Criteriul National

Cinci moduri de a utiliza panourile solare pentru a reduce factura electrica si de gaze naturale

Cinci moduri de a utiliza panourile solare pentru a reduce factura electrica si de gaze naturale
mai 31
13:45 2017

Trecerea la energia solara iti poate economisi o multime de bani. Cel mai mare avantaj al energiei solare este ca sistemele de energie solara sunt alimentate de soare si, bineinteles, lumina soarelui este gratuita.

Panourile solare atrag energia de la soare chiar si in zilele mai noroase – casa ta nu trebuie sa fie in lumina directa a soarelui toata ziua pentru a beneficia de energia solara; energia solara acumulata in timpul zilei se stocheaza, deci nu te gandi ca nu vei putea folosi nici un aparat electric o data ce soarele apune.

Este chiar posibil sa instalezi suficiente panouri solare pe acoperis, astfel ca locuinta ta sa fie complet alimentata de energia solara – ceea ce inseamna ca nu vei mai plati absolut nimic pe utilitati precum gazul sau electricitatea!

 

Soarele, aceasta centrala electrica de pe cer nu produce emisii de dioxid de carbon, nu se va termina si este gratuit.  Deci, cum pot transforma oamenii aceasta comoara daruita de soare in energie electrica folositoare? Haideti sa vedem impreuna!

Lumina soarelui (si toata lumina in general) contine energie. De obicei, atunci cand lumina atinge un obiect, energia se transforma in caldura – precum caldura pe care o simti in timp ce stai la plaja. Dar cand lumina atinge anumite materiale, energia se transforma in curent electric.

 

La inceput se foloseau cristale mari formate din siliciu, care produc curent electric cand sunt atinse de lumina. Siliciul poate face acest lucru deoarece electronii din cristal se ridica si se misca atunci cand sunt expusi la lumina. Siliciul transforma o buna parte din energia luminii in electricitate, dar este mai scump, deoarece cristalele mari sunt greu de produs.

Materialele mai noi utilizeaza cristale mai mici, mai ieftine, cum ar fi cele din cupru-indiu-galiu-selenid, care pot fi modelate in folii flexibile. Totusi, aceasta tehnologie solara nu este la fel de eficienta ca siliciul la transformarea luminii in electricitate insa tot isi face treaba foarte bine.

 

In prezent, energia solara reprezinta doar o mica parte din generarea totala a energiei electrice din lume deoarece la inceput este mai scumpa decat alternativele, cum ar fi carbunele ieftin, dar foarte poluant.

 

Indiferent daca este vorba despre cresterea costului energiei, despre dorinta de a deveni eco, sau despre putin despre ambele, daca te-ai hotarat ca trebuie sa instalezi panouri solare in casam ai avut idee de milioane!  Avantajele si economiile pot fi semnificative si pot amortiza rapid costurile de instalare. Sa aruncam o privire la cinci moduri de a utiliza panourile solare pentru a-ti reduce factura electrica si de gaze naturale.

 

  1. Panourile solare pot fi folosite pentru a genera o parte din nevoia de electricitate a casei tale pentru a-ti reduce dependenta de sursele de energie traditionale. De exemplu, poti instala panouri pentru a furniza electricitate doar pentru aparate sau iluminat, pentru a-ti reduce dependenta de compania de electricitate, sau doar pentru a-ti reduce factura.

 

  1. Desi nu este o economie directa la facturile de electricitate si gaz, exista si un alt beneficiu financiar din partea energiei solare care iti alimenteaza casa. Valoarea de revanzare a locuintei tale va creste cu pana la 20% prin instalarea panourilor solare!
  2. Facturile de incalzire pot fi reduse prin utilizarea panourilor solare pentru a furniza energie sistemului de incalzire al casei. Economiile tale din costurile de incalzire fata de utilizarea altei forme de energie conventionala, cum este gazul natural, iti pot aduce beneficii financiare substantiale.

 

  1. O alta optiune este conectarea boilerului de apa sau al centralei electrice la panoul solar pe care l-ai instalat. Vei avea avantajul suplimentar de a sti ca poti face o baie lunga sau un dus fierbinte, in casa ta confortabila in caz de intrerupere a electricitatii pe timp de iarna sau furtuna, cand se intampla sa pice curentul.

 

  1. Pe piata exista numeroase modele de kit panouri fotovoltaice disponibile pentru consumatori, care iti vor putea aduce curent si incalzire si in zonele unde nu exista curent sau gaz, cum sunt casele de vacanta de la munte, de exemplu. O asemenea alternativa poate reduce foarte mult costul initial al electrificarii sau al racordarii la conducta de gaze naturale, ceea ce iti va aduce profitabilitate cu mult mai devreme.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo