Criteriul National

Cine poate practica medicina integrativa?

Cine poate practica medicina integrativa?
iunie 09
15:33 2021

Medicina integrativa este o abordare noua ce a inceput sa fie adoptata si in Romania.

Medicina integrativa este o practică medicală dedicată întregii persoane, orientată spre pacient, care folosește terapii bazate atât pe dovezi, cât și pe experiență. Medicina integrativa combină o varietate de discipline, inclusiv terapii alternative și complementare occidentale, pentru a oferi asistență medicală sigură și eficientă.

Profesioniștii în medicina integrativă văd pacienții ca parteneri și lucrează îndeaproape cu acestia pentru a se asigura că primesc tratamentele de care au nevoie. Medicina integrativă abordează mulți factori, inclusiv influențele fizice, emoționale, sociale, spirituale și de mediu care afectează starea de sănătate a unei persoane.

Există mai multe tipuri de practicieni integrativi.

Iata care sunt acestia:

Doctor osteopat

Practicienii clasificați ca doctori în medicină osteopatică sau DO sunt instruiți special în sistemul musculo-scheletic și tind să se concentreze pe prevenire, precum și pe adaptarea la modul în care stilul de viață al pacientului și mediul înconjurător ii pot afecta bunăstarea. Ca atare, doctorii osteopati doresc să ajute pacienții să obțină o stare de bine în minte, corp și spirit, mai degrabă decât sa trateze simptomele lor.

Pentru a deveni osteopat este nevoie de studii universitare in cadrul unei facultati de medicina si de cursuri de rezidentiat sau postuniversitare de specializare in aceasta disciplina.

Medic integrator

Medicii integratori sunt medici autorizați, care au o abordare integrativă a asistenței medicale. Aceasta implică combinarea tratamentelor convenționale și a terapiilor alternative si complementare.

Nu există o diplomă formală pentru a deveni medic integrator. De regula, o persoana care este absolventa a unei facultati de medicina primește apoi instruire in terapii alternative sau complementare. De asemenea, mai exista certificate de consiliere în medicina integrativă.

Chiropractician/Chiropractor/Medic chiropractician

Practicienii care sunt calificați ca chiropracticieni sau care au absolvit un doctorat de medicină chiropractică se concentrează pe reducerea și prevenirea durerii prin tratamentul tulburărilor neuromusculare și educației ergonomice.
Chiropracticienii se concentrează pe relația intimă dintre sistemul nervos și coloana vertebrală și susțin următoarele:
– Deranjarea biomecanică și structurală a coloanei vertebrale poate afecta sistemul nervos
– Tratamentul chiropractic poate restabili integritatea structurală a coloanei vertebrale, reduce presiunea asupra țesutului neurologic sensibil și, în consecință, îmbunătăți sănătatea individului.

În ceea ce privește educația, medicii chiropracticieni sunt de obicei supuși unor programe școlare de doctorat acreditate la nivel național.

Terapeuti/Specialisti

Din aceasta categorie fac parte persoanele care nu au studii universitare in cadrul unei facultati de medicina. Acestia, de regula, participa la cursuri acreditate la nivel national si sunt inscrise in ORDINUL PRACTICIENILOR de MEDICINA COMPLEMENTARA / ALTERNATIVA. Printre terapiile care fac parte din medicina integrativa si care sunt practicate de acesti specialisti se regasesc:
– ayurveda
– terapia craniosacrala
– aromaterapia
– biorezonanta
– terapia bowen
– terapia florala Bach

Poti gasi o lista cu terapeuti si medici testati si instruiti in medicina integrativa pe site-ul NewMedicine.ro, precum si informatiile complete legate de terapiile alternative si complementare, sfaturi despre sanatate, nutritie si fitness.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Razvan Nemesu

Razvan Nemesu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul