Criteriul National

Cinci copii vând fructe proaspete şi sucuri naturale lângă bloc

Cinci copii vând fructe proaspete şi sucuri naturale lângă bloc
iulie 13
10:15 2019

Micii antreprenori din oraşul Târgu Bujor au decis să folosească fructe proaspete, unele culese din curtea bunicilor, pentru a face sucuri. De asemenea, ei vând fructe şi obiecte handmade, toate produsele având preţul de un leu.

Ca să explice în ce constă afacerea lor, copiii au scris un afiş cu care îi întâmpină pe trecători.

„Ne-am gândit la voi în vara asta specială. Fructe de pădure proaspete. Sirop din fructe de sezon. Iar de sezon le-am împletit cu mare drag pentru voi sub forme de accesorii de sezon. Vă aşteptăm cu mare drag. Program: zilele marţi, vineri şi sâmbătă, ora 17.00-18.30”, scrie pe afişul făcut de tinerii întreprinzători din Târgu Bujor.

Părinţii sunt bucuroşi de ideea copiilor lor şi fac tot posibilul ca să-i ajute. Adulţii spun că, în acest mod, copiii petrec vara departe de tabletele cu internet şi învaţă lucruri utile pentru viitor.

„Este un grup de cinci copii, cu vârste între 9 şi 11 ani. Este ideea lor, noi părinţii doar i-am încurajat. Ei au zis să facă ceva util, care să-i responsabilizeze şi, totodată, să-i înveţe să fie de mici antreprenori. Au măsuţă de la Primărie în cartier, în spatele blocurilor, acolo şi-au amenajat mica afacere. Copiii iau foarte în serios treaba aceasta. Sunt bucuroşi că fac ceva util şi nu mai stau pe gadgeturi. Iniţiativa este foarte bună, contează bucuria de pe chipul lor. O fetiţă a făcut chiar bonuri la casa de marcat. Toate produsele lor sunt sănătoase şi bio. Ei pregătesc limonadă cu mentă, fresh de portocale, suc de trandafiri din sirop preparat în casă, dar şi fructe din grădină, zmeură, mere. Vreau să vă spun că sunt foarte atenţi să nu întârzie, respectă cu stricteţe programul. Clienţii sunt copiii, părinţii, dar şi localnicii care au auzit de iniţiativa lor şi au venit să cumpere produsele”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Alina Donici, una dintre mamele copiilor antreprenori.

Şi autorităţile locale se declară încântate de ideea copiilor. Primarul oraşului le-a dat masa pe care îşi desfăşoară activitatea şi a promis că se va duce la standul improvizat ca să cumpere suc şi fructe proaspete.

„Iniţiativa este extraordinară, denotă faptul că la Târgu Bujor resursa umană este bună. Eu sper să nu părăsească comunitatea ca să aplice ideile lor bune în alte părţi. Aceşti copii pot fi un exemplu pentru toţi, sunt un model pentru cei care vor să petreacă vara fără internet. Primăria îi sprijină din tot sufletul, sperăm să mai apară iniţiative asemănătoare”, a spus, corespondentului MEDIAFAX, primarul oraşului Târgu Bujor, Laurenţiu Gîdei.

Duminică, micii antreprenori vor cheltui primii banii obţinuţi prin muncă. Aceştia vor merge la un restaurant şi vor cumpăra pizza cu banii lor.

Articolul Cinci copii vând fructe proaspete şi sucuri naturale lângă bloc apare prima dată în Ziarul Nationalul.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei