Criteriul National

Cele mai profitabile afaceri agricole, in ce sa investesti din 2017

Cele mai profitabile afaceri agricole, in ce sa investesti din 2017
februarie 03
22:16 2017

Te întrebi care sunt cele mai profitabile afaceri agricole de anul acesta? Cu siguranta exista un numar destul de mare, tinand cont de faptul ca agricultura a cunoscut un boom in 2016 si ca productia de alimente este din ce in ce mai profitabila. Daca vrei sa investesti intr-o astfel de afacere insa, cele mai interesante culturi sunt urmatoarele:

Plantele medicinale

Productia de plante medicinale este o afacere ce necesita un teren cu suprafata mica si poate sa genereze profituri substantiale. Micii producatori au descoperit avantajele unei astfel de afaceri si au profitat de ea, ceea ce a dus la o crestere substantiala in domeniu.

Profiturile nu sunt uriase, insa sunt constante, in conditiile in care exista o cerere mare din partea farmaciilor si din partea producatorilor de medicamente. In plus, procurarea semintelor nu este dificila iar conditiile pe care le ofera tara noastra sunt deosebit de bune in acest sens.

Fructele de Goji

Pomusoarele de Goji reprezinta o revelatie in curele de slabire. Sunt extrem de sanatoase, contin foarte multe vitamine si ceea ce este cel mai important: costa 10 euro pe kg. Nu este de mirare ca un numar din ce in ce mai mare de romani si-au incercat norocul cultivand acesti arbusti. Dintr-un hectar de plantatie se pot obtine nu mai putin de 4 tone de productie.

La un simplu calcul, rezultatele reprezinta cateva mii de euro. Pentru a te bucura de o astfel de cultura insa, ai nevoie de o asteptare de 4-5 ani si de o munca destul de consistenta. Pana atunci poti sa intermediezi si sa importi in cantitate engros fructe goji si sa le vinzi endetail in tara avand un profit foarte frumos.

Plantatia de nuci

Nucul este un copac pe care il cunoastem foarte bine. Putini dintre noi stiu ca este si o solutie excelenta, daca vrei o afacere de succes. O plantatie de nuci (vezi detalii) poate aduce incasari de cel putin 10.000 de euro anual, pentru un hectar. Nucii plantati dau rod in 4-5 ani iar rezultatele sunt impresionante, in conditiile in care nu trebuie sa muncesti foarte mult pentru a te bucura de productie.

Cererea de nuci, pentru export este foarte mare iar pretul poate sa ajunga la peste 3 euro / kg. Chiar si pe piata din Romania nucile sunt foarte scumpe, 1 kilogram de miez de nuca depaseste suma de 20 de lei engros, iar in supermarketuri sare de 35 de lei. In urmatorii ani oferta de nuci de pe piata o sa fie si mai mica, iar tinand cont stabilitatea cererii, o plantatie de nuci este ideala.

O solutie viabila este si plantatia de nuci pentru lemn. Profitul poate sa apara insa mult mai tarziu si necesita cantitati semnificative de lemn. Nu se recomanda sa investiti in aceasta afacere decat in anumite conditii.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Ionut D.

Ionut D.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro