Criteriul National

Cheltuieli și economii personale în vremuri de criză

Cheltuieli și economii personale în vremuri de criză
martie 24
14:05 2020

received_480752189287394

În materiale publicate anterior pe această platformă media independentă am scris despre procesul de adaptare al comportamentului nostru în spații publice, cu respectarea cerințelor instituite prin Starea de Urgență în care ne aflăm cu toții. Pe acest palier al realității presupun că suntem cu toții lămuriți și hotărâți să ne conformăm legii .
Stimați cititori, ați observat desigur că am subliniat comportamentul în spații publice.
Dar în spații private, respectiv în viața de familie , cum ar trebui să fie conduita noastră ?
O să va spun cum procedez, cu credința că fiecare dintre dumneavoastră va reflecta și, de asemenea își va adapta conduita în concordanță cu vremea de criză în care trăim, cu observația că nu avem voie să ne imaginăm un scenariu apocaliptic cu… o viziune aproximativă asupra evenimentelor care vor urma.
Realitățile nu trebuie violentate , conduita noastră trebuie pusă de acord cu Vremea în care trăim. Această Vreme este indubitabil stăpână mea cât si a multora dinyre noi. Așa că ,respectând Realitățile, am întreprins următoarele :
În primul rând, am revăzut lista de cheltuieli curente, din vremurile normale, și, am constat că, singura modalitate de a face economii – bani albi pentru zile cu adevarat negre- este limitarea drastică a cheltuielilor. Au ramas numai acelea care sunt necesare pentru hrana simplă și plata utilităților.
Reducerea reală a cheltuielilor a fost de peste 40%. Acest procent de 40% sunt economii lunare păstrate pentru vremuri grele.
În al doilea rând, nu fac și nici nu primesc vizite.În locuința mea intră numai membrii familiei care locuiesc în imobil , iar ceea ce avem de comunicat o facem de la distanță.
În al treilea rând,este exclusă efectuarea oricărei investiții, iar cele în curs- cum ar fi renovarea casei- au fost sistate.
De aceea,am adaptat regimul alimentar pentru a preveni orice îmbolnăvire sau agravare a afecțiunilor deja existente.
Cu alte cuvinte, trăiesc fără teamă și cu certitudinea că și această criză complexă va trece.De aceea mă pregătesc și sufletește să fac față transformărilor inerente pe care le va aduce viitorul.
Nu e niciun secret, dar observ limpede, fără a avea influenceri faptul că, chiar în această stare de urgență germenii unei noi ordini, a unui nou început există,sungura explicație ar fi formulată de genul că așa merge lumea, după legi cosmice neschimbate.
9-lexford-1256
*
Am scris cele de mai sus dupa ce am văzut că mulți dintre semenii noștri nu își dau seama ca lumea este la răscruce , și că (vrem nu vrem)…Umanitatea are o comunitate de destin. Așadar, să acționăm fiecare astfel încât să fim parte și beneficiar al transformărilor uriașe ce sunt gata să se arate tuturor.

Sursa foto: https://google.com

Redacția platformei media independente Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest impresionant material trimis astăzi 24 Martie 2020 în exclusivitate. Totodată, pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul