Criteriul National

Cioloș, o șansă care vine odată la o sută de ani…

Cioloș, o șansă care vine odată la o sută de ani…
decembrie 20
09:47 2016

imag_articol

 

Ciolos a fost o sansa care vine odata la o suta de ani, sau poate chiar mai rar imi dau eu seama auzind fel de fel de pareri „elitiste” dupa alegeri: ,,romanii vor smecheri, vor circari, sunt prosti” cu care nu sunt deloc deacord. Romanii sunt ceea ce scoala noastra a mostenit si a dezvoltat (sau a distrus) – romanii au ales intr-un anumit fel pentru ca au un anumit nivel de educatie si experienta (informative sau de viata) cazand prada foarte usor teoriilor conspirationiste, de asemenea nivelul de empatie al multora este scazut in fata unor persoane manierate din simlu motiv ca nu poseda de asemenea maniere multi dintre ei . Ciolos nu se va implica in politica romaneasca deoarece este prea civilizat, a trait mult in vest unde este si casatorit, iar nerecunoasterea calitatilor deosebite pe care le are il va alunga tot timpul. El a venit in Romania asemenea familiilor monarhice, in momente de restriste, si pleca datorita lipsei de recunostinta.

La ultimlele alegeri nu cred ca a castigat stanga, cat a pierdut dreapta. Liberalii au avut un lider foarte slab in persoana dnei Gorghiu si s-au bazat prea mult de succesul lui Johannis (votat de romanii rabdatori la coada) si pe greselile PSD-ului. Ca apoi, in acelasi stil caracteristic, sa sustina o persoana competenta dar care nu apartine formatiunii lor. Tragedia este destul de mare, coruptia, este adevarat ca este usor stavilita, dar revin in fruntea tarii oamenii din „ograda politica” si profesionistii se vor indeparta iar de mediul politic si administrativ din simplu motiv ca „pestele se impute de la cap”. Tara merge poate intr-o directie buna, dar mai degraba se taraie decat merge. Singura salvare poate fi aceea de a lua exemplul lui Ciolos, si sa mai incalte si rafinatii nostri intelectuali si profesionisti „cizmele pentru norori” asa cum Ciolos a demonstrat ca pot fi purtate. Partidele vechi pot deveni usor dominate de grupuri noi de cadre care le pot schimba traiectoria, de asemenea exista partide noi foarte interesante si locuri libere in administratie sunt in majoritatea oraselor mari. Cat despre voluntariat, ce sa mai spunem, implicarea ONG-istica la nivel national se apropie de zero. Ne lipsesc grav curajul si ambitia, in rest am primit de la natura cu varf-si-indesat.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andrei Chivu

Andrei Chivu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo