a gasi tehnologie, software si produse care imbunatatesc productivitatea proprie si productivitatea altora. Profesionistii IT care stiu sa foloseasca bine resursele disponibile tind sa straluceasca la locurile lor de munca. 

Iar angajatii IT care sunt constant interesati sa caute noi resurse au adesea un avantaj. Ingeniozitatea este deosebit de utila pentru cei cu mai putina experienta in tehnologie, cum ar fi cei care isi schimba cariera. 

Curiozitate

Gasirea placerii in a invata lucruri noi si dorinta reala de a sti cum functioneaza lucrurile sunt avantaje majore pentru lucratorii IT. In general, curiozitatea cu privire la functionarea interioara a dispozitivelor sau a programelor este o calitate innascuta a IT-istilor. 

Cei mai buni profesionisti in securitate, de exemplu, sunt curiosi cu privire la modul in care functioneaza lucrurile din interior, cum ar fi cum sa patrunda in sisteme. Fara acest sentiment de curiozitate, cel mai probabil ei nu ar fi la fel de creativi in aplicarea controalelor de securitate proceselor companiei.

Interesul de a-i ajuta pe ceilalti

Desi in mod traditional IT-ul nu este considerat un domeniu de „ajutor”, cum ar fi medicina sau asistenta sociala, o mare parte din IT implica ajutarea oamenilor, indiferent daca sunt create noi tehnologii care usureaza viata oamenilor sau sunt administrate anumite sisteme. 

IT-istii descopera modalitati de a evita obstacolele tehnologice. Joburile in tehnologia informatiei sunt unele dintre cele mai bune cariere pentru oamenii carora le place sa-i ajute pe cei din jur si care vor sa contribuie la o viata cat mai moderna a societatii.

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul