Criteriul National

Cioloș, o șansă care vine odată la o sută de ani…

Cioloș, o șansă care vine odată la o sută de ani…
decembrie 20
09:47 2016

imag_articol

 

Ciolos a fost o sansa care vine odata la o suta de ani, sau poate chiar mai rar imi dau eu seama auzind fel de fel de pareri „elitiste” dupa alegeri: ,,romanii vor smecheri, vor circari, sunt prosti” cu care nu sunt deloc deacord. Romanii sunt ceea ce scoala noastra a mostenit si a dezvoltat (sau a distrus) – romanii au ales intr-un anumit fel pentru ca au un anumit nivel de educatie si experienta (informative sau de viata) cazand prada foarte usor teoriilor conspirationiste, de asemenea nivelul de empatie al multora este scazut in fata unor persoane manierate din simlu motiv ca nu poseda de asemenea maniere multi dintre ei . Ciolos nu se va implica in politica romaneasca deoarece este prea civilizat, a trait mult in vest unde este si casatorit, iar nerecunoasterea calitatilor deosebite pe care le are il va alunga tot timpul. El a venit in Romania asemenea familiilor monarhice, in momente de restriste, si pleca datorita lipsei de recunostinta.

La ultimlele alegeri nu cred ca a castigat stanga, cat a pierdut dreapta. Liberalii au avut un lider foarte slab in persoana dnei Gorghiu si s-au bazat prea mult de succesul lui Johannis (votat de romanii rabdatori la coada) si pe greselile PSD-ului. Ca apoi, in acelasi stil caracteristic, sa sustina o persoana competenta dar care nu apartine formatiunii lor. Tragedia este destul de mare, coruptia, este adevarat ca este usor stavilita, dar revin in fruntea tarii oamenii din „ograda politica” si profesionistii se vor indeparta iar de mediul politic si administrativ din simplu motiv ca „pestele se impute de la cap”. Tara merge poate intr-o directie buna, dar mai degraba se taraie decat merge. Singura salvare poate fi aceea de a lua exemplul lui Ciolos, si sa mai incalte si rafinatii nostri intelectuali si profesionisti „cizmele pentru norori” asa cum Ciolos a demonstrat ca pot fi purtate. Partidele vechi pot deveni usor dominate de grupuri noi de cadre care le pot schimba traiectoria, de asemenea exista partide noi foarte interesante si locuri libere in administratie sunt in majoritatea oraselor mari. Cat despre voluntariat, ce sa mai spunem, implicarea ONG-istica la nivel national se apropie de zero. Ne lipsesc grav curajul si ambitia, in rest am primit de la natura cu varf-si-indesat.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andrei Chivu

Andrei Chivu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo