Criteriul National

Celebrarea „Orei Pamantului” in 2015

martie 28
17:18 2015

ora Pamantului 2015Presedintia, Guvernul si Parlamentul se numara printre unele dintre institutiile publice care se alatura miscarii „Ora Pamantului”, sambata, cand, timp de 60 de minute, incepand cu ora 20.30, va fi intrerupt iluminatul in sediile sustinatorilor acestei manifestari ecologice.

Astfel, la Palatul Cotroceni, Palatul Victoria si Palatul Parlamentului, intre orele 20.30 si 21.30 nu va fi folosit curentul electric.

Si Ministerul Afacerilor Interne (MAI) sustine si in acest an campania „Ora Pamantului”, toate structurile neoperative urmand sa intrerupa iluminatul sambata, in intervalul mentionat.

De asemenea, Ministerul Justitiei, Ministerul Transporturilor si Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, impreuna cu Garda Nationala de Mediu, Agentia Nationala pentru Protectia Mediului si toate institutiile de mediu din tara s-au alaturat acestei miscari.

Primaria Municipiului Bucuresti va marca acest eveniment prin stingerea luminilor in urmatoarele spatii: Sediul Primariei Municipiului Bucuresti – Splaiul Independentei, nr. 291-293, Centrul Cultural „Palatele Brancovenesti” – Mogosoaia, Ghiseul Unic (Bulevardul Regina Elisabeta nr. 42), Administratia Cimitirelor (ACCU), Administratia Fondului Imobiliar.

„Ora Pamantului” va fi marcata in Romania si prin evenimente inedite, precum flashmob-uri, lansari de lampioane, crosuri nocturne.

In acest an „Ora Pamantului” va fi marcata in peste 7.000 de orase din mai mult de 162 de tari, au anuntat organizatorii.

In fiecare an, in ultima sambata din luna martie, milioane de oameni, institutii si companii sting luminile timp de o ora, alaturandu-se evenimentului de mediu „Ora Pamantului”. Acesta are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrica fata de problema dioxidului de carbon emis in atmosfera la producerea energiei electrice.

Sursa foto : continentalhotels.ro 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro