Criteriul National

Cele mai la moda teme pentru botez in 2019

Cele mai la moda teme pentru botez in 2019
februarie 12
10:45 2019

Atunci cand se gandesc la un botez, unii si-l imagineaza in roz si albastru pal. Botezurile au evoluat mult ca petreceri fata de acum cativa ani, mai ales acum, cand avem la dispozitie atatea retele de socializare si surse de inspiratie.

In zilele noastre, temele de top sunt realizate prin coordonarea decoratiunilor, alimentelor si activitatilor. Unii oameni nu-si pot permite totusi sa investeasca atat de mult in botez, iar altii poate ca n-au idei.

Pentru cei care tot nu se pot descurca in alegerea unei idei sau pentru cei care au ideea, dar nu stiu cum exact s-o puna in aplicare, pot apela la o agentie de organizare evenimente. Aceasta nu numai ca va ajuta sa organizati, sa alegeti decoratiunile, dar va asigura si un fotograf care va va oferi unele dintre cele mai frumoase amintiri.

Acestea fiind spuse, avem banuiala ca urmatoarele 5 teme vor fi pe val, daca se poate spune asa, anul acesta.

1. Baloane

Un eveniment de orice fel poate fi completat cu un balon sau doar, dar noi credem ca anul acesta vor fi in trend si la mare cautare pentru botezuri. Arcade create din baloane colorate, cuvinte formate din baloane, tavanuri pline cu baloane umflate cu heliu. Pregateste-te sa vezi baloane de tot felul la botezurile la care vei participa anul asta. In plus, fotografiile facute cu un fundal plin de baloane vor fi si ele la moda pe toate retelele de socializare.

2. Vintage chic

O tema de epoca este o alta varianta de tema ideala pe care poti merge. Stilul vintage e un stil care a revenit in forta in ultimul an si din ce in ce mai multi oameni apeleaza la haine vintage, obiecte antice. Si se poate deduce usor si de ce se intampla toate acestea. Stilul vintage este un stil elegant, plin de clasa si care ofera un aer nostalgic oricui il adopta. Acest stil, pentru un botez, poate fi construit si redat prin dantele, perle – in cazul fetelor. In cazul baietilor se pot folosi obiecte neutre, cum ar fi valizele vechi.

3. Geekdoms

Poate ca acest termen nu va este cunoscut, insa va putem spune ca are legatura cu filmele si serialele fantasy atat de indragite de cei mici (si nu doar de ei). Aceasta tema este mai jucausa, dar sigur multi dintre viitorii parinti o vor adopta la botezurile lor. Ei bine, Harry Potter, Game of Thrones, Marvel – la acestea ne referim cand spune geekdoms. Exista atat de multi oameni, inclusiv viitori parinti, care asteapta cu sufletul la gura sa vada inca un episod din Game of Thrones sau sa revada filmele din seria Harry Potter. Bineinteles ca sala in care va avea loc botezul nu trebuie decorat complet in stilul Hogwarts, insa niste baloane, eventual si un candy-bar tematic.

4. Rock-a-bye Baby

Un alt subiect din care poate fi inspirata tema pentru botezuri este muzica. Numele acestei teme, ca si a celei de mai sus, este preluat de la englezi. Cum tuturor ne place muzica, credem ca este o tema care va fi pe placul tuturor, in special ca este un eveniment la care, evident, se va asculta muzica. Nu este nevoie nici aici de foarte multe decoratiuni. Se poate opta pentru baloane in forma de note muzicale, eventual servetele de pe masa, la fel. Pentru cei pretentiosi, care vor sa faca totul ca la carte se gasesc fete de masa de acest fel, pahare, bineinteles, tot ce va doriti.

5. Lapte

Poate ca este un nume ciudat pentru o tema si nu suna deloc ca celelalte de pana acum. Totusi, laptele este un aliment cu care asociem copiii, fiindca este prima si principala lor sursa de hrana imediat ce au parasit pantecele mamei. Noi ne imaginam o tabla neagra pe care se afla pahare de shot pline cu lapte si prajituri. Laptele ar putea fi si o mica ironie asupra parintilor – pentru o vreme, distractia lor se reduce doar la cateva momente de singuratate, in timp ce copilul doarme. Bineinteles, bauturile vor fi servite, insa totul se va rezuma mai mult la lapte. Daca optati pentru teama aceasta, nu inseamna ca totul trebuie sa fie alb. Bineinteles ca puteti opta pentru alb-negru, iar pe farfurie – lapte si negrese.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Alexandru Razvan

Alexandru Razvan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei