Criteriul National

Ciceală (USR): „Regret că nu intru în competiţie cu Robert Negoiţă şi cu Aurelian Bădulescu. I-aş fi pus la punct pe amândoi. Aş fi câştigat Primăria Sector 3” – Politic

Ciceală (USR): „Regret că nu intru în competiţie cu Robert Negoiţă şi cu Aurelian Bădulescu. I-aş fi pus la punct pe amândoi. Aş fi câştigat Primăria Sector 3” – Politic
august 03
04:17 2020
„A fost o săptămână complicată pentru mine, am fost atacată din interiorul partidului şi, din nefericire, am aflat ştiri din presă despre candidatura mea”, spune Ana Ciceală, consilier USR în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, și fost potențial-candidat al USR la Sectorul 3 din Capitală. „Din fericire, negocierile USR PLUS cu PNL s-au încheiat cu un rezultat pozitiv şi avem un front comun anti PSD la sectoare, dar şi la Capitală. Am fost şi rămân susţinătoarea unui astfel de front comun”, a spus Ciceală.

„A fost o săptămână complicată pentru mine, am fost atacată din interiorul partidului şi, din nefericire, am aflat ştiri din presă despre candidatura mea.(…) Din punctul meu de vedere, acuzaţiile care mi s-au adus, inclusiv în spaţiul public, sunt false. Pentru mine, în momentul acesta este un episod încheiat. Consider că nu am greşit şi, deşi ştiu că nu o să primesc scuze niciodată, o să explic în continuare, în interiorul partidului, ce s-a făcut greşit. Din fericire, negocierile USR PLUS cu PNL s-au încheiat cu un rezultat pozitiv şi avem un front comun anti PSD la sectoare, dar şi la Capitală. Am fost şi rămân susţinătoarea unui astfel de front comun, obiectivul pentru care noi am intrat în politică este acela de a îndepărta administraţia PSD coruptă şi incompetentă şi rezultatul pozitiv al acestor negocieri, al acestei formule care s-a găsit ieri, aduce un pas extrem de important înainte pentru a realiza acest obiectiv. Personal, regret că nu am avut ocazia să intru într-o competiţie cu Robert Negoiţă şi cu Aurelian Bădulescu. I-aş fi pus la punct pe amândoi, aşa cum am pus-o la punct pe Gabriela Firea. Sunt convinsă că aş fi câştigat Primăria Sectorului 3″, a spus duminică seara Ciceală, care a fost propusă candidat al USR PLUS la Primăria Sectorului 3 înainte ca negocierile cu PNL să se încheie, relatează Agerpres.

Ciceală a menţionat că, dacă îndepărtarea sa din campania pentru alegerile locale va duce la îndepărtarea tuturor primarilor PSD de sector, „sacrificiul a meritat”, dar dacă acest lucru nu se va întâmpla, este convinsă că se vor analiza în interior „aceste greşeli de negociere şi cine a greşit va plăti politic”.

„În ce mă priveşte, voi continua să duc lupta pe care am început-o în Bucureşti, la Sectorul 3, dar şi la Consiliul General. Voi expune în continuare ilegalităţile comise de Robert Negoiţă, voi arăta în continuare de ce companiile înfiinţate de Gabriela Firea sunt nişte paravane pentru hoţii şi pentru sinecuri, voi propune soluţii pentru Bucureşti şi pentru Sectorul 3.(…) Trebuie să mărturisesc că foarte mulţi oameni mi-au scris şi mi-au spus că ar trebui să candidez independent pentru Primăria Sectorului 3. Vreau să le spun că drumul meu este în USR. Schimbarea nu este un sprint, este un maraton, iar în USR PLUS, alături de colegii mei, voi lupta ca aceasta să se producă în Bucureşti, în Sectorul 3, pe toate căile pe care le avem la dispoziţie, iar eu sunt la începutul acestei curse. Lupta mea nu începe şi nu se termină cu această candidatură. În perioada următoare voi face campanie împreună cu echipa de la Sectorul 3 pentru a convinge locuitorii din acest sector să ne voteze”, a mai afirmat Ana Ciceală.

Liderii PNL, USR şi PLUS au anunţat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă în Piaţa Universităţii, că vor susţine candidaţi comuni la alegerile locale la primăriile de sector ale Capitalei şi la primăria generală, premierul Ludovic Orban afirmând că „dreapta modernă pro europeană s-a unit într-un proiect comun pentru Bucureşti”.

Conducerea PNL a validat, sâmbătă, colaborarea cu USR PLUS şi candidaţii pentru Primăriile sectoarelor Capitalei şi a decis susţinerea lui Nicuşor Dan la Primăria generală.

Astfel, USR PLUS va avea candidaţi la sectoarele 1, 2 si 4, iar PNL – 3, 5 si 6.

La Sectorul 1 va candida Clotilde Armand (USR), Sectorul 2 – Radu Mihai (USR), Sectorul 3 – Adrian Moraru (PNL), Sectorul 4 – Simona Spătaru (PLUS), Sectorul 5 – Cristian Băcanu (PNL) şi Sectorul 6 – Ciprian Ciucu (PNL).

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul