Criteriul National

China critica Apple pentru decizia de a oferi oamenilor din Hong Kong acces la o aplicație care urmărește traseul poliției din oraș – International

China critica Apple pentru decizia de a oferi oamenilor din Hong Kong acces la o aplicație care urmărește traseul poliției din oraș – International
octombrie 09
08:17 2019
Ziarul oficial al Partidului Comunist din China, People’s Daily, a criticat compania Apple din cauza unei aplicații care avertizează cu privire la locațiile poliției din Hong Kong și este folosită de protestatari în timpul protestelor, scrie ABC.

Ziarul nu a menționat numele aplicației de localizare, disponibilă în magazinul online Apple, însă a descris-o, susținând că prin aceasta, compania își arată complicitatea față de proteste și a întrebat dacă Apple „a gândit limpede” atunci când a luat decizia.

Aplicația, HKmap.live, arată locațiile pentru transport, drumurile blocate și prezența forțelor de ordine, folosind imaginea unui câine ca simbol al unei situații de violență din partea poliției, precum utilizarea gazelor lacrimogene. Inițial, Apple a respins aplicația, din cauza conținuturilor considerate ilegale, însă și-a retras decizia și a adăugat HKmap.live în magazinul online pe 5 octombrie, potrivit SCMP.

Printr-o serie de postări pe Twitter, dezvoltatorul a declarat că Apple „a luat în calcul multe aspecte economice”, însă în final, „a luat decizia corectă”.

Apple este cea mai recentă companie străină care se implică în protestele pro-democrație din Hong Kong, care durează deja de 4 luni. Asociația Națională de Baschet (NBA) și compania care deține brand-ul american Vans au fost și ele prinse în controverse, pe marginea protestelor.

Articolul publicat online de People’s Daily transmite că Apple nu poate distinge între ceea ce bine și rău și că ignoră adevărul. Prin oferirea accesului la aplicație, Apple ar deschide ușa protestatarilor violenți din fosta colonie britanică, susține ziarul.

„Dând frâu liber unui software veninos, trădezi sentimentele cetățenilor chinezi.”

Informațiile oferite de aplicație sunt strânse colectiv, pentru localizarea mașinilor de poliție, a ofițerilor înarmați și a incidentelor în care oameni au fost răniți.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei