Criteriul National

Cheia succesului consta in abilitatile de comunicare

Cheia succesului consta in abilitatile de comunicare
octombrie 09
09:36 2017

Abilitatile de comunicare sunt esentiale in succesul fiecaruia dintre noi, atat in cariera cat si in relatiile interpersonale. Fara o comunicare eficienta, un mesaj se poate transforma intr-o eroare, neintelegere sau frustrare, prin interpretarea gresita a unor lucruri spuse la un moment dat. Comunicarea este de fapt procesul prin care schimbam informatii in cadrul unui grup sau cu anumite persoane, un proces in care dorim sa ne exprimam opiniile, gandurile, intentiile si obiectivele noastre.

In mediul extrem de informational si tehnologic de azi, a devenit din ce in ce mai important sa avem abilitati de comunicare eficiente. Piata muncii se afla intr-o etapa de dezvoltare destul de avansata, iar job-urile in mediul online sunt din ce in ce mai cautate, atat de tineri cat si de persoanele mai in varsta.

Pasii pentru dobandirea unor abilitati bune de comunicare stau in puterea fiecaruia de a acorda atentie anumitor aspecte. Atunci cand ne angajam intr-o discutie, intelegerea scopului si a mesajului transmis sunt esentiale pentru o comunicare eficienta. Luarea in considerare a diferentelor culturale sau circumstantele situatiei respective duc la un rezultat dorit si la crearea unei impresii pozitive despre propria persoana.

Poate ca nu de fiecare data cand avem ceva de spus este important, insa modul in care o spunem ne face sa fim ascultati de cei din jur. De fiecare data este bine sa primim feedback cu privire la lucrurile pe care le-am facut sau le-am spus, incurajand intrebarile adresate de ceilalti, opiniile sau remarcile pe care doresc sa le faca. Rabdarea si perseverenta sunt calitatile pe care le putem dobandii, in calea spre o comunicarea buna mai intai trebuie sa invatam sa ascultam, sa invatam ce este esential din fiecare situatie prin care trecem, si sa putem trage concluziile asa cum au fost relatate lucrurile.

Bineinteles, conteaza si aptitudinile dobandite ulterior, precum cunoasterea altori limbi straine de circulatie la un nivel avansat. In acest fel, ne putem crea relatii importante pe plan profesional si nu numai. Intelegerea si aprecierea opiniilor celor din jur exprima felul de a fi al fiecarei persoane. In cautarea obiectivitatii, putem pierde din vedere anumite aspecte, de aceea experienta ne poate ajuta in a diferentia anumite situatii si interpretari ale acestora.
Toate abilitatile noi dobandite necesita timp de rafinare, iar cu efort si practica putem ajunge sa avem rezultatul dorit, ba chiar un nivel avansat al comunicarii eficiente din viata de zi cu zi, dar si la locul de munca.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo