Criteriul National

Celebrul sărut din Times Square- simbol al speranţei, cu protagonişti încă necunoscuţi

Celebrul sărut din Times Square- simbol al speranţei, cu protagonişti încă necunoscuţi
mai 09
12:38 2016

Fotografia a devenit extrem de celebră, după ce a făcut înconjorul lumii, deoarece s-au realizat statui pe marginea portului. Este deja o tradiţie la marinarii americani, ca să-şi sărute iubita în acest fel, unii chiar în locuri publice precum Times Square. Momentan, există deja doi bătrâni diferiţi care revendică acest moment istoric şi susţin că ei sunt cei din acest vechi instantaneu.

150813170148-mendonsa-split-restricted-exlarge-169         kissing_1_real

În acea poză apar doi marinari, unul cu sărutul iar cel de-al doilea e aflat în plan îndepărtat. Ca şi posibilă explicaţie, s-ar părea ca ei să fi fost dar fiecare pretinde că el ar fi fost personajul principal.

article-2581304-1C4D2DB000000578-809_634x852 (1)

Ca mărturie există mai multe poze făcute concomitent din unghiuri diferite, ceea ce arată că acolo erau mai mulţi fotografi si care au apăsat pe buton în timpi diferiţi. Acest fapt este înţeles din faptul că în cadrul subiecţilor principali fundalul este în mişcare, apar niste personaje pe fundal în mers. Sunt fotografii diferite care demonstrează acest lucru.

 

Mai mult ca sigur, acesta reprezintă doar un curent creat întâmplător de catre fotografii diferitelor tabloide americane realizate special pentru marcara zilei victoriei preilejuite de data de 9 Mai 1945.

Celebrului sărut apărut într-o fotografie de pe coperta revistei Life Magazine din 1945 înfăţişează c un marinar care sărută pasional o asistentă, ca semn de comuniune şi bucurie venit la sfârşitul războiului.

În Times Square, în anul 2010 a apărut şi o reprezentare gigantică  de opt metri, a celebrei fotografii, iar veteranii celui de Al doilea Război Mondial prezenţi la eveniment au declarat „că doresc ca generaţia de azi să-şi aducă aminte de cei care au luptat în cea mai mare conflagraţie mondială.”

Marinarul şi asistenta nu se cunoşteau, potrivit informatiilor vehiculate în presa acelor timpuri, iar identitatea lor nu este certă nici astăzi. Mai multe publicaţii au susţinut ideea conform căreia numele asistentei ar fi Edith Shain, şi ca ea ar fi fugit pe stradă de fericire, iar acolo un marinar a luat-o in braţe şi a sărutat-o. Simţindu-se emoţionată atât de moment cât şi de importanţa rolului pe care l-a avut armata americană în acest feroce Război Mondial, ea i-a permis să o sarute.

41dI26pBD5L._AC_UL320_SR234,320_

  Scena sărutului va rămâne de atunci un simbol al bucuriei acelor momente. Din unele surse, se pare că sărutul de la care a pornit reconstituirea a avut loc la 14 august 1945, după ce anunţul privind capitularea Japoniei a fost făcut public. Atunci, un marinar a sărutat o asistentă pe care nu o cunoştea, iar fotografia care a surprins momentul a făcut în scurt timp înconjurul lumii. În ceea ce priveşte identitatea protagoniştilor momentului, există multe versiuni iar cea oficială nu a fost stabilită niciodată.
Identitatea marinarului rămâne aşadar incertă, cu toate că mai multe persoane au pretins, de-a lungul timpului, că ar fi protagonistele imaginii care a ajuns sa fie asociată cu sfârşitul războiului.

e8cdd56a2acd9976088c1c6d1fe23431                   hawaii-pearlharbor-kiss_e3          article-2508099-196FFCB600000578-750_306x423

 

 

Sursa foro : http://google.com

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește domnilor Daniel Hintergraber și Daniel Mihai pentru redactarea acestui material !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo