Criteriul National

Cine este ”prezidențiabilul„ pe care Putin vrea să-l instaleze la Kiev prin lovitura de stat: Evgheni Muraev – International

Cine este ”prezidențiabilul„ pe care Putin vrea să-l instaleze la Kiev prin lovitura de stat: Evgheni Muraev – International
ianuarie 23
16:19 2022
Vladimir Putin și-a mobilizat trupele la granița cu Ucraina, și-a trimis emisarii să negocieze cu Occidentul, dar nu s-a oprit aici. Potrivit dezvăluirilor făcute sâmbătă noaptea de ministerul britanic de externe, Putin vrea să orchestreze o lovitură de stat la Kiev, iar omul pe care vrea să-l instaleze la conducerea fostei republici sovietice este un fost parlamentar ucrainean Evgheni Muraev. Însă cine este Muraev, omul care inițial a ridiculizat acuzațiile Londrei, pentru ca apoi să iasă cu un apel la o așa-zisă unitate a poporului ucrainean, susținând că este nevoie de noi lideri care să apere interesul național.

Apropiat al lui fostului președinte pro-rus

Născut în orașul Harkov situat în nord-estul Ucrainei, la granița cu Rusia, Muraev, 46 de ani, face parte din grupul de politicieni care se opun forțelor politice pro-occidentale ce au preluat guvernarea după protestele din Maidan, din 2014.

Și-a început cariera politică în orașul natal ca aliat al fostului președinte Viktor Ianukovici care a fost înlăturat de la putere în urma protestelor și a fugit în Rusia.

În perioada 2014-2019, a fost parlamentar din partea unui partid pro-rus, Partidul Blocul Opoziției, care a fost fondat prin alipirea unor facțiuni provenite din fostul Partid al Regiunilor condus de Ianukovoci și susținut de Moscova.

În iunie 2016, s-a distanțat de Blocul Opoziției și a pus bazele propriei formațiuni politice- Partidul Pentru Viață, păstrând însă orientarea ideologică.

În 2018, a preluat Partidul Nostru, iar un an mai trâziu, în 2019, și-a depus candidatura pentru alegerile prezidențiale, însă s-a retras din cursă îniantea scrutinului.

Promotor al intereselor rusești

Muraev a promovat narațiunile Rusiei și a susținut tot timpul că protestele din Maidan au reprezentat o lovitură de stat susținută de puterile occidentale. Anul trecut, s-a referit la războiul din estul Ucrainei, regiunea Donbass, ca la un conflict intern între guvernul de la Kiev și rebeli, combătând astfel ideea că reprezintă un război între Ucraina și separatiștii susținuți de Rusia.

Muraev este mai puțin influent decât omul de afaceri și parlamentarul pro-rus Viktor Medvedciuk, care susține că Vladimir Putin este nașul fiicei sale și care, anul trecut, a fost plasat în arest la domiciliu din cauza acuzațiilor de trădare.

Muraev controlează canalul TV care a început să emită din noiembrie 2018 (Nash TV) și care, oficial, este deținut de tatăl său, Volodimir.

În perspectiva alegerilor din 2024, potrivit unui sondaj de opinie comandat în decembrie 2021 de Razumkov Centre, acesta s-ar plasa pe locul 7 cu doar 6,3%.

Cum stă cu averea

Potrivit declarației de avere depusă pe vremea când era deputat, are bunuri în valoare de 2 milioane de dolari, 1 milion de euro în conturi și 13 milioane de hrivne (460.971 de dolari).

După dezvăluirile Londrei, în postarea sa de pe Facebook, el a făcut apel ca Ucraina să nu mai fie împărţită în politicieni pro-occidetali şi politicieni pro-ruşi.

„Vremea politicienilor pro-occidentali şi pro-ruşi a dispărut pentru totdeauna în Ucraina. Înfrângerea unor politicieni ca Poroșenko și Medvedciuk este o confirmare clară. Acțiunile lor au produs pierderi ireversibile pentru țară și au divizat poporul.”, a spus el, potrivit Reuters.

„Ucraina are nevoie de noi politicieni ale căror politici să se bazeze doar pe principiile intereselor naţionale ale Ucrainei şi poporului ucrainean”, a adăugat Muraev.

„30 de ani sunt suficienți pentru a înțelege un adevăr simplu: Ucraina este un stat independent, putem și trebuie să ne decidem singuri soarta. Poporul ucrainean are nevoie de stat de drept, pace, politici economice și sociale rezonabile, dar și de lideri politici noi, care să nu trateze oamenii în funcție de limbă sau religie. Ucraina are nevoie mai mult ca oricând de unitate și coeziune în fața noilor provocări”, a mai scris el pe rețeaua socială.

”Fac apel la toți cei cărora nu le este indiferentă soarta Ucrainei, încetați să ne mai împărțiți în pro-ruși și pro-occidentali”.

Inițial, contactat de the Observer, Muraev a ridiculizat dezvăluirile Londrei, afirmând că are interdicție de intrare în Rusia și averea sa a fost confiscată de Moscova.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul