Criteriul National

Cele mai profitabile afaceri agricole, in ce sa investesti din 2017

Cele mai profitabile afaceri agricole, in ce sa investesti din 2017
februarie 03
22:16 2017

Te întrebi care sunt cele mai profitabile afaceri agricole de anul acesta? Cu siguranta exista un numar destul de mare, tinand cont de faptul ca agricultura a cunoscut un boom in 2016 si ca productia de alimente este din ce in ce mai profitabila. Daca vrei sa investesti intr-o astfel de afacere insa, cele mai interesante culturi sunt urmatoarele:

Plantele medicinale

Productia de plante medicinale este o afacere ce necesita un teren cu suprafata mica si poate sa genereze profituri substantiale. Micii producatori au descoperit avantajele unei astfel de afaceri si au profitat de ea, ceea ce a dus la o crestere substantiala in domeniu.

Profiturile nu sunt uriase, insa sunt constante, in conditiile in care exista o cerere mare din partea farmaciilor si din partea producatorilor de medicamente. In plus, procurarea semintelor nu este dificila iar conditiile pe care le ofera tara noastra sunt deosebit de bune in acest sens.

Fructele de Goji

Pomusoarele de Goji reprezinta o revelatie in curele de slabire. Sunt extrem de sanatoase, contin foarte multe vitamine si ceea ce este cel mai important: costa 10 euro pe kg. Nu este de mirare ca un numar din ce in ce mai mare de romani si-au incercat norocul cultivand acesti arbusti. Dintr-un hectar de plantatie se pot obtine nu mai putin de 4 tone de productie.

La un simplu calcul, rezultatele reprezinta cateva mii de euro. Pentru a te bucura de o astfel de cultura insa, ai nevoie de o asteptare de 4-5 ani si de o munca destul de consistenta. Pana atunci poti sa intermediezi si sa importi in cantitate engros fructe goji si sa le vinzi endetail in tara avand un profit foarte frumos.

Plantatia de nuci

Nucul este un copac pe care il cunoastem foarte bine. Putini dintre noi stiu ca este si o solutie excelenta, daca vrei o afacere de succes. O plantatie de nuci (vezi detalii) poate aduce incasari de cel putin 10.000 de euro anual, pentru un hectar. Nucii plantati dau rod in 4-5 ani iar rezultatele sunt impresionante, in conditiile in care nu trebuie sa muncesti foarte mult pentru a te bucura de productie.

Cererea de nuci, pentru export este foarte mare iar pretul poate sa ajunga la peste 3 euro / kg. Chiar si pe piata din Romania nucile sunt foarte scumpe, 1 kilogram de miez de nuca depaseste suma de 20 de lei engros, iar in supermarketuri sare de 35 de lei. In urmatorii ani oferta de nuci de pe piata o sa fie si mai mica, iar tinand cont stabilitatea cererii, o plantatie de nuci este ideala.

O solutie viabila este si plantatia de nuci pentru lemn. Profitul poate sa apara insa mult mai tarziu si necesita cantitati semnificative de lemn. Nu se recomanda sa investiti in aceasta afacere decat in anumite conditii.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Ionut D.

Ionut D.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo