Criteriul National

Centrul​ ​pentru​ ​tineret​ ​din​ ​Constanța​ ​nu​ ​poate​ ​fi​ ​deschis​ ​din​ ​lipsa​ ​de​ ​personal

Centrul​ ​pentru​ ​tineret​ ​din​ ​Constanța​ ​nu​ ​poate​ ​fi​ ​deschis​ ​din​ ​lipsa​ ​de​ ​personal
noiembrie 07
16:35 2017

 Consiliul Județean Constanța a accesat fonduri europene pentru înființarea unui centru de tineret în municipiul Constanța. Acesta a fost construit în spațiul în care și-a desfășurat activitatea fostul cinematograf ,,Republica”.

download

În Constanța nu exista la acel moment niciun centru pentru tineret funcțional, așadar aplicarea acelui proiect reprezenta o gură de oxigen pentru sectorul de tineret, care estesubdezvoltatînacestmoment.Însă,peparcursulderulării proiectului, am sesizat nereguli pe care le-am expus și în cadrul ședințelor Consiliului Județean,​ ​nereguli​ ​care​ ​nici​ ​până​ ​în​ ​acest​ ​moment​ ​nu​ ​au​ ​fost​ ​rezolvate. Semnalăm faptul că administrarea centrului pentru tineret Constanța trebuie făcută de un compartiment de specialitate din cadrul Consiliului Județean Constanța, iar acest compartiment​ ​nu​ ​există. Consiliul Județean are deja atribuții în domeniul de tineret potrivit Legii nr.215/2001 a administrației publice locale și a Legii nr. 350/2006 privind tinerii. Pentru a-și putea exercita în mod corespunzător aceste atribuții, înființarea unui compartiment de specialitate se​ ​impune. Compartimentul de specialitate ar putea să fie la nivel de serviciu iar funcționarii publici și personalul contractual care urmează să fie recrutați ar trebui să cunoască legislația privindtineretul(Legeanr.350/2006),legislația privind finanțările nerambursabile(Legeanr. 350/2005),​ ​precum​ ​și​ ​strategiile​ ​naționale​ ​și​ ​europene​ ​în​ ​domeniu. Încă de anul trecut Federația Tinerilor din Constanța a susținut necesitatea înființării unui​ ​astfel​ ​de​ ​compartiment​ ​căruia​ ​să​ ​îi​ ​fie​ ​acordate​ ​atribuții​ ​specifice.

În urma discuțiilor avute în luna septembrie, președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu, ne-a transmis că va înființa un astfel de compartiment în interiorul aparatului de specialitate​ ​al​ ​Consiliului​ ​Județean. ,,Ne bucurăm că s-au finalizat lucrările Centrului pentru tineret Constanța, dar constatăm faptul că nu au fost întreprinse măsurile necesare pentru ca acesta să poată fi deschis publicului larg și să funcționeze conform destinației prevăzute în proiect. Cerem Consiliului Județean Constanța să convoace o ședință de îndată pentru modificarea organigramei, în vederea înființării unui compartiment de specialitate, funcțional și adaptat nevoilor acestui centru pentru tineret și ale tinerilor.” a declarat vicepreședinte Federația Tinerilor​ ​din​ ​Constanța,​ ​Răcoci​ ​Marian-​ ​Ionuț.

Sursa foto :Ziarul Timpul

Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte biroului de presă al Federației Tinerilor din Constanța pentru acest comunicat de presă.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo