Criteriul National

CEO-ul Institutului Serum, cel mai mare producător de vaccinuri din lume, a fugit din India din cauza amenințărilor: „Nici măcar Dumnezeu nu ar fi putut prevedea că lucrurile se vor înrăutăți atât de tare” – Coronavirus

CEO-ul Institutului Serum, cel mai mare producător de vaccinuri din lume, a fugit din India din cauza amenințărilor: „Nici măcar Dumnezeu nu ar fi putut prevedea că lucrurile se vor înrăutăți atât de tare” – Coronavirus
mai 04
12:45 2021
CEO-ul Institutului Serum, cel mai mare producător de vaccinuri din lume, spune că a fost nevoit să fugă din India din cauza amenințărilor repetate la adresa sa, relatează Insider.

Adar Poonawalla a relatat într-un interviu acordat The Times of London că s-a refugiat în Anglia pentru a scăpa de amenințările venite din partea unor oameni care cred că producătorul de vaccinuri nu pune la dispoziție toate dozele de care dispune.

„’Amenințări’ ar fi puțin spus”, a relatat Adar Poonawalla, precizând că „nivelul de așteptări și agresiune este cu adevărat fără precedent. Ei nu pot înțelege de ce ar primi oricine (vaccinul) înaintea lor”.

„Ei spun că dacă nu ne dai vaccinul nu va fi bine. Nu este vorba de limbajul injurios. Este tonul. Este sugestia a ceea ce ar putea face dacă nu mă conformez”, afirmă Poonwalla.

Institutul Serum este cel mai mare producător de vaccinuri din lume, producând peste 60 de milioane de doze ale Vaccinului AstraZeneca în fiecare lună.

Poonawalla le-a declarat jurnaliștilor de la The Times că va rămâne în Marea Britanie pentru „o perioadă extinsă de timp deoarece nu vreau să mă întorc la acea situație”, adăugând că „totul cade pe umerii mei dar nu pot s-o fac de unul singur”.

Însă la câteva ore după publicarea interviului Poonawalla pare să se fi răzgândit, afirmând pe Twitter că se va întoarce în India „în câteva zile”.

India se află în mijlocul unui al doilea val devastator al pandemiei, devenind sâmbătă prima țară din lume care a depășit pragul de 400.000 de contagieri cu coronavirusul depistate în decurs de 24 de ore.

Crematoriile din întreaga țară sunt copleșite de numărul mare al morților iar unii oameni mor în stradă după ce spitalele pline le refuză internarea. Sistemul spitalicesc se confruntă de asemenea cu o criză acută de oxigen necesar pentru ventilarea cazurilor grave de COVID-19.

India a raportat duminică un număr record de 3.689 de decese cauzate de COVID-19 însă numărul real al deceselor este probabil mult mai mare.

O investigație publicată de New York Times pe 24 aprilie a descoperit „tot mai multe dovezi” că decesele sunt „trecute cu vederea sau minimalizate” de către guvern.

Jurnaliștii de la BBC au ajuns la o concluzie similară într-un articol publicat 4 zile mai târziu
.

Poonawalla a declarat pentru The Times of London că situația privind pandemia s-a înrăutățit atât de tare încât oamenii au înconjurat de mai multe ori unități ale companiilor sale și au scandat că este „un profitor” de pe urma vaccinurilor.

„Cred că nici măcar Dumnezeu nu ar fi putut prevedea că lucrurile se vor înrăutăți atât de tare”, a declarat CEO-ul Institutului Serum.

Citește și:

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul