Criteriul National

Cele mai neobisnuite topping-uri de pizza

Cele mai neobisnuite topping-uri de pizza
februarie 12
13:17 2019

Tuturor ne place sa mancam o felie de pizza gustoasa atunci cand ne este foame. Probabil ca si voi obisnuiti sa comandati o pizza sector 3. Dar ati incercat vreodata topping-uri mai neobisnuite de pizza?

Pepperoni, pui, ceapa, ciuperci, rosii si branza sunt ingredientele comune pe care le-ar asocia oricine cu pizza traditionala sau cel putin comuna. Cu toate acestea, exista o serie de alte topping-uri mai indraznete, am putea spune, pe care probabil ca nu le-ati incercat.

Mazare

Nu este nimic in neregula cu adaugarea de legume pe pizza, de fapt, chiar se recomanda utilizarea de ceapa proaspat tocata, ciuperci, ardei si rosii. Dar mazare?

Trebuie sa recunoastem ca acest lucru este putin neobisnuit, dar poate ca pare ciudat pentru ca nu face parte din cultura noastra. Pana la urma, suntem obisnuiti sa adaugam legume pe pizza, nu?

De fapt, este un topping destul de comun in Brazilia, unde mazarea este, probabil, una dintre cele mai populare legume care se pun pe pizza.

O pizza cu branza, tomate si mazare? Suna destul de ciudat, dar cu siguranta nu este cel mai neobisnuit topping din lista noastra.

Peste rece

Peste rece pe o pizza?

Uita de pizza cu patru branzeturi. Ce ar fi sa incerci una cu patru pesti?

Nu, nu este o greseala: unul dintre cele mai populare tipuri de pizza din Rusia este cunoscuta sub numele de „mockba”, care contine urmatoarele:

  • sardine
  • ton
  • macrou
  • somon
  • ceapa

Macaroane cu branza

Unii dintre noi suntem fani ai macaroanelor cu branza, dar cand aceastea se intalnesc cu pizza, pot forma si un topping destul de interesant.

Pizza in sine este exact asa cum v-ati imagina sa fie: o felie obisnuita acoperita pana la marginea crustei cu spirale de macaroane cu branza.

Primele cateva muscaturi ar putea avea un gust un pic diferit de ceea ce sunteti obisnuiti, dar daca va plac si pizza si macaroanele cu branza, veti fi cu siguranta incantati de aceasta combinatie.

Crab

Aceasta creatura a marii este un fel de mancare popular in multe tari din intreaga lume, dar adaugarea ei la o pizza o duce la un nivel complet nou.

Crabul va forma ingredientul principal in aceasta pizza de fructe de mare, ce poate fi completat cu alte toppinguri, cum ar fi branza, rosiile si ardeiul iute.

Similar cu mazarea mentionata anterior in lista, acest topping este mai frecvent in anumite culturi sau regiuni ale lumii, asa ca, daca sunteti obisnuiti cu arome traditionale, acest lucru ar putea fi ceva inedit pentru voi.

Cartofi piure

Piureul de cartofi adaugat la o pizza nu este modul in care obisnuim sa ne gandim in momentul in care avem de preparat ceva cu cartofi, dar acest ingredient este un alt topping neobisnuit pe care l-am adaugat pe lista noastra.

Opiniile pe aceasta tema sunt impartite. Unii oameni ar putea crede ca pizza si piureul realizeaza o combinatie ideala, in timp ce altii pot spune imediat ca acestea combinatie nu ar trebui sa existe.

Pizza cu ceapa caramelizata, mere si branza de capra

Mere? Pe o pizza? Cu toate acestea, acest topping gustos atinge echilibrul perfect: dulce si sarat. Dulceata crocanta a merelor, branza cremoasa, ceapa caramelizata si poate un pic de cimbru, constituie pentru multi un topping de pizza delicios.

Cu toate acestea o pizza sector 3 traditionala poate fi pentru voi alegerea perfecta, daca inca nu sunteti pregatiti sa incercati aceste topping-uri mai putin obisnuite. O livrare de pizza sector 3 din peste 20 de sortimente va vor multumi cu siguranta pana ajungeti sa mancati aceste pizza din lista prezentata.

 

Comentarii

Comentarii

Tags
Share

Despre autor

Alexandru Razvan

Alexandru Razvan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei