Criteriul National

Cinstea și onoarea de a fi ROMÂN !

decembrie 01
11:03 2015

Sub sloganul-“NOI SPUNEM LUCRURILOR PE NUME !”, redacția ziarului Criteriul Național dorește să vă informeze pe Dumneavoastră deoarece mulți nu știu sau nu vor să înţeleagă ce anume se petrece. Invocând articolul 30 din Constituţia României, un cititor ne-a trimis acest document!

                     LA MULȚI ANI ROMÂNIALA MULȚI ANI ROMÂNI !!!

Romaniaaa

Mă adresez la prima oră, vouă celor care nu vă încumetați să lăsați telecomanda din mână sau dacă o faceți dați fuguța la cazanul cu fasole și cârnați ale VÎNZĂTORILOR DE BATJOCURĂ. Nu știu cum e la alții,  dar la noi an de an sărbătorim ZIUA NAȚIONALĂ într-un anotimp friguros și culmea în postul Nașterii DOMNULUI.

Hai să zicem,  că de frig în ultima vreme nu ne plângem pentru că mai marii lumii acesteia se întrunesc zilele acestea (la PARIS) să ia niște masuri economice împotriva poluării, a încălzirii climatice sau ce o mai fi reprezentând modificare climatică. Eu unul sunt tare curios dacă după această MASCARADĂ va trage careva linie la RĂZBOAIE și va emite factura de plată pentru DEZASTRE. Că deși RĂZBOAIELE produc pagube mediului înconjurător,(așa precum au demonstrat cercetătorii britanici ) nu numai VACA când produce gaze… sub coadă. Ați văzut și voi cum ardeau câmpurile petroliere în IRAK ,după ce SADAM a fost spânzurat? (de, iar dăm de FUNIE- simbol masonic).

Dar în fine….Haideți să revenim la noi acasă chiar dacă ROMÂNIA nu-și va recupera niciodată banii investiți de CIURUITU în LIBIA, IRAK, EGIPT … . Cum vă spuneam pe mine mă deranjează (și de aceea am rămas pe baricadă să protestez) pentru că suntem batjocoriți în continuare. Cum poți tu să dai FASOLE CU CÎRNAȚI la un popor creștin de 2000 de ani ? Nu cumva noi suntem poporul care a îndurat prigoana și a rămas pe aceste meleaguri străbune strânși în jurul ALTARELOR BISERICILOR ?

Mulți,  foarte mulți CAMARAZI de ai mei de pe baricadă se întreabă de ce nu am găsi altă zi NAȚIONALĂ. Și chiar așa am găsit una (16 AUGUST) care ne unește sufletește pe noi cei de aici cu cei de dincolo de PRUT și nu numai. Cred că e o zi SFĂNTĂ de aducere aminte aceea ce suntem cînd a fost decapitat marele voievod BRÎNCOVEANUL (1654-1714) Despre asta ar fi vorba , familia aceasta fiind un model creștin demn de urmat deoarece au ales martiriul, fără să-și lepede credința.  O să ziceți din nou că taman acum tocmai voi sărbătoriți ca păgâni cu mâncare, băutură și muzică? Păi, bre nene la parastas nu se bea  și se mănâncă în cinstea pomeniri răposatului? De cântat și dansat să o facă cei NECREDINCIOȘI care l-au decapitat pe VOIEVOD! Nu noi!!!

poporul unit

Ce ați zice voi dacă la parada militară ar defila nu ca de obicei BAIEȚII MUȘCHIULOȘI de pe planetă înarmați până în dinți cu focoase nucleare și arme ultra sofisticate ? Ci o armată de interpretare istorică a acestui neam. Am pleca la defilare cu un pluton de DACI urmat de unul de ROMANI cu tehnica militară a acelor vremuri. Cu voievozi călare , urmați la fel cu plutoane de cavalerie. Cu ieniceri și alți cotropitori care astăzi sunt MINORITARI pe aceste meleaguri. Cu un pluton de DOROBANȚI s.a.m.d. până în zilele noastre. De ce să facem apologia celui PUTERNIC ȘI NUMEROS ca la AMERICANI, CHINEZI, sau RUȘI ?

Noi avem o sărbătoare de care s-a îngrozit toată EUROPA acelor vremuri. Cum ar fi acum să cadă pradă STATULUI ISLAMIC BENJAMIN NETANYAHU și să fie DECAPITAT în nu știu ce sărbătoare a lor ? Dar deh!… ACADEMIA NOASTRĂ merge și tace pe burtă în legătură cu interpretarea istoriei. Nu vreau să fiu dur. Dar de ce să nu plângă și mamele lor nu numai ale noastre…

La noi în Moldova toți purtăm nume de mame. Acatrinei, Apăvăloaie, Aioanei, Aprofirei … toate numele încep cu A de la a lui. A cui aparține acest copil că tatăl a căzut pe front apărând aceste meleaguri.  Părintele IUSTIN PÂRVU spunea „Ne-au luat agricultura, ne-au luat comerţul, ne-au luat toate bogăţiile şi aurul acestei ţări, dar nu ne-au luat credinţa, nu ne-au luat tradiţiile şi evlavia creştină”.

De aceea în fiecare casă creștină există o icoană cu MAICA NOASTRĂ. Care de fiecare dată plânge când fii ei intră în mormânt tineri (ca cei de la COLECTIV). Nu degeaba ROMÂNIEI i se spune și GRADINA MAICII DOMNULUI. O GRADINĂ plină de cruci și morminte. Eu unul am mare plăcere să citesc istoria pe pietrele furare de pretutindeni, cimitire, monumente ridicate pretutindeni.Cu încredere vă recomand să lecturați aici !

Nu e așa că sunt DUR și spun lucrurilor pe nume? Am mai auzit la radio că anul acesta la paradă vor participa pentru prima dată și VETERANI DE RĂZBOI pe lingă cei din PENITENCIARE. Pardon (gardienii), cei care-i păzesc pe infractori scriind cărți după gratii. Păi nu vă spuneam eu la fiecare MITING DE PROTEST că mergeți la comisariate și vă înrolați ca VOLUNTAR la păzit toți politicieni penali? Știam eu că merg ăștia la defilare. Cât despre VETERANII NOI mai vorbim, după ce le dă GRATUITAȚILE INTERNAȚIONALE. Știți voi, călătorii gratuite cu nave de croazieră, bilete de tratament in insule exotice, scutiri de impozite in noua moneda BITCOINT … . De dacă au fost ADORMIȚI și au luptat în războiul lor. Iar ajungem la MERITROCRATIE bat-o vina.

Cu bani, nu se pot cumpăra  sufletul şi libertatea unui popor! Cei care încearcă acest lucru, nu vor avea câștig de cauză niciodată  pentru că aceste lucruri nu pot fi cumpărate, ci doar prin această acţiune a banilor, se amână indubitabilul …CONTINUITATEA ETERNITĂŢII  UNUI POPOR, URMAŞ AL CELOR MAI VITEJI ŞI MAI INŢELEPŢI DINTRE GEȚI, NOI DACII! De aceea în momentul de față suntem despărțiți de frații noștri pe peste PRUT. Dacă am fi O SINGURĂ MĂNĂ DE FIER i-am îngrozi pe toți.

dacii_11

Am fost ” călcaţi,” de imperiul grec şi cel roman, mai târziu de cel slav, iar acum şi de cel yankeu. Am fost „călcaţi ” de popoare migratoare fără un Dumnezeu … fără un pământ.  Am supravieţuit şi vom supravieţui ca NEAM şi ca ŢARĂ până la sfârșitul veacurilor.

Un singur  lucru vreau să rețineți și să spuneți și generațiilor viitoare că MIRUL CU APA NU SE AMESTECĂ așa și sângele nostru nu se amestecă cu SÂNGELE COTROPITORILOR. Cinste vouă purtători de MOAȘTE SFINTE!

O zi bună de la DOMNUL tuturor ROMÂNILOR.

Și pe final v-aș recomanda să NU UITAȚI să vă îmbrăcați cu straiele care vă reprezintă sufletește. DOAMNE AJUTĂ!

Mihai Antoneag

Sursa foto www.romania-italia.netwww.expresspress.ro,romania-germania.forumest.ro

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește autorului pentru excelentul material urând tuturor cititorilor și românilor un sincer și călduros LA MULȚI ANI!

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo