Criteriul National

Cele mai neobisnuite topping-uri de pizza

Cele mai neobisnuite topping-uri de pizza
februarie 12
13:17 2019

Tuturor ne place sa mancam o felie de pizza gustoasa atunci cand ne este foame. Probabil ca si voi obisnuiti sa comandati o pizza sector 3. Dar ati incercat vreodata topping-uri mai neobisnuite de pizza?

Pepperoni, pui, ceapa, ciuperci, rosii si branza sunt ingredientele comune pe care le-ar asocia oricine cu pizza traditionala sau cel putin comuna. Cu toate acestea, exista o serie de alte topping-uri mai indraznete, am putea spune, pe care probabil ca nu le-ati incercat.

Mazare

Nu este nimic in neregula cu adaugarea de legume pe pizza, de fapt, chiar se recomanda utilizarea de ceapa proaspat tocata, ciuperci, ardei si rosii. Dar mazare?

Trebuie sa recunoastem ca acest lucru este putin neobisnuit, dar poate ca pare ciudat pentru ca nu face parte din cultura noastra. Pana la urma, suntem obisnuiti sa adaugam legume pe pizza, nu?

De fapt, este un topping destul de comun in Brazilia, unde mazarea este, probabil, una dintre cele mai populare legume care se pun pe pizza.

O pizza cu branza, tomate si mazare? Suna destul de ciudat, dar cu siguranta nu este cel mai neobisnuit topping din lista noastra.

Peste rece

Peste rece pe o pizza?

Uita de pizza cu patru branzeturi. Ce ar fi sa incerci una cu patru pesti?

Nu, nu este o greseala: unul dintre cele mai populare tipuri de pizza din Rusia este cunoscuta sub numele de „mockba”, care contine urmatoarele:

  • sardine
  • ton
  • macrou
  • somon
  • ceapa

Macaroane cu branza

Unii dintre noi suntem fani ai macaroanelor cu branza, dar cand aceastea se intalnesc cu pizza, pot forma si un topping destul de interesant.

Pizza in sine este exact asa cum v-ati imagina sa fie: o felie obisnuita acoperita pana la marginea crustei cu spirale de macaroane cu branza.

Primele cateva muscaturi ar putea avea un gust un pic diferit de ceea ce sunteti obisnuiti, dar daca va plac si pizza si macaroanele cu branza, veti fi cu siguranta incantati de aceasta combinatie.

Crab

Aceasta creatura a marii este un fel de mancare popular in multe tari din intreaga lume, dar adaugarea ei la o pizza o duce la un nivel complet nou.

Crabul va forma ingredientul principal in aceasta pizza de fructe de mare, ce poate fi completat cu alte toppinguri, cum ar fi branza, rosiile si ardeiul iute.

Similar cu mazarea mentionata anterior in lista, acest topping este mai frecvent in anumite culturi sau regiuni ale lumii, asa ca, daca sunteti obisnuiti cu arome traditionale, acest lucru ar putea fi ceva inedit pentru voi.

Cartofi piure

Piureul de cartofi adaugat la o pizza nu este modul in care obisnuim sa ne gandim in momentul in care avem de preparat ceva cu cartofi, dar acest ingredient este un alt topping neobisnuit pe care l-am adaugat pe lista noastra.

Opiniile pe aceasta tema sunt impartite. Unii oameni ar putea crede ca pizza si piureul realizeaza o combinatie ideala, in timp ce altii pot spune imediat ca acestea combinatie nu ar trebui sa existe.

Pizza cu ceapa caramelizata, mere si branza de capra

Mere? Pe o pizza? Cu toate acestea, acest topping gustos atinge echilibrul perfect: dulce si sarat. Dulceata crocanta a merelor, branza cremoasa, ceapa caramelizata si poate un pic de cimbru, constituie pentru multi un topping de pizza delicios.

Cu toate acestea o pizza sector 3 traditionala poate fi pentru voi alegerea perfecta, daca inca nu sunteti pregatiti sa incercati aceste topping-uri mai putin obisnuite. O livrare de pizza sector 3 din peste 20 de sortimente va vor multumi cu siguranta pana ajungeti sa mancati aceste pizza din lista prezentata.

 

Comentarii

Comentarii

Tags
Share

Despre autor

Alexandru Razvan

Alexandru Razvan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei