Criteriul National

Cele mai importante functii ale televizorului modern

Cele mai importante functii ale televizorului modern
ianuarie 03
14:26 2017

Daca ai trecut peste acea tendinta de a achizitiona un televizor doar din cauza cifrelor afisate la segmentul de pret sau de lungimea diagonalei sale, atunci e timpul sa stii care sunt cele mai importante functii ale unui televizor modern. Echipa TopTelevizoare.ro va pune la dispozitie o lista a celor mai bune modele la preturi cat se poate de accesibile.

Pe langa bugetul destul de pretentios pe care trebuie sa il aloci pentru a fi sigur de achizitia unui televizor bun, e cazul sa stii si ce este capabil sa ofere in schimbul acelor bani. Mai precis, fii la curent cu functionalitatile pentru care platesti in plus. Printre toate ofertele pe care le intalnesti in fiecare magazin, ar putea fi dificil sa stii care functie merita cu adevarat sa fie detinuta.

Functia Smart

Urmarind diferitele categorii de electronice, ne vom da seama ca si cele mai simple dintre ele au facut trecerea la categoria Smart. Cele mai multe dintre televizoarele moderne sunt acum dotate cu conexiune la internet si acces la o gama vasta de aplicatii cu ajutorul carora poti urmari filme, seriale si emisiuni direct de pe internet.

Televizoarele Smart pot fi folosite in acelasi mod precum cele standard, iar functionalitatile puse la dispozitie de sistemul lor de operare sunt, in teorie, optionale. Cu toate acestea, posesorii de Smart TV-uri sunt acum atasati de tot ceea ce tine de latura online.

Rezolutia

Un ecran mai mare este considerat un beneficiu, insa atunci cand este acompaniat de o rezolutie pe masura, deja avem un set complet de avantaje. Rezolutia presupune densitatea pixelilor de pe un ecran. Cu cat numarul este mai mare, cu atat imaginea va fi mai clara.

Ecranele HD sunt acum cele mai slab cotate, in timp ce tehnologia Full HD este predominanta in randul acestor electronice. Recentele ecrane Ultra HD sunt la mare cautare, fiind de aproximativ patru ori mai calitative decat cele Full HD, insa actualmente sunt considerate prea costisitoare pentru ca numarul posesorilor de ecrane 4K sa poata fi in crestere.

Rata de reimprospatare a imaginii

Influenteaza in mod direct rapiditatea cu care se incarca o imaginea. Se masoara in Hertzi si reprezinta numarul de reimprospatari pe care cadrele vizuale le sufera intr-o secunda. In timp ce televizoarele de 60Hz apartin tehnologiilor mai vechi, cele de 120Hz sunt acum considerate a fi mai mult decat potrivite.

Trecerea de la 60 la 120Hz poate face diferenta si va puteti convinge de asta in momentul in care alegeti sa testati in paralel cate un model din fiecare categorie.

Porturile de conexiune

Sunt foarte multe dispozitive ce se pot conecta la televizor, fiecare dintre ele putand sa aiba o varietate de cabluri si sa solicite un anumit tip de port. Din fericire, electronicele moderne tind sa aiba exact ceea ce ai nevoie.

Cu toate acestea, adevarata problema nu este tipul, ci mai degraba numarul lor. O consola de jocuri si un DVD Player nu se pot conecta simultan la un televizor cu un singur port HDMI. Daca avem avantajul de a ne alege electronicul dupa preferinte, atunci numarul mai mare de porturi e o prioritate.

Daca tot avem intentia de a investi intr-un televizor de care sa ne folosim pentru o buna perioada de timp, cu siguranta ne dorim ca experienta de pe parcursul acestei durate sa fie una placuta.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo