Criteriul National

City break in Roma

City break in Roma
octombrie 16
18:22 2018

City break in Roma

City Break in Roma este o modalitate minunata de a te relaxa dupa o saptamana grea de lucru si de a cunoaste mai bine Orasul Etern. Mai intai de toate, trebuie sa planifici timpul pentru a avea timp sa vezi toate cele mai importante obiective, intr-un timp atat de scurt.  Ajuns la Roma, poti sa incepi ziua cu un mic dejun traditional italian in stilul „cappuccino si produse de patiserie dulci” intr-unul din barurile romane.

Dupa micul dejun, mergi intr-o  plimbare la cele mai importante puncte de atractii din partea centrala a Romei. Arunca o moneda norocoasa in celebrul Fontan Di Trevi, apoi mergi la Pantheon si prinde „raza sacra a luminii” care trece prin gaura din cupola sa, stai pe treptele pasilor spanioli, vizioneaza artistii de strada din Piazza Navona, mergi apoi la Castelul Sfantului Inger si nu uita sa treci pe la unul dintre producatorii de inghetata din Roma, pentru un gelato traditional italian.

City break in Roma

 

La amiaza, este timpul pentru o pauza de pranz, ceea ce inseamna ca este timpul sa te bucuri de o adevarata pizza italiana. De exemplu, poti sa arunci o privire la PizzaRé  pe Via di Ripetta, unde vei gasi cea mai delicioasa pizza romana din centrul orasului. Dupa un pranz, mergi pe strada comerciala principala din Roma, Via del Corso, si nu iti refuza placerea de a cumpara lucruri la moda si suveniruri. Dupa ce ai terminat cu cumparaturile, indreapta-ti pasii spre cladirea magnifica a monumentului Vittoriano Monument de pe Piazza Venezia, construita in onoarea primului rege al Italiei unite, Vittorio Emanuel al II – lea. 

 

Fiind un city break, daca ai timp,  poti urca pe acoperisul cladirii, deoarece acolo exista una dintre principalele platforme de observare a orasului. Dupa ce te-ai bucurat de o vedere panoramica, mergi la cele doua atractii principale ale Orasului Etern: Forumul Roman, odata centrul vietii sociale si politice a cetatenilor si Colosseumul, cel mai important si cel mai mare amfiteatru al antichitatii, unde au avut loc luptele gladiatorilor acum 2000 de ani. 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Anabell

Anabell

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu