Criteriul National

Cetățenii se pot expune la riscuri dacă folosesc materiale neconforme pentru reabilitările termice

Cetățenii se pot expune la riscuri dacă folosesc materiale neconforme pentru reabilitările termice
noiembrie 11
16:13 2015

Asociaţia Producătorilor de Polistiren Expandat din România (ROMEPS) a discutat despre riscurile la care pot fi expuși cetățenii dacă se folosesc materiale neconforme pentru reabilitarea termică, în cadrul dezbaterii cu tema “Siguranța la foc a lucrărilor de reabilitare termică”. Evenimentul, organizat de Liga Națională a Asociațiilor de Proprietari Habitat, a avut loc pe 10 noiembrie, în București.

Din partea Asociaţiei Producătorilor de Polistiren Expandat din România au participat la eveniment Delia Filip, director executiv ROMEPS, precum și vicepreședintele asociației, Florin Hahui.

“Misiunea noastră este aceea de a acționa în interesul cetățenilor și, implicit de a proteja consumatorii. Prin participarea la această dezbatere am vrut să explicăm cetățenilor faptul că există o anume dezinformare în piață, potrivit căreia polistirenul expandat este inflamabil, comparativ cu alte materiale. În realitate însă, testele efectuate de numeroase institute ale pompierilor dovedesc faptul că polistirenul ignifugat satisface toate normele europene de siguranță. Este important să luăm în calcul întregul sistem de termoizolare atunci când vorbim de rezistența la foc, deoarece acesta este protejat cu masă șpaclu, armat cu plasă și protejat și de tencuiala decorativă, care este la rândul ei ignifugă”, a declarat Delia Filip, director executiv ROMEPS.

Tocmai de aceea, conform reprezentanților ROMEPS, pentru a ne proteja și a nu ne expune la riscuri, trebuie să fim atenți la materialele termoizolante folosite la reabilitările termice, precum și la modul în care acestea se realizează.

Mai mult decât atât, pentru a veni în întâmpinarea cetățenilor, ROMEPS derulează, în prezent, programul “Quality Control”, ce are ca obiectiv respectarea și promovarea standardelor în construcții. Acest program prevede, totodată, o activitate permanentă și susținută de monitorizare a calității pentru tot polistirenul comercializat pe teritoriul României.

“Pentru a preveni situațiile de risc, încurajăm românii să ne trimită sesizările lor ori de câte ori identifică neregularități la diverse lucrări de termoizolare. Dacă nu sunt siguri de calitatea polistirenului expandat pe care l-au cumpărat sau au îndoieli că produsul respectiv respectă standardele în vigoare, ne pot trimite o sesizare prin formularul de contact de pe site-ul nostru, www.romeps.ro”, a precizat Delia Filip.

În cadrul evenimentului s-au dezbătut și alte teme de interes, precum obligaţiile pe care trebuie sa le îndeplinească asociaţiile de proprietari din punct de vedere al apărării împotriva incendiilor, care este dotarea minimă cu mijloace tehnice de apărare împotriva incendiilor pentru blocurile de locuinţe, ce obligaţii au locatarii unui bloc de locuinţe privind asigurarea evacuării în caz de incendiu, care este relația asociațiilor de proprietari cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență București – Ilfov (ISU), conştientizarea cetăţenilor privind riscurile la care s-ar putea expune prin utilizarea materialelor neconforme și prin utilizarea neadecvată a clădirilor reabilitate, educarea cetăţenilor privind modul de alarmare şi informare permanentă a lor în cazul producerii unui incendiu, care sunt obligațiile autorităților, dar și drepturile și obligațiile proprietarilor / asociațiilor de proprietari.

La dezbatere au mai participat reprezentanți ai INCERC URBAN, ai asociațiilor de proprietari din București, precum și specialiști în domeniu. Deși au confirmat inițial prezența , din păcate, de la dezbatere au lipsit reprezentanții IGSU, ISU BUCUREȘTI – ILFOV, reprezentanți ai Prefecturii, precum și ai Primăriilor de sector și ai Primăriei Generale a Municipiului București și ai Patronatului Societăților din Construcții.

Comentarii

Comentarii

Tags

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo