Criteriul National

Cheia succesului consta in abilitatile de comunicare

Cheia succesului consta in abilitatile de comunicare
octombrie 09
09:36 2017

Abilitatile de comunicare sunt esentiale in succesul fiecaruia dintre noi, atat in cariera cat si in relatiile interpersonale. Fara o comunicare eficienta, un mesaj se poate transforma intr-o eroare, neintelegere sau frustrare, prin interpretarea gresita a unor lucruri spuse la un moment dat. Comunicarea este de fapt procesul prin care schimbam informatii in cadrul unui grup sau cu anumite persoane, un proces in care dorim sa ne exprimam opiniile, gandurile, intentiile si obiectivele noastre.

In mediul extrem de informational si tehnologic de azi, a devenit din ce in ce mai important sa avem abilitati de comunicare eficiente. Piata muncii se afla intr-o etapa de dezvoltare destul de avansata, iar job-urile in mediul online sunt din ce in ce mai cautate, atat de tineri cat si de persoanele mai in varsta.

Pasii pentru dobandirea unor abilitati bune de comunicare stau in puterea fiecaruia de a acorda atentie anumitor aspecte. Atunci cand ne angajam intr-o discutie, intelegerea scopului si a mesajului transmis sunt esentiale pentru o comunicare eficienta. Luarea in considerare a diferentelor culturale sau circumstantele situatiei respective duc la un rezultat dorit si la crearea unei impresii pozitive despre propria persoana.

Poate ca nu de fiecare data cand avem ceva de spus este important, insa modul in care o spunem ne face sa fim ascultati de cei din jur. De fiecare data este bine sa primim feedback cu privire la lucrurile pe care le-am facut sau le-am spus, incurajand intrebarile adresate de ceilalti, opiniile sau remarcile pe care doresc sa le faca. Rabdarea si perseverenta sunt calitatile pe care le putem dobandii, in calea spre o comunicarea buna mai intai trebuie sa invatam sa ascultam, sa invatam ce este esential din fiecare situatie prin care trecem, si sa putem trage concluziile asa cum au fost relatate lucrurile.

Bineinteles, conteaza si aptitudinile dobandite ulterior, precum cunoasterea altori limbi straine de circulatie la un nivel avansat. In acest fel, ne putem crea relatii importante pe plan profesional si nu numai. Intelegerea si aprecierea opiniilor celor din jur exprima felul de a fi al fiecarei persoane. In cautarea obiectivitatii, putem pierde din vedere anumite aspecte, de aceea experienta ne poate ajuta in a diferentia anumite situatii si interpretari ale acestora.
Toate abilitatile noi dobandite necesita timp de rafinare, iar cu efort si practica putem ajunge sa avem rezultatul dorit, ba chiar un nivel avansat al comunicarii eficiente din viata de zi cu zi, dar si la locul de munca.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo