Criteriul National

Cele mai intalnite mituri despre relatii

Cele mai intalnite mituri despre relatii
februarie 08
11:45 2018

Relatiile in familie si in afara familiei sunt supuse dezbaterilor constante ca fiind un aspect abstract si nedefinit al vietii umane; ele raman foarte confuze si incerte.

De fapt, relatiile umane sunt foarte subiective. Fericirea difera de la om la om. Urmand calea exacta a unei relatii de succes ca cea din viata unei persoane nu poate fi la fel de benefica ca a celui care se afla in relatia respectiva. Nu exista un tipar de urmat cand vine vorba de relatii.

Cu toate acestea, exista anumite feluri in care putem avea o relatie.
Exista mai multe tipuri de relatii care exista intre fiintele umane. Relatiile de familie, relatiile romantice, relatiile parintesti, etc. sunt putine dintre ele.

A fi intr-o relatie este o responsabilitate si o obligatie in plus, deoarece succesul oricarei relatii este rezultatul colectiv al atitudinilor, comportamentele si preferintelor personale ale doua sau a mai multor persoane incluse in relatie.

Exista putine mituri despre relatii despre care oamenii cred ca sunt adevarate.
Exista un suflet pereche sau o dragoste adevarata pentru fiecare persoana. Este un mit evident si, de asemenea, o greseala de a crede ca fiecare persoana are o adevarata dragoste sau un suflet pereche. Intri in relatie cu o persoana nu pentru ca el / ea este singura persoana care se potriveste nevoilor tale si asteptarilor. Persoana este doar una dintre cele cu care ai putea fi. Este pentru ca l-ati intalnit la momentul si locul potrivit.

Teama de despartire poate sfarsi relatia ta romantica
Cea mai buna relatie este intre oameni de personalitate similara. Multi oameni au convingerea ca personalitatile si mentalitatile similare se atrag unul pe altul si ii forteaza sa intre intr-o relatie. Dar este un mit si o notiune gresita. Nu mentalitatea sau personalitatea ii atrage pe oameni. Nimeni nu este similar in lume, deoarece individualitatea este cel mai important aspect al vietii umane. Daca doua persoane sunt intr-o relatie, este pentru ca au reusit sa ajung intr-un punct in care se inteleg, atunci conceptul de individualitate este lipsit de sens.

Dragostea este totul in relatii
Este un alt mit al relatiilor ca oamenii considera dragostea ca fiind intreaga relatie. Relatiile pot sa porneasca de la simpla atractie si sa pretuiasca si sa infloreasca cu dragoste. Dar dragostea nu este intreaga relatie. Exista multe alte aspecte, cum ar fi responsabilitatile, obligatiile, ajustarile, dedicarea, sacrificiul etc., pentru a trai in relatii pe termen lung. Dar iubirea este, in esenta, fundalul tuturor acestor calitati.

Activitatile sexuale promoveaza relatiile
Satisfacerea nevoilor fizice ajuta la incurajarea relatiilor, insa crezand ca sexul este un factor esential al fiecarei relatii este un concept gresit. Relatiile sunt mult mai mult decat simple cerinte fizice si satisfactie. Unitatea mentala si atasamentul emotional sunt intotdeauna necesare intr-o relatie, iar sexul este doar una din modalitatile de a le mentine. Chiar si fara activitati sexuale, doi oameni pot ramane in relatii pe termen lung si pot extrage fericirea si satisfactia din aceasta.

O noua relatie este cel mai bun remediu dupa o despartire.
Este un alt mit cand vine vorba despre relatii. Ideea conform careia vindecarea perfecta dupa o despartire este sa intri intr-o alta relatie in cel mai scurt timp, este gresita. Expertii spun ca trebuie sa ne rezervam timp pentru a fi singuri dupa o despartire, sa analizam motivele care au condus la aceasta situatie, pentru a evita repetarea greselilor din trecut. Relatiile noi nu sunt deloc un remediu pentru o despartire.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Parteneri:

content writing
clovis.ro