Criteriul National

Circul și dezmățul de la Mamaia se pot întoarce ca pe vremuri… Partea Întâi

Circul și dezmățul de la Mamaia se pot întoarce ca pe vremuri… Partea Întâi
martie 15
08:52 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

10

Circul şi dezmăţul de la Mamaia atât de promovat cu ceva ani în urmă se pot întoarce ca pe vremurile în care ex-primarul cu nume de vegetală dădea tonul!

Încă din 2014,ziarul ZIUA de Constanța făcea investigaţii şi aducea publicului amănunte, devoalând piesele acestui puzzle . Poate că de atunci, constănţenii, în sfârşit , nemaisuportând au decis sa ia atitudine, să reclame autorităţilor ca să recupereze prejudiciile pe care tripleta de aur din domnia de 15 ani a lui Radu Mazăre a adus oraşul într-o adevărată „sapă de lemn” .

cetatenilor in cele 15 ani de domnia penala
Mai multe amănunte despre acest subiect  cât şi alte ecouri le puteţi citi şi rememora  aici, într-un articol apărut în Evenimentul Zilei, de aproape 2 ani de zile, purtând semnătura reputatei ziariste Feri Predescu ce tratează un subiect sensibil şi mereu actual-soarta Portului din Constanţa şi implicaţiile „tripletei de aur”.
În altă ordine de idei, iî mediul online lumea este preocupată şi de un alt subiect care a trezit interesul în rândul maselor care se întreabă printre altele dacă circul şi dezmăţul atât de bine promovat a la Mamaia se poate întoarce ca pe vremuri…
Având în vedere că tocmai cel ce se credea un demn urmaş a lui Che Guevara, de îndată ce a fost luat pe sus , băgat în „Beciul Domnesc „( aşa cum caracteriza şi povestea mai deunăzi jurnaliştilor ) şi apoi scos din viaţa publică , Mamaia a rămas fără personajul care să joace roluri istorice precum cele ale lui Ludovic al XIV-lea, ale lui Ştefan cel Mare, ale lui Nabucodonosor sau ale vreunui sultan, atunci am decis să răspundem unei provocări ce a fost lansată de către unii din grupul de cititori fideli,de ai noştri şi să le dăm o mână de ajutor…

Cum am procedat ?
La data de 5 martie în locaţia Bibliotecii colorate admnistrată de către Victor Maxim s-a întâmplat un scandal uriaş. Echipajul de poliţie care a fost chemat la faţa locului a legitimat pe unul dintre cei implicaţi în scandalul respectiv ca fiind domnul Adrian Segher.
Având în vedere că la etajul al treilea din Tomis Mall, în care se află acest loc, în acel moment se desfăşurau şi alte activităţi (culturale, sportive),fiind martori la acest eveniment am relatat aici, într-un articol apărut în ediţia de Constanţa a ziarului Criteriul Naţional.

imag_articol

De asemenea, faptul că se petrec asemenea evenimente neplăcute cât şi o serie de anomalii despre care vă vom aminti în acest document cât şi în alte articole, practic nu prea deranjează pe nimeni.

Reamintim, pentru justeţe că acest loc public este frecventat de un număr foarte mare de copii ,de îndată ce am relatat modul în care un cititor a fost agresat de către cel care a fost legitimat de către echipajul de la Secţia 3 de Poliţie Constanţa ca find Adrian Segher ,câţiva părinţi şi au manifestat interesul să comunice cu noi, dar nu public , ci în cadrul privat, în întâlniri ce au avut loc la sediul redacţiei noastre.

Fiindcă cele prezentate de către ziarul nostru a trezit consternare în rândul cetăţenilor ,un cititor mai curajos şi care cunoaşte bine pe cel care a fost reclamat ca find agresor ,a postat un comentariu, unde printre altele ne- a informat că cetăţeanul ce a fost legitimat de către poliţie ca find Adrian Segher  ar „umbla cu cearşafuri în cap prin oraş ”

Întrucât de atunci de când Radu Mazăre nu a mai dorit să joace rolul sultanului şi Corina Martin a rămas fără personajul cel mai atractiv  pentru acest circ şi balamuc pe care îl  organizau cu atâta fast, sub pretextul ca asemenea lucru ar atrage turiştii ,atunci ziarul nostru a considerat oportun şi indicat că omul care „umblă cu cear;afurile ]n cap prin oraş ” este cea mai potrivită persoană ce ar juca rolul sultanului cu real succes, de care Corina Martin are nevoie ca sa continue sa organizeze asemenea evenimente „Mamaia Style”!

COLAJ

Încheiem aici nu înainte de a arăta şi a completa recomandarea, având în vedere importanţa pe care un astfel de subiect a trezit-o în rândul cititorilor. Vă asigurăm că vom reveni cu un alt articol în care promitem să vă povestim parte ceea mai interesantă a acestei poveşti.

Până atunci, nu uitaţi că  siguranţa copiilor cât şi a celor dragi dumneavoastră este mai presus de către orice interes pe care domnii Victor Maxim şi Radu Niculescu le pot avea …

Vă mulţumim!

Redacţia ziarului Criteriul Naţional 

 

Sursa foto forum.softpedia.com,www.info-sud-est.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo