Criteriul National

China va închide toate companiile nord-coreene care operează pe teritoriul său

China va închide toate companiile nord-coreene care operează pe teritoriul său
septembrie 29
09:44 2017

 Regimul de la Phenian are la dispoziție 120 de zile pentru a opri activitatea companiilor sale din China. Aceasta măsură face parte dintr-un set de sancțiuni adoptate de Consiliul de Securitate al ONU. 

front

Inevitabilul se va produce în maxim patru luni de zile

China a transmis companiilor din Coreea de Nord care operează pe teritoriul său că va închidă în timpul cel mai scurt, ca urmare a punerii în aplicare a sancțiunilor Organizației Națiunilor Unite împotriva statului separat.
Companiile vor fi închise până la începutul lunii ianuarie. Întreprinderile comune din China și Coreea de Nord vor fi forțate să se închidă. China- singurul aliat al Phenianului- a interzis deja comerțul cu produse textile și exporturile  de petrol au fost limitate.
Măsura face parte dintr-un răspuns internațional la cel de-al șaselea și cel mai puternic test nuclear produs de Coreea de Nord.
Reamintesc faptul că regimul de la Beijing face parte din Consiliul de Securitate al ONU și a votat în unanimitate pentru sancțiunile noi , venite și aprobate la data de 11 septembrie.

Coreea de Nord va fi izolată din punct de vedere politic și economic, dacă ținem cont de faptul că marea majoritate a comerțului său era realizat cu China.
Beijing-ul a fost în mod tradițional protejat de către ”vecinul său”, dar i-a criticat puternic testele nucleare și retorica polemică cu Statele Unite ale Americi ce a escaladat și a cunoscut numeroase episoade tensionate.

De la începutul acestui an, regimul chinez a refuzat să achiziționeze materii prime precum cărbunele, fructele de mare și fierul venite din Phenian , peste graniță.În combinația cu această interdicție a comerțului cu produsele textile, Coreea de Nord a pierdut câteva dintre sursele sale insuficiente de venituri în valută.
Beijing-ul a fost pus sub presiunea publică pentru a lua măsuri, chiar  de la președintele american Donald Trump, care a aplaudat și a denunțat politica chineză în momente diferite.

Donald Trump a fost, de asemenea, implicat într-un război direct al cuvintelor cu liderul nord-coreean, Kim Jong-un, care l-a etichetat drept „omul rachetă” cu „misiune de sinucidere”. Președintele american a avertizat că nu va avea de ales decât să „distrugă complet” Coreea de Nord dacă este forțat să apere Statele Unite sau aliații săi.
Dealminteri,  Kim Jong-un i-a adus domnului Trump alte jigniri, caracterizându-l ca fiind „deranjat” și „”bătrân senil”  în comentariile președintelui american ce l-au convins că are dreptate să caute un avantaj nuclear , venind chiar cu nebunia de a-l acuza pe Trump ” că a declarat război.”

La ultima conferință de presă de joi, purtătorul de cuvânt al ministerului de externe al Chinei, Lu Kang, a declarat: „Ne opunem oricărui război peninsulei coreene”(…)Sancțiunile și promovarea discuțiilor sunt ambele cerințe ale Consiliului de Securitate al ONU. Nu ar trebui să accentuăm prea mult un aspect în timp ce ignorăm cealaltă.”

Dictatura Phenian

Coreea de Nord este în creștere economică lentă
Regimul dictatorial de la Phenian nu are obiceiul de a da public conturi sau date economice, ceea ce lasă economiștilor posibilitatea să ghicească despre performanța acestei țări. Dar banca centrală din Coreea de Sud își bazează estimările pe informații de la Serviciul Național de Informații.
Această instituție crede că anul trecut, economia Coreei de Nord a crescut la cel mai rapid ritm din ultimii 17 ani – cu PIB-ul în creștere cu 3,9% -în ciuda sancțiunilor economice internaționale. În ultimul deceniu, în capitală au apărut mici magazine și piețe.
Dar asta nu înseamnă că oamenii obișnuiți se descurcă foarte bine. Economia Coreei de Nord este orientată spre sprijinirea armatei sale mari, despre care analiștii cred că consumă până la 25% din PIB-ul țării. Inegalitatea veniturilor este o realitate crudă, dovada cea mai elocventă fiind aceea că unele magazine din Phenian stochează tot felul de bunuri de lux, în timp ce alți cetățeni au foarte puțin sau deloc.

Sursa foto : Publika.md,Asociatia Culturala Sarang Hanguk

Sinteza acestui material a fost oferită de către Prof.Dr.Daniel Mihai, redactor-șef al platformei media Criteriul Național

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo