Criteriul National

Celebrul sărut din Times Square- simbol al speranţei, cu protagonişti încă necunoscuţi

Celebrul sărut din Times Square- simbol al speranţei, cu protagonişti încă necunoscuţi
mai 09
12:38 2016

Fotografia a devenit extrem de celebră, după ce a făcut înconjorul lumii, deoarece s-au realizat statui pe marginea portului. Este deja o tradiţie la marinarii americani, ca să-şi sărute iubita în acest fel, unii chiar în locuri publice precum Times Square. Momentan, există deja doi bătrâni diferiţi care revendică acest moment istoric şi susţin că ei sunt cei din acest vechi instantaneu.

150813170148-mendonsa-split-restricted-exlarge-169         kissing_1_real

În acea poză apar doi marinari, unul cu sărutul iar cel de-al doilea e aflat în plan îndepărtat. Ca şi posibilă explicaţie, s-ar părea ca ei să fi fost dar fiecare pretinde că el ar fi fost personajul principal.

article-2581304-1C4D2DB000000578-809_634x852 (1)

Ca mărturie există mai multe poze făcute concomitent din unghiuri diferite, ceea ce arată că acolo erau mai mulţi fotografi si care au apăsat pe buton în timpi diferiţi. Acest fapt este înţeles din faptul că în cadrul subiecţilor principali fundalul este în mişcare, apar niste personaje pe fundal în mers. Sunt fotografii diferite care demonstrează acest lucru.

 

Mai mult ca sigur, acesta reprezintă doar un curent creat întâmplător de catre fotografii diferitelor tabloide americane realizate special pentru marcara zilei victoriei preilejuite de data de 9 Mai 1945.

Celebrului sărut apărut într-o fotografie de pe coperta revistei Life Magazine din 1945 înfăţişează c un marinar care sărută pasional o asistentă, ca semn de comuniune şi bucurie venit la sfârşitul războiului.

În Times Square, în anul 2010 a apărut şi o reprezentare gigantică  de opt metri, a celebrei fotografii, iar veteranii celui de Al doilea Război Mondial prezenţi la eveniment au declarat „că doresc ca generaţia de azi să-şi aducă aminte de cei care au luptat în cea mai mare conflagraţie mondială.”

Marinarul şi asistenta nu se cunoşteau, potrivit informatiilor vehiculate în presa acelor timpuri, iar identitatea lor nu este certă nici astăzi. Mai multe publicaţii au susţinut ideea conform căreia numele asistentei ar fi Edith Shain, şi ca ea ar fi fugit pe stradă de fericire, iar acolo un marinar a luat-o in braţe şi a sărutat-o. Simţindu-se emoţionată atât de moment cât şi de importanţa rolului pe care l-a avut armata americană în acest feroce Război Mondial, ea i-a permis să o sarute.

41dI26pBD5L._AC_UL320_SR234,320_

  Scena sărutului va rămâne de atunci un simbol al bucuriei acelor momente. Din unele surse, se pare că sărutul de la care a pornit reconstituirea a avut loc la 14 august 1945, după ce anunţul privind capitularea Japoniei a fost făcut public. Atunci, un marinar a sărutat o asistentă pe care nu o cunoştea, iar fotografia care a surprins momentul a făcut în scurt timp înconjurul lumii. În ceea ce priveşte identitatea protagoniştilor momentului, există multe versiuni iar cea oficială nu a fost stabilită niciodată.
Identitatea marinarului rămâne aşadar incertă, cu toate că mai multe persoane au pretins, de-a lungul timpului, că ar fi protagonistele imaginii care a ajuns sa fie asociată cu sfârşitul războiului.

e8cdd56a2acd9976088c1c6d1fe23431                   hawaii-pearlharbor-kiss_e3          article-2508099-196FFCB600000578-750_306x423

 

 

Sursa foro : http://google.com

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește domnilor Daniel Hintergraber și Daniel Mihai pentru redactarea acestui material !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo