Criteriul National

CENZURA NE OMOARĂ! Contra-editorial

octombrie 16
19:03 2015

 

 

 ATENŢIE!!!

ACEST DOCUMENT SE ADRESEAZĂ EXCLUSIV TUTUROR CELOR CE POT GÂNDI RAȚIONAL ȘI POT FACE CONEXIUNI! TONUL ACESTUI DOCUMENT SE DOREŞTE A FI UNUL DIRECT, DESCHIS DAR ȘI MILITANT!

„Tu crezi că realitatea este ceva obiectiv, exterior, care există de la sine. Tu crezi că natura realității este evidentă. Când te gândești că vezi ceva, presupui că toți din jurul tău văd la fel. Dar îți spun, Winston, realitatea nu este externă. Realitatea există doar în mintea omului, și nicăieri în altă parte.” George Orwell

0

Poate că aţi auzit de faptul  că liderul social-democrat Liviu Dragnea doreşte să ne reducă la tăcere!

Cu propria sa voinţă, el visează la un stat totalitar în care el să fie tătucul absolut…

Aşadar a lansat o lege potrivit căreia oricine adresează comentarii defăimătoare pe reţeaua de socializare Facebook să fie pedepsit. Mai mult, proiectul de lege prevede amenzi între 1.000-30.000 de lei dacă ţinta defăimarii este o persoană fizică sau 2.000-60.000 lei dacă discriminarea vizează un grup social.

Sub masca unui aşa zis echilibru, proiectul a fost adoptat deja de Senat, dar camera decizională este Camera Deputaţilor. Legea definește grupul social, a cărui defăimare este pedepsită, ca fiind o „categorie de persoane care se disting din punct de vedere social prin una sau mai multe trăsături de gen, vârstă, rasă, religie, origine etnică (…) apartenență politică, orientare sexuală, origine socială, avere, dizabilităţi (…) sau infecţie HIV/SIDA”.

OARE CU CE DREPT SAU DE CE EXISTĂ ASEMENEA ABERAŢII?

banneran-copy

Nu cumva se limitează libertatea de expresie ?  Iar , dacă v- aduc aminte, această propunere vine tocmai de la un… «partid de penali» sau de corupți…Nu cred că asemenea nenorociri vor putea limita dreptul hărăzit de Dumnezeu, acela de a ne exprima!

Ori, asta ține de un minim al libertății de expresie, legea este perversă pentru că, sub pălăria discriminării, introduce un atac la libertatea de exprimare. Va fi greu să ne batem cu ea, însă ar cam trebui ca societatea civilă să se mobilizeze deoarece nu trebuie să ne trezim scandalizaţi de proiectul abuziv al liderului PSD.

O petiţie a fost demarată pe internet şi se pregătesc mai multe iniţiative care vor încerca să blocheze aberaţia lui Dragnea.

 Jurnalişti, reprezentanţi ai societăţii civile şi specialişti în drept ar trebui să atragă atenţia că legea ar duce la o cenzurare a presei, dar şi a opiniilor exprimate pe Facebook, 

 Evident, este o lege antipresă, dar te poate lua și dacă ai postat ceva pe Facebook.

Ca şi consecinţă imediată legea îi va proteja pe politicienii și pe demnitarii acuzați de corupție, care vor încerca să „tempereze discuția publică”.
 Nu doar cuantumul mare al amenzilor – 30.000 de lei defăimarea unei persoane fizice, 60.000 a unui grup, ci, mai ales, implicarea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării în constatarea și sancționarea defăimării. Personal cred că stabilirea existenței elementelor constitutive ale „defăimării sociale” trebuie să fie atributul instanțelor și nicidecum al unor instituții desemnate pe criterii politice. Dacă proiectul va fi votat și în Camera Deputaților, atunci orice critică adusă unui ungur sau rom va fi prilej de amendă. Mi se pare aberant…

Orwell George

Drepturile civile nepatrimoniale ale unei persoane SUNT REGLEMENTATE în Noul Cod Civil, ele fiind enumerate EXPRES la art. 58:
dreptul la viaţă, la sănătate, la integritate fizică şi psihică, (art. 61)
la demnitate,(art. 72) 
la propria imagine, (art. 73)

la respectarea vieţii private, (art. 71)
precum şi alte asemenea drepturi recunoscute de lege.

Art. 71 și următoarele sunt mai mult decât clare în ceea ce privește respectul datorat persoanei, fie ea în viață sau decedată.

Suplimentar acestor prevederi de drept civil, discriminarea este mai mult decât detaliat reglementată și sancționată prin OG 137/2000 (republicată) privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, aprobată prin Legea 27/2004
Deci, această PORCĂRIE de lege nu este altceva decât o formă parșivă, o încercare abominabilă de a impune CENZURA împotriva libertății de exprimare, consfințită la art. 6 CEDO și reiterată în art. 30 din Constituția României.
Căci, revenind la drepturile civile personale nepatrimoniale ale persoanei, printre acestea se află și…

DREPTUL LA LIBERTATEA DE EXPRIMARE – art. 70 C. civ.

Nu este posibil ca, într-o așa zisă democrație, să se propună o lege ce urmărește apărarea unor valori sociale, care să aducă atingere unor altor valori sociale recunoscute și apărate de lege.

Este un nonsens juridic ce demonstrează duplicitatea și ipocrizia inițiatorului legii.

Dragnea și acoliții săi nu intenționează altceva decât să se înarmeze cu un instrument repreziv cu care să IMPUNĂ CENZURA, cu care să pună botniță tuturor celor ce afirmă că actuala clasă politică este un rebut, o cârdășie de neo-securiști cu apucături de hoți de cai, puși pe căpătuială prin japcă, furtișag, șantaj și mită.

Sursa foto : google.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo