Criteriul National

CITATE EMBLEMATICE! Profetiile lui George Orwell nu sunt deloc de ignorat…

septembrie 28
19:58 2015

 

Redactia ziarului Criteriul National va va prezenta o serie de citate celebre de acum si in viitoarele articole cu continut asemanator!

Cu speranta si bunavointa acordata de mai bine de 6 luni de zile de cand activam, va multumim ca ne sunteti mereu aproape!

 

Orwell George

 

„A spune adevarul este un act revolutionar.” George Orwell

 „Dacă vrei o imagine a viitorului, închipuie-ţi o cizmă zdrobind mutra unui om — şi asta pentru vecie” George Orwell

 

 „Nimeni nu va mai fi loial decât Partidului, nimeni nu va mai iubi pe nimeni altcineva decât pe Fratele cel Mare. Nu se va mai auzi un alt râs afară de hohotul celui care triumfă la înfrângerea unui duşman. Nu vor mai exista nici artă, nici literatură, nici ştiinţă. Când vom fi atotputernici, nu vom mai avea nevoie de ştiinţă. Nu va mai fi nici o deosebire între frumos și urât. Nu va mai exista curiozitate şi nici o bucurie a vieţii. Orice plăcere va fi anihilată. Dar întotdeauna – ţine mine, Winston – întotdeauna va exista intoxicaţia puterii, din ce în ce mai insistentă şi mai subtilă, întotdeauna şi în orice moment va exista fiorul victoriei, senzaţia indescriptibilă pe care o ai când calci în picioare un duşman neputincios.”  G. Orwell, 1984

 

 „Omul este singura creatură care consumă fără să producă. Nu dă lapte, nu face ouă, este prea firav pentru a trage plugul, nu poate alerga suficient de repede pentru a prinde iepuri. Totuşi este stăpânul tuturor animalelor.”  George Orwell în Ferma animalelor

 

Un popor care votează corupți, impostori, hoți și trădători, nu este victimă, este complice.” George Orwell

“… desi este nereal, razboiul nu este si lipsit de sens: el consuma surplusul de bunuri de larg consum si ajuta la mentinerea acelui climat psihologic de care are nevoie o societate ierarhizata pentru a supravietui…. el nu mai este decat o problema strict interna. In zilele noastre cercurile conducatoare nu se mai lupta deloc unele cu altele. Fiecare grup conducator poarta razboiul impotriva propriilor sai supusi, iar scopul razboiului nu mai este acela de a face sau de a impiedica anexiunile teritoriale, ci de a mentine intacta structura piramidala a societatii.”  George Orwell – 1984

“Noi stim ca nimeni nu pune mana pe putere cu intentia de a o mai preda vreodata altcuiva. Puterea nu este un mijloc, puterea este un scop in sine. Nu instaurezi o dictatura ca sa aperi o revolutie, ci revolutia o faci ca sa instaurezi dictatura. Scopul persecutiei este persecutia insasi… Scopul puterii este puterea.” George Orwell – 1984

“O pace cu adevarat permanenta ar fi acelasi lucru ca si un razboi permanentizat” “…si in acest caz, fiecare dintre cele trei superputeri ar continua sa fie un univers zavorat in sine, scapat pt. totdeauna de sub influenta deschizatoare de ochi a primejdiilor din afara.” (“Razboiul este pace”)

Sursa foto : www.pinterest.com

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo