Criteriul National

Cele mai importante sfaturi atunci când îți cauți un apartament

Cele mai importante sfaturi atunci când îți cauți un apartament
martie 22
17:40 2022

Indiferent dacă este primul tău apartament sau te muți pentru a suta oară, procesul poate fi atât captivant, cât și copleșitor. 

Pentru a te asigura că vei găsi apartamentul perfect pentru nevoile tale, este important să efectuezi o căutare amănunțită dacă dorești să găsești un apartament grozav.

Astăzi îți voi prezenta cele mai importante sfaturi atunci când cauți un apartament.

1. Stabilește bugetul

Căutarea apartamentelor poate fi copleșitoare. Indiferent dacă alegi un apartament complet mobilat sau nu, găsirea apartamentului potrivit poate fi un proces obositor. Dar, dacă în urma unei căutări de bază nu dai peste nimic promițător, ai putea fi tentat să îți mărești bugetul. Când vine vorba de vânătoare de apartamente, primul lucru pe care ar trebui să-l facă cineva este să stabilească un buget solid. Fără un buget ferm în minte, poți ajunge să semnezi un contract de închiriere pentru un apartament nou care este mai mult decât îți poți permite.

2. Ia în considerare cartierul

Există o expresie celebră în domeniul imobiliar: „locație, locație, locație”. Dacă găsești apartamentul perfect, dar îți ia două ore până la serviciu, chiar merită? Nu uita să iei în considerare cartierul din care faci parte.

Începe prin a te plimba prin cartierul respectiv și ia în calcul:

  • Distanța până la locul de muncă
  • Siguranță
  • Parcuri, restaurante și alte atracții din apropiere
  • Magazine alimentare
  • Transport public

Asigură-te că acel cartier se potrivește stilului tău de viață. Dacă îți place să petreci nopți liniștite acasă, asigură-te că blocul nu este aproape de cluburi/baruri. De asemenea, dacă de felul tău iei masa în oraș, găsește un cartier cu restaurante interesante sau cu opțiuni de tranzit care să-ți faciliteze accesul în zonele învecinate.

  1. Plimbă-te prin cartier

Așadar, înainte de a semna contractul de închiriere, asigură-te că faci o plimbare prin cartier. Dacă există o anumită rută pe care ai fi urmat-o pentru a ajunge la magazinul alimentar sau la stația de autobuz, parcurge-o de câteva ori.

De ce? Acest lucru te ajută să vezi cum este viața cu adevărat în cartierul tău. Dacă afli că după colț este un bar zgomotos care găzduiește clienți beți, aceasta este o informație valoroasă. De asemenea, s-ar putea să descoperi că există o surpriză încântătoare, cum ar fi o brutărie adorabilă pe drumul tău către serviciu. Oricum, vei obține mai multe informații despre zonă și vecinii tăi.

  1. Ia în considerare mutarea

Uneori, găsirea apartamentului perfect este doar jumătate din luptă. Urmează procesul de mutare. Pe măsură ce te pregătești să semnezi contractul de vânzare-cumpărare, gândește-te bine.

Ai spațiu potrivit pentru mobilierul tău? Ce va trebui să cumperi?

Locația apartamentului prezintă provocări? Spre exemplu, va fi greu să introduci o canapea într-un apartament sau să găsești parcare pe o stradă aglomerată?

Asigură-te că bugetul îți va ajunge și pentru a te face confortabil primele luni în apartament. La urma urmei, nu are rost să închiriezi o mansardă superbă dacă trebuie să dormi pe o saltea pneumatică și să mănânci la tejghea cu ustensile de plastic! Astfel, Astorium My Home îți oferă complex rezidențial Pallady. Se află foarte aproape de metrou, iar în zonă găsești tot ce ai nevoie.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul