Criteriul National

Centrul​ ​pentru​ ​tineret​ ​din​ ​Constanța​ ​nu​ ​poate​ ​fi​ ​deschis​ ​din​ ​lipsa​ ​de​ ​personal

Centrul​ ​pentru​ ​tineret​ ​din​ ​Constanța​ ​nu​ ​poate​ ​fi​ ​deschis​ ​din​ ​lipsa​ ​de​ ​personal
noiembrie 07
16:35 2017

 Consiliul Județean Constanța a accesat fonduri europene pentru înființarea unui centru de tineret în municipiul Constanța. Acesta a fost construit în spațiul în care și-a desfășurat activitatea fostul cinematograf ,,Republica”.

download

În Constanța nu exista la acel moment niciun centru pentru tineret funcțional, așadar aplicarea acelui proiect reprezenta o gură de oxigen pentru sectorul de tineret, care estesubdezvoltatînacestmoment.Însă,peparcursulderulării proiectului, am sesizat nereguli pe care le-am expus și în cadrul ședințelor Consiliului Județean,​ ​nereguli​ ​care​ ​nici​ ​până​ ​în​ ​acest​ ​moment​ ​nu​ ​au​ ​fost​ ​rezolvate. Semnalăm faptul că administrarea centrului pentru tineret Constanța trebuie făcută de un compartiment de specialitate din cadrul Consiliului Județean Constanța, iar acest compartiment​ ​nu​ ​există. Consiliul Județean are deja atribuții în domeniul de tineret potrivit Legii nr.215/2001 a administrației publice locale și a Legii nr. 350/2006 privind tinerii. Pentru a-și putea exercita în mod corespunzător aceste atribuții, înființarea unui compartiment de specialitate se​ ​impune. Compartimentul de specialitate ar putea să fie la nivel de serviciu iar funcționarii publici și personalul contractual care urmează să fie recrutați ar trebui să cunoască legislația privindtineretul(Legeanr.350/2006),legislația privind finanțările nerambursabile(Legeanr. 350/2005),​ ​precum​ ​și​ ​strategiile​ ​naționale​ ​și​ ​europene​ ​în​ ​domeniu. Încă de anul trecut Federația Tinerilor din Constanța a susținut necesitatea înființării unui​ ​astfel​ ​de​ ​compartiment​ ​căruia​ ​să​ ​îi​ ​fie​ ​acordate​ ​atribuții​ ​specifice.

În urma discuțiilor avute în luna septembrie, președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu, ne-a transmis că va înființa un astfel de compartiment în interiorul aparatului de specialitate​ ​al​ ​Consiliului​ ​Județean. ,,Ne bucurăm că s-au finalizat lucrările Centrului pentru tineret Constanța, dar constatăm faptul că nu au fost întreprinse măsurile necesare pentru ca acesta să poată fi deschis publicului larg și să funcționeze conform destinației prevăzute în proiect. Cerem Consiliului Județean Constanța să convoace o ședință de îndată pentru modificarea organigramei, în vederea înființării unui compartiment de specialitate, funcțional și adaptat nevoilor acestui centru pentru tineret și ale tinerilor.” a declarat vicepreședinte Federația Tinerilor​ ​din​ ​Constanța,​ ​Răcoci​ ​Marian-​ ​Ionuț.

Sursa foto :Ziarul Timpul

Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte biroului de presă al Federației Tinerilor din Constanța pentru acest comunicat de presă.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro