Criteriul National

Celebrarea „Orei Pamantului” in 2015

martie 28
17:18 2015

ora Pamantului 2015Presedintia, Guvernul si Parlamentul se numara printre unele dintre institutiile publice care se alatura miscarii „Ora Pamantului”, sambata, cand, timp de 60 de minute, incepand cu ora 20.30, va fi intrerupt iluminatul in sediile sustinatorilor acestei manifestari ecologice.

Astfel, la Palatul Cotroceni, Palatul Victoria si Palatul Parlamentului, intre orele 20.30 si 21.30 nu va fi folosit curentul electric.

Si Ministerul Afacerilor Interne (MAI) sustine si in acest an campania „Ora Pamantului”, toate structurile neoperative urmand sa intrerupa iluminatul sambata, in intervalul mentionat.

De asemenea, Ministerul Justitiei, Ministerul Transporturilor si Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, impreuna cu Garda Nationala de Mediu, Agentia Nationala pentru Protectia Mediului si toate institutiile de mediu din tara s-au alaturat acestei miscari.

Primaria Municipiului Bucuresti va marca acest eveniment prin stingerea luminilor in urmatoarele spatii: Sediul Primariei Municipiului Bucuresti – Splaiul Independentei, nr. 291-293, Centrul Cultural „Palatele Brancovenesti” – Mogosoaia, Ghiseul Unic (Bulevardul Regina Elisabeta nr. 42), Administratia Cimitirelor (ACCU), Administratia Fondului Imobiliar.

„Ora Pamantului” va fi marcata in Romania si prin evenimente inedite, precum flashmob-uri, lansari de lampioane, crosuri nocturne.

In acest an „Ora Pamantului” va fi marcata in peste 7.000 de orase din mai mult de 162 de tari, au anuntat organizatorii.

In fiecare an, in ultima sambata din luna martie, milioane de oameni, institutii si companii sting luminile timp de o ora, alaturandu-se evenimentului de mediu „Ora Pamantului”. Acesta are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrica fata de problema dioxidului de carbon emis in atmosfera la producerea energiei electrice.

Sursa foto : continentalhotels.ro 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo