Criteriul National

Ciolacu: Guvernul nu mai este credibil și trebuie să plece/ Iarăși ne amenință cu amenzi? / Am primit informații strict secrete de la Interne ca să nu le putem folosi – Radio – TV

Ciolacu: Guvernul nu mai este credibil și trebuie să plece/ Iarăși ne amenință cu amenzi? / Am primit informații strict secrete de la Interne ca să nu le putem folosi – Radio – TV
iulie 28
21:37 2020

Președintele PSD Nicolae Ciolacu a declarat marți seară, la TVR1, că actualul guvern nu mai este credibil pentru populație, nu mai este capabil să țină sub control pandemia de coronavirus și ar trebui să plece.

Ciolacu se propununță împotriva amendării celor care nu respectă măsurile de siguranță spunând că oamenii trebuie educați ca să respecte de bună voie măsurile anunțate de guvern.

Declarații Ciolacu:

  • Despre măsurile luate: Păi ce, virusul devine mai activ după 10 sau 11 seara? Ce se întâmplă, oamenii beau și nu mai respectă regulile?
  • Iarăși ne amenință cu amenzi? Oamenii trebuie să respecte de bună voie regulile impuse de guvern, nu să fie amenințați
  • Nimeni nu poate să dea hotărâri de guvern cu cineva care să ne măsoare cerceaful pe plaja, cu un polițist la trei cearceafuri
  • Despre alegeri: Este atributul guvernului să organizezi alegeri.
  • Cine e mai reprezentativ decât Parlamentul cre să hotărască data alegerilor
  • E fals că nu a mai hotărât niciodata Parlamentul. A făcut-o și în 2004
  • Să vină și să ne zică că nu sunt capabili să asigure cadrul necesar organizării alegerilor și o vom face noi
  • Am primit o informație strict secretă de la Ministerul de Interne doar ca să nu le putem folosi. În loc să fim informați normal ca toți ceilalți

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul