Criteriul National

Cinci moduri in care jucariile de plus ajuta copiii in functie de varsta

Cinci moduri in care jucariile de plus ajuta copiii in functie de varsta
februarie 15
13:21 2017

De obicei, prima jucarie a unui copil este una de plus, fie ca vorbim despre ursuleti sau alte animalute haioase. Magazinele sunt pline de astfel jucarii pentru ca vorbim despre o adevarata industrie dedicata realizarii de jucarii de plus sub diferite forme, incepand de la cele care imita animalele adevarate si pana la cele inspirate de personaje de desen animat. In timp ce adultii le considera doar niste jucarii pufoase si dragute, pentru copii ele au o importanta mult mai mare. Copiii de diferite varste le iubesc, ajungand sa se ataseze de ele pentru mai multi ani. Jucariile de plus au un rol educational pentru cei mici in mai multe feluri, in functie de varsta:

  1. Bebelusii:

Bebelusii iubesc sa atinga materialul moale si pufos al jucariilor, si sa se joace cu blana fina, mustatile si ochii animalutelor de plus. Din curiozitate, le morfolesc in gura, de aceea este foarte important sa alegeti pentru bebelusi jucarii din plus din materiale inofensive, care nu risca sa se dezintegreze pentru ca exista riscul ca cei mici sa se inece cu ele. Alegeti pentru bebelusi animalute cu blana scurta, care nu poate fi smulsa.

  1. Copii intre 2 si 3 ani

Pentru copiii cu varste cuprinse intre 2 si 3 ani, alegeti jucarii rezistente si sigure. La aceasta varsta copiii incep sa invete sa empatizeze, deprinzand limbajul si numele. Astfel, anumite jucarii de plus ajuta copiii sa invete cuvinte uzuale precum pisica, catel, urs, porc, asociindu-le cu sunetele pe care aceste animale le produc in realitate. In plus, la aceasta varsta, jucariile de plus capata un nume si devin prietenii de nedespartit ai copiilor. Cei mici isi exerseaza emotiile pe baza acestor prieteni nevorbitori, strangandu-i la piept, aruncandu-i sau sarutandu-i. De asemenea, se dezvolta instinctele parentale, asa ca jucariile de plus sunt hranite, li se schimba scutecele, sunt invelite pentru a adormi sau sunt asezate pe olita de catre cei mici. Exersand aceste situatii, copiii cu varste intre 2 si 3 ani ajung sa inteleaga schimbarile din viata lor si fac dovada spiritului de observatie. La aceasta varsta, jucaria de plus poate deveni primul prieten din viata unui copil.

  1. Prescolarii

La aceasta varsta, copiii incep sa isi dezvolte imaginatia, iar jucariile de plus sunt incluse de obicei in jocurile inventate de cei mici. O girafa sau  niste iepurasi de plus, de exemplu, nu se vor impotrivi, spre deosebire de un prieten real, sa joace rolul unei printese sau unei profesoare, in povestea imaginata de copil. In aceasta etapa, copiii isi exteriorizeaza mai mult sentimentele si ajung sa poarte conversatii cu animalele de plus. Dupa o suparare pe care a trait-o pe parcursul zilei, prescolarul apeleaza de obicei la jucaria de plus, reconstituind evenimentul care l-a suparat cu scopul de a depasi emotiile negative. La fel ca animalele de companie, jucariile de plus pot ajuta copiii sa fie mai calmi.

  1. Scolarii

Incepand de la varsta de 5 ani, modul in care copiii se joaca reflecta preocuparile lor si relatiile cu oamenii din jur. Jucariile de plus pot tine locul unui public numeros, colegilor de clasa sau unor personaje din povestea preferata in timp ce copilul interpreteaza un rol. La aceasta varsta, cei mici pot deveni foarte atasati de aceste jucarii, continuand sa adoarma cu el, sa le realizeze haine etc.

  1. Copiii mai mari

In aceasta etapa, copiii pot deveni colectionari de animale de plus mai putin obisnuite, fiind atrasi, de exemplu, de cele exotice. Odata cu acest hobby, invata sa clasifice animalele, mediul natural in care traieste fiecare sau notiuni de geografie. Vor fi atrasi sa mearga la gradina zoologica pentru a intelege mai bine aceste lucruri.

Comentarii

Comentarii

Share

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

clinica implant dentar timisoara

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro