Criteriul National

Cele mai intalnite tipuri de generatoare electrice

Cele mai intalnite tipuri de generatoare electrice
iulie 29
13:32 2020

Un generator de curent electric ofera o multime de avantaje, mai ales intr-o gospodarie unde nevoia de curent este foarte mare ia intreruperile din reteaua publica sunt intalnite foarte des. Un generator de buna calitate reuseste sa protejeze aparatura electrica de fluctuatiile din retea, are un raspuns rapid in momentulin care curentul de la retea este intrerupt, este usor de folosit, functioneaza oricand, indiferent de umiditate sau temperatura si nu necesita mentenanta speciala.

Atunci cand cauti un astfel de produs, este bine sa te orientezi spre un generator curent silentios, sa calculezi nevoia de energie electrica a gospodariei si sa te gandesti la modul in care il vei folosi si la nevoile pe care le ai. In functie de ceea ce iti doresti, pe piata exista mai multe tipuri de generatoare.

Care sunt cele mai intalnite tipuri de generatoare electrice?

1. Generatorul de curent electric stationar cu utilizare majora. Conform celor de la https://www.azrmag.ro/, magazin cu experienta vasta in comercializarea de generatoare electrice, acesta este generatorul care poate asigura cele mai multe beneficii si este perfect pentru gospodariile care nu sunt conectate la reteaua electrica. Este mai costisitor decat un generator portabil, are nevoie de instalare cu o echipa de profesionisti si in timp genereaza destul de multe costuri. Are marele avantaj de a acoperi toata nevoia de curent din locuinta, de a fi puternic si de a porni automat, optimizand foarte mult nevoile de energie.

2. Generator stationar de utilizare moderata. Este o solutie comuna, utilizata doar atunci cand se intrerupe energia electrica de la retea. Pentru o casa normala este mai mult decat suficient, in conditiile in care poate sa asigure o functionare continua de pana la 10 ore, este destul de silentios si este ieftin. Daca ai un astfel de generator trebuie sa acorzi atentie aparaturii sensibile la caderi de tensiune, deoarece nu poate asigura o tensiune constanta in momentele in care se intrerupe alimentarea cu energie. Pentru acestea este posibil sa fie nevoie de o sursa UPS sau un stabilitor de tensiune care sa elimine socul.

3. Generator portabil. Este o a treia optiune care are marele avantaj de a fi mutat cu usurinta dintr-o parte in alta. Poate fi solutia ideala pentru cei care merg in vacante cu cortul sau cu rulota, asigurand suficienta energie pentru a acoperi nevoile de baza. Nu este o varianta care sa asigure functionarea tuturor aparatelor din casa. De regula, generatoarele portabila functioneaza cu benzina, propan sau gaz si pentru a nu strica aparatura au nevoie de un stabilizator de tensiune.

Indiferent care este generatorul pe care il alegi un lucru este cert: Un astfel de produs iti poate usura viata in cele mai stresante momente si merita sa faca parte din trusa ta de urgenta.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Razvan Nemesu

Razvan Nemesu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul