Criteriul National

Cele mai profitabile afaceri agricole, in ce sa investesti din 2017

Cele mai profitabile afaceri agricole, in ce sa investesti din 2017
februarie 03
22:16 2017

Te întrebi care sunt cele mai profitabile afaceri agricole de anul acesta? Cu siguranta exista un numar destul de mare, tinand cont de faptul ca agricultura a cunoscut un boom in 2016 si ca productia de alimente este din ce in ce mai profitabila. Daca vrei sa investesti intr-o astfel de afacere insa, cele mai interesante culturi sunt urmatoarele:

Plantele medicinale

Productia de plante medicinale este o afacere ce necesita un teren cu suprafata mica si poate sa genereze profituri substantiale. Micii producatori au descoperit avantajele unei astfel de afaceri si au profitat de ea, ceea ce a dus la o crestere substantiala in domeniu.

Profiturile nu sunt uriase, insa sunt constante, in conditiile in care exista o cerere mare din partea farmaciilor si din partea producatorilor de medicamente. In plus, procurarea semintelor nu este dificila iar conditiile pe care le ofera tara noastra sunt deosebit de bune in acest sens.

Fructele de Goji

Pomusoarele de Goji reprezinta o revelatie in curele de slabire. Sunt extrem de sanatoase, contin foarte multe vitamine si ceea ce este cel mai important: costa 10 euro pe kg. Nu este de mirare ca un numar din ce in ce mai mare de romani si-au incercat norocul cultivand acesti arbusti. Dintr-un hectar de plantatie se pot obtine nu mai putin de 4 tone de productie.

La un simplu calcul, rezultatele reprezinta cateva mii de euro. Pentru a te bucura de o astfel de cultura insa, ai nevoie de o asteptare de 4-5 ani si de o munca destul de consistenta. Pana atunci poti sa intermediezi si sa importi in cantitate engros fructe goji si sa le vinzi endetail in tara avand un profit foarte frumos.

Plantatia de nuci

Nucul este un copac pe care il cunoastem foarte bine. Putini dintre noi stiu ca este si o solutie excelenta, daca vrei o afacere de succes. O plantatie de nuci (vezi detalii) poate aduce incasari de cel putin 10.000 de euro anual, pentru un hectar. Nucii plantati dau rod in 4-5 ani iar rezultatele sunt impresionante, in conditiile in care nu trebuie sa muncesti foarte mult pentru a te bucura de productie.

Cererea de nuci, pentru export este foarte mare iar pretul poate sa ajunga la peste 3 euro / kg. Chiar si pe piata din Romania nucile sunt foarte scumpe, 1 kilogram de miez de nuca depaseste suma de 20 de lei engros, iar in supermarketuri sare de 35 de lei. In urmatorii ani oferta de nuci de pe piata o sa fie si mai mica, iar tinand cont stabilitatea cererii, o plantatie de nuci este ideala.

O solutie viabila este si plantatia de nuci pentru lemn. Profitul poate sa apara insa mult mai tarziu si necesita cantitati semnificative de lemn. Nu se recomanda sa investiti in aceasta afacere decat in anumite conditii.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Ionut D.

Ionut D.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo