Criteriul National

City break in Roma

City break in Roma
octombrie 16
18:22 2018

City break in Roma

City Break in Roma este o modalitate minunata de a te relaxa dupa o saptamana grea de lucru si de a cunoaste mai bine Orasul Etern. Mai intai de toate, trebuie sa planifici timpul pentru a avea timp sa vezi toate cele mai importante obiective, intr-un timp atat de scurt.  Ajuns la Roma, poti sa incepi ziua cu un mic dejun traditional italian in stilul „cappuccino si produse de patiserie dulci” intr-unul din barurile romane.

Dupa micul dejun, mergi intr-o  plimbare la cele mai importante puncte de atractii din partea centrala a Romei. Arunca o moneda norocoasa in celebrul Fontan Di Trevi, apoi mergi la Pantheon si prinde „raza sacra a luminii” care trece prin gaura din cupola sa, stai pe treptele pasilor spanioli, vizioneaza artistii de strada din Piazza Navona, mergi apoi la Castelul Sfantului Inger si nu uita sa treci pe la unul dintre producatorii de inghetata din Roma, pentru un gelato traditional italian.

City break in Roma

 

La amiaza, este timpul pentru o pauza de pranz, ceea ce inseamna ca este timpul sa te bucuri de o adevarata pizza italiana. De exemplu, poti sa arunci o privire la PizzaRé  pe Via di Ripetta, unde vei gasi cea mai delicioasa pizza romana din centrul orasului. Dupa un pranz, mergi pe strada comerciala principala din Roma, Via del Corso, si nu iti refuza placerea de a cumpara lucruri la moda si suveniruri. Dupa ce ai terminat cu cumparaturile, indreapta-ti pasii spre cladirea magnifica a monumentului Vittoriano Monument de pe Piazza Venezia, construita in onoarea primului rege al Italiei unite, Vittorio Emanuel al II – lea. 

 

Fiind un city break, daca ai timp,  poti urca pe acoperisul cladirii, deoarece acolo exista una dintre principalele platforme de observare a orasului. Dupa ce te-ai bucurat de o vedere panoramica, mergi la cele doua atractii principale ale Orasului Etern: Forumul Roman, odata centrul vietii sociale si politice a cetatenilor si Colosseumul, cel mai important si cel mai mare amfiteatru al antichitatii, unde au avut loc luptele gladiatorilor acum 2000 de ani. 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Anabell

Anabell

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul