Criteriul National

CINIC! În Texas, un bărbat a deschis focul într-o biserică și a ucis cel puțin 26 de persoane

CINIC! În Texas, un bărbat a deschis focul într-o biserică și a ucis cel puțin 26 de persoane
noiembrie 06
10:18 2017

Potrivit autorităților americane, în cazul atentatorului, a fost vorba de un „bărbat alb în vârsta de 20 de ani”. După ce a tras în interiorul bisericii baptiste, ”a fugit și a fost găsit mort.”

atentat

Actele de violență, crimele odioase și cruzimea nu ocolesc teritoriile civilizate.În urmă cu cîteva ore, în plină zi de duminică, în Biserica Baptistă din Sutherland Springs (Texas, Statele Unite ale Americii), un sat aflat în Texas, SUA, cu o populație estimată de 640 de locuitori în 2016 ,s-a produs un atentat.

Probabil că în mintea acestui dezaxat nu a contat faptul că într-un locaș de rugăciune, planul său diabolic a fost pus în practică,cu o nedismulată ură care a curmat viața altor semeni. După cum bine intuiți, cazul s-a transformat într-un veritabil masacru. În jur orei locale 11 h 20 (19 h 20 ora României), un om înarmat a intrat în biserică și a tras în mulțime, omorând cel puțin 26 de morți și rănind aproximativ douăzeci de răniți, în conformitate cu prima estimare a autorităților.

Omul era în posesia unei arme ”de asalt”, o pușcă și purta o vestă antiglonț, a declarat Freeman Martin, unul dintre ofițerii care se ocupă cu acest caz din Texas. El a spus că suspectul nu a fost „pe deplin identificat”. Ar fi vorba despre un „tânăr alb în vârsta de 20 de ani”, „îmbrăcat în negru”, așa cum a mai detaliat ofițerul Freeman . Chiar dacă niciun nume nu a fost publicat în presă, pînă în prezent nu s-au dat alte informații oficiale despre identitatea ucigașului și motivele acestuia.

Un bilanț încă incert

„În acest moment, există informații certe conform cărora douăzeci și șase vieți care au fost pierdute. Nu știm dacă acest record se va înrăutăți sau nu „, a declarat guvernatorul statului sudic al Statelor Unite, Greg Abbott, la o conferință de presă”. Printre altele, guvernatorul a mai adăugat faptul că  victimele sunt în vârstă de 5 până la 72 de ani.

După ultimele informații, fiica de 14 ani a pastorului Franck Pommeroy, care călătorea în Oklahoma în această duminică, ar fi printre victime. Este unul dintre cele mai cinice atentate comise într-un locaș de închinare dinn Statele Unite și al cincilea în istoria recentă a țării, după cele din Las Vegas, Nevada, masacrele din Orlando, cel din Florida petrecut în luna octombrie. De asemenea, acestea se adaugă celor din luna iunie 2016 de la Virginia Tech University cdar și aceluia de la Școala Elementară Sandy Hook, din Newtown, Connecticut, din decembrie 2012.

Reamintesc că în luna iunie 2015, Dylann Roof, un alt dezaxat care militează pentru supremația rasei albe  a ucis nouă enoriași în biserica Emanuel din Charleston, Carolina de Sud, un simbol al luptei negrilor împotriva sclaviei. El a fost condamnat la moarte în luna ianuarie a anului trecut.

Dezbaterea privind controlul armelor a revenit în actualitate

atentat 2

Din Asia, acolo unde este în plin turneu, președintele Donald Trump a catalogat acest atentat și a denunțat  schimbul de focuri ca fiind „terifiant” și „un act diavolesc”. Înainte, el și-a exprimat condoleanțele pe rețeaua Twitter, scriind: „Fie ca Dumnezeu să fie cu oamenii din Sutherland Springs. FBI și organele de drept sunt la fața locului. Mă uit la situație din Japonia. „

Favorabil pentru portul armelor de foc, domnul Donald Trump nu s-a riscasă intre în vreo dezbatere, limitându-se la promisiunea, încă neonorată, și acordarea  „întregului sprijin” al administrației sale „marelui stat Texas și a tuturor autorităților locale care investighează această crimă oribilă „.”Inimile noastre sunt rupte. Ne adunăm, ne unim forțele (…) Printre lacrimi și durerea noastră(…) rămânem puternici „, a spus el din Tokyo.

La fel ca în multe alte atentate de acest fel, democrații au reînnoit apelurile pentru controlul armelor, o problemă arzătoare într-o țară în care dreptul la port-arme este garantat de Constituție. „Nu numai că port moartea ]n suflet, dar mai mult decât atât, sunt supărat”, a spus senatorul Elizabeth Warren. Denunțând un „act de ură”, fostul președinte Barack Obama a spus: „Fie ca Dumnezeu să ne dea tuturor înțelepciunea să ne întrebăm ce măsuri concrete putem lua pentru a reduce violența și armele printre noi. „

UPDATE

Autorul atacului armat din Texas, în urma căruia au murit cel puţin 26 de persoane, a fost identificat ca fiind un fost profesor de studii biblice, care a fost dat afară din Forţele Aeriene ale Statelor Unite după ce şi-a abuzat soţia şi copilul,.

Devin Patrick Kelley a fost un veteran al Forţelor Aeriene din SUA şi un fost profesor de studii biblice, dar pagina sa de Facebook, care a fost ştearsă de FBI, arată că a avut o pasiune îngrijorătoare pentru armele de foc.

Bărbatul în vârstă de 26 de ani era căsătorit cu Danielle Shields, cu care avea şi un copil. Soacra sa, Michelle Shields, era enoriaşă a bisericii din Sutherland Springs şi este prietenă pe social media cu soţia pastorului. El are o locuinţă în New Braunfels, Texas, care se află la aproximativ 35 de kilometri de locul unde a avut loc atacul de duminică.

Contul de LinkedIn al lui Devin Patrick Kelley arată că acesta s-a alăturat Forţelor Aeriene ale SUA după ce a absolvit liceul New Braunfels în 2009. Pentagonul a confirmat că a fost pilot „la un moment dat”, dar nu a dat detalii suplimentare.

Sursa foto : JOE MITCHELL / REUTERS

Sinteza acestui material a fost oferită de către Prof.Dr.Daniel Mihai, redactor-șef al platformei media Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Violențele nejustificate…nasc reacții, durere și haos- EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Protestul Diasporei a fost îngrădit, a fost unul despre care se va scrie, se va povesti și începând cu ziua de astăzi se va cerceta de către Parchetul Militar.
Acest eveniment a fost asezonat cu o serie de violențe de neînchipuit, de intervenții în forță venite din partea Jandarmeriei Române. Această breaslă și-a dat în petec, invocând faptul că mulțimea a fost… violentă.
Acest lucru este departe de a fi adevărat, cu toate că s-a întâmplat, iar imaginile și materialele video care împânzesc internetul nu pot fi trecute cu vederea.
Mai mult decât atât, astăzi, cu cea mai mare nerușinare, purtătorii de cuvânt ai acestei instituții au spus că ” și-au făcut datoria” și au acționat în legitimitate.

Poate că am ajuns să retrăim scene de coșmar din epoci ce le consideram demult apuse… Însă, ceea ce cu toţii am aflat a fost faptul că nu am fost și nu ne-am închipuit că se va produce.
Cu toate acestea, am fost avertizaţi că se va întâmpla şi nu am vrut să credem. „Mersul până la capăt”, de a cere demisia unui sistem condus de oameni certați cu legea și cu bunul simț a fost înnabușit cu gaze lacrimogene, cu tunuri cu apă și cu intimidări, bastoane aplicate asupra populației strînse cu această ocazie.

Au existat și în mulțime agitatori, instigatori și chiar membrii ai unor așa-zise galerii de fotbal, dar care, spre surprinderea multora au fost lăsați în pace, chiar dacă au aruncat cu pietre , au incendiat arbuști și au provocat mult haos.

Dar, înainte de toate, să ne aducem aminte și de alt aspect. Au fost și alte avertizări. La conferinţa de presă ţinută cu câteva zile înainte, nişte ofiţeri de jandarmerie au semnalat, folosind obişnuitul limbaj de lemn, ”că se va întâmpla.”

Românii veniţi de departe pentru a protesta împotriva unor abuzuri s-au lovit de o metodă sistematică aplicată de Jandarmerie pentru a discredita orice viitoare mişcare de opoziţie. De aceea, fără să emit judecăți de valoare, îmi asum atunci când afirm că România a capotat și a ajuns la cheremul unor oameni politici care acționează împotriva propriului popor.

După aproape zece ore de gaze inhalate, vă pot spune cum a fost montată în scenă toată această mascaradă. Jandarmii au tensionat situaţia ,deoarece aveau obiceiul să trăgă şi să mute gardurile de colo colo, fără rost. De altfel au agitat mulţimea care era oricum inflamată, dar care nu era violentă. Apoi, începând cu ora 21 au început să lanseze salve cu gaze lacrimogene fără motiv, servite generos exact în faţă, de la mică distanţă, cu un cinism maxim, cum numai slugile stăpânilor lor ştiu să facă........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu