Criteriul National

CENZURA NE OMOARĂ! Contra-editorial

octombrie 16
19:03 2015

 

 

 ATENŢIE!!!

ACEST DOCUMENT SE ADRESEAZĂ EXCLUSIV TUTUROR CELOR CE POT GÂNDI RAȚIONAL ȘI POT FACE CONEXIUNI! TONUL ACESTUI DOCUMENT SE DOREŞTE A FI UNUL DIRECT, DESCHIS DAR ȘI MILITANT!

„Tu crezi că realitatea este ceva obiectiv, exterior, care există de la sine. Tu crezi că natura realității este evidentă. Când te gândești că vezi ceva, presupui că toți din jurul tău văd la fel. Dar îți spun, Winston, realitatea nu este externă. Realitatea există doar în mintea omului, și nicăieri în altă parte.” George Orwell

0

Poate că aţi auzit de faptul  că liderul social-democrat Liviu Dragnea doreşte să ne reducă la tăcere!

Cu propria sa voinţă, el visează la un stat totalitar în care el să fie tătucul absolut…

Aşadar a lansat o lege potrivit căreia oricine adresează comentarii defăimătoare pe reţeaua de socializare Facebook să fie pedepsit. Mai mult, proiectul de lege prevede amenzi între 1.000-30.000 de lei dacă ţinta defăimarii este o persoană fizică sau 2.000-60.000 lei dacă discriminarea vizează un grup social.

Sub masca unui aşa zis echilibru, proiectul a fost adoptat deja de Senat, dar camera decizională este Camera Deputaţilor. Legea definește grupul social, a cărui defăimare este pedepsită, ca fiind o „categorie de persoane care se disting din punct de vedere social prin una sau mai multe trăsături de gen, vârstă, rasă, religie, origine etnică (…) apartenență politică, orientare sexuală, origine socială, avere, dizabilităţi (…) sau infecţie HIV/SIDA”.

OARE CU CE DREPT SAU DE CE EXISTĂ ASEMENEA ABERAŢII?

banneran-copy

Nu cumva se limitează libertatea de expresie ?  Iar , dacă v- aduc aminte, această propunere vine tocmai de la un… «partid de penali» sau de corupți…Nu cred că asemenea nenorociri vor putea limita dreptul hărăzit de Dumnezeu, acela de a ne exprima!

Ori, asta ține de un minim al libertății de expresie, legea este perversă pentru că, sub pălăria discriminării, introduce un atac la libertatea de exprimare. Va fi greu să ne batem cu ea, însă ar cam trebui ca societatea civilă să se mobilizeze deoarece nu trebuie să ne trezim scandalizaţi de proiectul abuziv al liderului PSD.

O petiţie a fost demarată pe internet şi se pregătesc mai multe iniţiative care vor încerca să blocheze aberaţia lui Dragnea.

 Jurnalişti, reprezentanţi ai societăţii civile şi specialişti în drept ar trebui să atragă atenţia că legea ar duce la o cenzurare a presei, dar şi a opiniilor exprimate pe Facebook, 

 Evident, este o lege antipresă, dar te poate lua și dacă ai postat ceva pe Facebook.

Ca şi consecinţă imediată legea îi va proteja pe politicienii și pe demnitarii acuzați de corupție, care vor încerca să „tempereze discuția publică”.
 Nu doar cuantumul mare al amenzilor – 30.000 de lei defăimarea unei persoane fizice, 60.000 a unui grup, ci, mai ales, implicarea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării în constatarea și sancționarea defăimării. Personal cred că stabilirea existenței elementelor constitutive ale „defăimării sociale” trebuie să fie atributul instanțelor și nicidecum al unor instituții desemnate pe criterii politice. Dacă proiectul va fi votat și în Camera Deputaților, atunci orice critică adusă unui ungur sau rom va fi prilej de amendă. Mi se pare aberant…

Orwell George

Drepturile civile nepatrimoniale ale unei persoane SUNT REGLEMENTATE în Noul Cod Civil, ele fiind enumerate EXPRES la art. 58:
dreptul la viaţă, la sănătate, la integritate fizică şi psihică, (art. 61)
la demnitate,(art. 72) 
la propria imagine, (art. 73)

la respectarea vieţii private, (art. 71)
precum şi alte asemenea drepturi recunoscute de lege.

Art. 71 și următoarele sunt mai mult decât clare în ceea ce privește respectul datorat persoanei, fie ea în viață sau decedată.

Suplimentar acestor prevederi de drept civil, discriminarea este mai mult decât detaliat reglementată și sancționată prin OG 137/2000 (republicată) privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, aprobată prin Legea 27/2004
Deci, această PORCĂRIE de lege nu este altceva decât o formă parșivă, o încercare abominabilă de a impune CENZURA împotriva libertății de exprimare, consfințită la art. 6 CEDO și reiterată în art. 30 din Constituția României.
Căci, revenind la drepturile civile personale nepatrimoniale ale persoanei, printre acestea se află și…

DREPTUL LA LIBERTATEA DE EXPRIMARE – art. 70 C. civ.

Nu este posibil ca, într-o așa zisă democrație, să se propună o lege ce urmărește apărarea unor valori sociale, care să aducă atingere unor altor valori sociale recunoscute și apărate de lege.

Este un nonsens juridic ce demonstrează duplicitatea și ipocrizia inițiatorului legii.

Dragnea și acoliții săi nu intenționează altceva decât să se înarmeze cu un instrument repreziv cu care să IMPUNĂ CENZURA, cu care să pună botniță tuturor celor ce afirmă că actuala clasă politică este un rebut, o cârdășie de neo-securiști cu apucături de hoți de cai, puși pe căpătuială prin japcă, furtișag, șantaj și mită.

Sursa foto : google.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo