Criteriul National

Cine m-a ajutat cu procesul de divort

Cine m-a ajutat cu procesul de divort
august 26
10:42 2018

Desi nu este un subiect tocmai fericit, am sa va povestesc despre cum am reusit sa rezolv problema legata de divortul de sotul meu. Sunt plecata de cativa ani din tara pentru a munci in Italia. Imi pierdusem job-ul si mi-a fost imposibil sa gasesc ceva, pe un salariu decent. Fostul meu sot avea un salariu bun dar banii nu erau suficienti, asa ca am decis sa iau calea strainatatii pentru a aduce un venit mai bun.
Situatia noastra nu era tocmai ideala pentru ca locuiam cu socrii mei intr-o casa veche, si, dupa ce s-a nascut fiica noastra, spatiul a devenit insuficient. Cea mica avea 5 ani cand am decis sa plec. Cu inima grea, am lasat copilul in grija soacrei mele si am plecat in orasul Verona, pentru a lucra ca bucatareasa. Usor, usor, am inceput sa castig binisor. In timp, am castigat increderea patroanei care m-a promovat pe postul de bucatar sef. Imi mergea bine si reuseam sa trimit bani acasa. Insa, dorul de copil ma macina teribil. Am vorbit cu cel care, la vremea respectiva, era inca sotul meu si am decis sa vina aici cu fetita noastra. A venit, am reusit sa o inscriu la scoala in Verona si am incercat sa ii caut un loc de munca sotului.
A fost o misiune imposibila. Nu stiu din ce motiv, dar el nu s-a integrat, nu a reusit sa invete limba si nu s-a putut angaja. Frustrarile au inceput sa il apese si a decis sa se intoarca in Romania, insa fetita a considerat ca este mai bine sa ramana cu mine pentru ca aici avea parte de o educatie si un viitor mai bun. Dupa ce s-a intors in tara, relatia dintre noi s-a racit si, intr-o zi, mi-a spus ca si-a gasit pe altcineva si ca ar fi bine sa vin in tara sa divortam.
Am fost devastata. A fost o lovitura foarte grea pentru mine dar, de dragul fetitei, trebuia sa rezist. De intrors in tara nu aveam cum. Era in perioada cea mai aglomerata si patroana nu putea sa ma lase sa plec. As fi riscat sa imi pierd locul de munca. Vorbind cu o alta prietena care lucra tot in Verona, aceasta mi-a spus ca stie ca pot sa introduc actiunea de divort direct din Italia si ca pot contacta un avocat specializat in divort romani strainatate. Stia si la cine sa apelez pentru ca sora ei trecuse printr-o situatie similara.
Astfel, am ajuns sa o contactez pe doamna avocat Nora Drulea, specializata in astfel de cazuri si cu o experienta foarte mare in Dreptul Familiei. Am vorbit cu dansa si, cu o intelegere uimitoare a situatiei mele, mi-a explicat pas cu pas ce trebuie sa fac. Astfel, m-am dus la Consulatul din Trieste, am facut o procura speciala pentru doamna avocat si am imputernicit-o in a ma reprezenta la procesul de divort. Pot sa spun ca am facut cea mai buna alegere.

Doamna avocat a rezolvat problema si m-a ajutat cu custodia micutei. Fetita a ramas la mine, fostul sot avand dreptul de vizita si de a o lua, in vacante, in tara.
Daca va aflati intr-o situatie similara, in care doriti sa introduceti o cerere de divort fiind in straintate, puteti sa apelati cu incredere la doamna avocat Nora Drulea.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Zona IT

Zona IT

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Violențele nejustificate…nasc reacții, durere și haos- EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Protestul Diasporei a fost îngrădit, a fost unul despre care se va scrie, se va povesti și începând cu ziua de astăzi se va cerceta de către Parchetul Militar.
Acest eveniment a fost asezonat cu o serie de violențe de neînchipuit, de intervenții în forță venite din partea Jandarmeriei Române. Această breaslă și-a dat în petec, invocând faptul că mulțimea a fost… violentă.
Acest lucru este departe de a fi adevărat, cu toate că s-a întâmplat, iar imaginile și materialele video care împânzesc internetul nu pot fi trecute cu vederea.
Mai mult decât atât, astăzi, cu cea mai mare nerușinare, purtătorii de cuvânt ai acestei instituții au spus că ” și-au făcut datoria” și au acționat în legitimitate.

Poate că am ajuns să retrăim scene de coșmar din epoci ce le consideram demult apuse… Însă, ceea ce cu toţii am aflat a fost faptul că nu am fost și nu ne-am închipuit că se va produce.
Cu toate acestea, am fost avertizaţi că se va întâmpla şi nu am vrut să credem. „Mersul până la capăt”, de a cere demisia unui sistem condus de oameni certați cu legea și cu bunul simț a fost înnabușit cu gaze lacrimogene, cu tunuri cu apă și cu intimidări, bastoane aplicate asupra populației strînse cu această ocazie.

Au existat și în mulțime agitatori, instigatori și chiar membrii ai unor așa-zise galerii de fotbal, dar care, spre surprinderea multora au fost lăsați în pace, chiar dacă au aruncat cu pietre , au incendiat arbuști și au provocat mult haos.

Dar, înainte de toate, să ne aducem aminte și de alt aspect. Au fost și alte avertizări. La conferinţa de presă ţinută cu câteva zile înainte, nişte ofiţeri de jandarmerie au semnalat, folosind obişnuitul limbaj de lemn, ”că se va întâmpla.”

Românii veniţi de departe pentru a protesta împotriva unor abuzuri s-au lovit de o metodă sistematică aplicată de Jandarmerie pentru a discredita orice viitoare mişcare de opoziţie. De aceea, fără să emit judecăți de valoare, îmi asum atunci când afirm că România a capotat și a ajuns la cheremul unor oameni politici care acționează împotriva propriului popor.

După aproape zece ore de gaze inhalate, vă pot spune cum a fost montată în scenă toată această mascaradă. Jandarmii au tensionat situaţia ,deoarece aveau obiceiul să trăgă şi să mute gardurile de colo colo, fără rost. De altfel au agitat mulţimea care era oricum inflamată, dar care nu era violentă. Apoi, începând cu ora 21 au început să lanseze salve cu gaze lacrimogene fără motiv, servite generos exact în faţă, de la mică distanţă, cu un cinism maxim, cum numai slugile stăpânilor lor ştiu să facă........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu